Kysyisin lastenohjelmista ja niiden DVD-julkaisuista. Haluaisin saada käsiini DVD-julkaisut tietyistä lastenohjelmista, mutta ymmärtääkseni näitä ei ole…

Kysytty
3.11.2011

Kysyisin lastenohjelmista ja niiden DVD-julkaisuista.
Haluaisin saada käsiini DVD-julkaisut tietyistä lastenohjelmista, mutta ymmärtääkseni näitä ei ole julkaistu koskaan suomeksi DVD:llä?
Kaukometsän pakolaiset
Vili Vilperi
Tikun ja Takun pelastuspartio
Nooan saari
Babar (vain alkupuolisko julkaistu)

Kuka/mikä päättää DVD-julkaisuista? Toisin sanoen, keneltä voi pyytää näiden sarjojen julkaisemista?

Entä mistä voi tiedustella kyseisten ohjelmien uudelleen esittämistä?

Vastaus

Vastattu
4.11.2011
Päivitetty
23.12.2018

Julkaisuoikeudet on tuotantoyhtiöllä, joka tekee sopimuksen jonkun levittäjän kanssa dvd:n jakelusta. Elonetistä http://www.elonet.fi/ saa Suomeen tuoduista elokuvista selville tarkastustiedoista kuka on elokuvan tarkastuttanut. Tarkistin sieltä että Vili Vilperiä (Blinky Bill) on levittänyt videona Finnkino, Tikun ja Takun pelastuspartiota Egmont Film ja Babar –sarjaa dvd:nä Future Film. Näihin yrityksiin kannattaa ottaa ensiksi yhteyttä. Nooan saari ja Kaukametsän pakolaiset –sarjaa on YLE TV2 aikoinaan esittänyt ja ostanut esitysoikeuden Euroopan yleisradioliitolta (European Broadcasting Union, EBU). Tuotantoyhtiö on Teleimagination, mutta sen webbisivua ei enää löydy verkolta. Jokin kotimainen tai ulkolainen levittäjä voi ottaa dvd:n levittämäsen hoitaakseen ja ostaa Yleltä suomenkielisen äänen tai teettää oman. Suomalaisia yrityksia löytyy esim. sivulta http://www.kauppalehti.fi/yritykset/toimialat/elokuvien+videoiden+ja+te… . Toiveita sarjojen uusinnasta voi esittää Yle TV2:n palautesivulla http://tv2.yle.fi/palaute .

7 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.