DVD-levyt

177 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voiko DVD:n pyytää kaukolainaan? 83 12.11.2023 Jos etsimääsi teosta ei ole hankittu Helmet-kirjastoon tai pääkaupunkiseudun tieteellisiin kirjastoihin, se voidaan tilata sinulle kaukolainaksi muualta. Kaukolainaksi tilataan kirjoja, levyjä, nuotteja, elokuvia ja mikrofilmejä. DVD:n tilaaminen on siis mahdollista, jos kyseistä teosta ei ole pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Alla olevasta linkistä voit lukea lisää Helmet-kirjastojen kaukopalvelusta. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kaukopalvelu
Löytyykö mistään elokuvaa Smokey And The Bandit DVD-Versiota joka ei ole remasteroitu(Konna Ja Koukku) 40 14.9.2023 Wikipedian mukaan elokuvasta julkaistiin remasteroitu DVD-versio vuonna 2006. Finnasta löytyy muutamasta kirjastosta vuonna 2002 julkaistu DVD, jonka voisi siis olettaa olevan alkuperäisversio. Sen saatavuustiedot voit tarkistaa täältä.  
Pitääkö paikkansa, että Tampereen kirjastoissa DVD-valikoima (nimekkeiden mukaan) on huomattavasti suurempi kuin Helsingissä? 87 29.5.2023 Jos haetaan DVD-elokuvia, niin kokoelmat ovat suunnilleen yhtä suuret. Helmet 12 483 ja Piki 12 328 osumaa. Piki-kirjastojen kokoelma päihittää Helmet kokoelman, jos haetaan vain DVD-levyjä eli musiikkia, elokuvia, kielikursseja yms. samalla haulla. Silloin Piki kokoelma on 20 903 ja Helmet kokoelma 17 316. (Tarkennettu haku, hakutermi * ja rajaus DVD sekä tarvittaessa genre elokuva)
Onko kissoista tehty dvd levyä 77 11.11.2022 Kissoista on Pikikirjastoissa monenlaisia dvd-levyjä. Näistä on osa elokuvia, kaunokirjoja ja satuja, tietosisältöisiä dvd:tä on myös, jos etsit juuri sellaisia. Niitä on erilaisista rotukissoista, kotikissasta, kissanpennuista. Suloiset kissanpennut, Pan Vision 2009. Kotikissa, dvd Pan Vision 2007.
Minulla on VHS-kasetteja ja haluaisin digitoida ne DVD-levylle tai muistitikulle. Missä voin tehdä sen? 392 27.4.2022 Turun kaupunginkirjaston pääkirjastossa on mahdollista digitoida VHS-kasetteja, mutta valitettavasti palvelu on laiterikon vuoksi tällä hetkellä pois käytöstä. Lisätietoja pääkirjaston digitointipalveluista löytyy täältä: https://www.turku.fi/turun-kaupunginkirjasto/palvelut/muut-palvelut Varsinais-Suomen alueella on myös muita yleisiä kirjastoja, jotka tarjoavat digitointipalveluja. Voit tarkistaa kirjastot.fi:n Kirjastohakemistosta, missä kirjastoissa digitointi on mahdollista: https://hakemisto.kirjastot.fi/search?s=55716. Lisäksi Turussa on monia kaupallisia toimijoita, jotka tarjoavat maksullisia digitointipalveluita: https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=turku+vhs+digitointi.  
Voiko jossain kirjastossa muuntaa videoita DVD:ksi? 147 25.4.2022 Helsingissä VHS-kasettien digitointi DVD-muotoon on mahdollista Pasilan kirjastossa. VHS-DVD-digitointi toimii DVD+R- ja DVD+RW-levyillä.  Siirtoon tarvittavat laite on varattavissa osoitteesta https://varaamo.hel.fi . Pasilan kirjaston yhteystiedot löydät täältä: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto VHS-kasetteja voi digitoida myös Tikkurilan ja Kauniaisten kirjastoissa. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Tikkurilan_kirjasto. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kauniaisten_kirjasto
Olen Kolilla. Tarvitsen kotimaisen "Peruna" -elokuvan DVD:n. Mistä saan sen heti ja nyt. 144 9.3.2022 Meillä Vaara-kirjastoissa ei tähän hätään ole Peruna-elokuvaa vapaana, vaan kaikki DVD:t ovat lainassa, ja varausjonossa on tällä hetkellä 13 asiakasta. Kirjastosta elokuvan siis saisi nopeiten varaamalla, mutta siihenkin menisi aikaa tovi jos toinenkin. https://vaara.finna.fi/Record/vaarakirjastot.11659095 Lieksan kirjastoauto käy Kolilla 4 viikon välein, seuraavan kerran 28.3. Kirjastoauto kuljettaa Kolille tulevat varaukset Kolin siirtokokoelmaan. Kolin koululla sijaitseva siirtokokoelma on avoinna asiakkaille tiistaisin klo 18-20. On hyvä muistaa, että Vaara-kirjastojen asiakkaana voi valita varauksen noutopaikaksi minkä tahansa Vaara-kirjaston, eli esimerkiksi Juuan kirjaston. Kannattaneekin siis suunnata katsastamaan lähialueiden...
Onko erästä Lumikki -elokuvaa julkaistu Suomessa videokasettina tai DVD:nä? Kysessä on näytelty elokuva vuodelta 1987: https://en.wikipedia.org/wiki/Snow_White… 168 6.9.2021 On julkaistu, Finna -haulla se löytyy yhä ainakin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kokoelmasta. Saman Cannon Movie Tales -sarjan Prinsessa Ruusunen löytyy vielä muutamien kirjastojen kokoelmasta, mutta tätä kysymääsi Lumikki -elokuvaa ei näyttäisi olevan enää missään kirjastossa lainattavissa.
Kuinka monta suomalaista elokuvaa on julkaistu dvd:nä, entä bluraynä? 230 12.5.2021 Suomen elokuvasäätiöltä saadun tilaston mukaan esimerkiksi vuonna 2020 julkaistiin kotimaisia DVD-julkaisuja 1399 kappaletta ja Bluray-julkaisuja 140 kappaletta. Suhdeluku on siis selkeästi DVD-voittoinen. Erilaisten tallenteiden osuus markkinoilla on kuitenkin ylipäätään laskemaan päin muun muassa suoratoistopalveluiden kasvun myötä.   Vuosittaisia julkaisutilastoja löytyy Suomen elokuvasäätiön Elokuvavuosi-julkaisuista. Lisätietoja DVD- ja Bluray-julkaisujen määristä on saatavana Suomen elokuvasäätiöltä tai Tilastokeskuksen kautta.
Mistä löytäisin DVD-elokuvan Fjodor Dostojevskin Idiootti suomenkielellä tekstitettynä? 249 26.3.2021 Suomen kirjastoissa ei  ole lainattavissa Fjodor Dostojevskin romaaniin perustuvaa, suomeksi teksitettyä elokuvaa Idiootti, joka olisi venäläistä tuotantoa. Japanilaisen Akira Kurosawan elokuvassa Idiootti, joka perustuu Dostojevskin teokseen, on suomenkielinen tekstitys. https://finna.fi/Record/eepos.343394 Venäläistä tuotantoa oleva kaksiosainen, Vladimir Bortkon ohjaama elokuva Idiot on tekstitetty englanniksi. https://www.helmet.fi/fi-FI
En osaa etsiä haulla. Haluasin jouluksi lainata jonkun cd:n tai videon, jossa olisi kuvia ja kerrontaa Raja-Karjalasta esim. Sortavalasta sekä Karjalan… 242 15.12.2020 Näistä aiheista ei oikein löydy Vaski-kirjastoista cd-äänikirjoja, mutta DVD-muodossa löytyy joitakin. Kävelyretkellä 1930-luvun Viipurissa: Eino Partasen valokuvia. (DVD) Lappi ja Kainuu: maa ponteva Pohjolan äärillä on. (DVD) Lappia koskeva luonto- ja retkeilyelokuva: The Finnish Arctic Lappi  (DVD): Luontoaiheisia elokuvia: Järven tarina, Metsän tarina, Mystinen metsä, Metsän lumo, Luontosinfonia (DVD): Nämä löytyvät Vaskista hakemalla teoksen nimellä https://vaski.finna.fi/ Voit varata niistä kiinnostavimmat omaan kirjastoosi.  
Löytyykö mistään Jimmy Nailin tv sarja crocodile shoes kausi 2 DVD:tä? Ja vielä suomen kielisellä tekstityksellä 199 27.8.2020 Ilmeisesti 2. kausi on tällä hetkellä saatavana vain Complete set -julkaisussa, jonka tekstityskielenä englanti. Toisesta kaudesta on ollut julkaisu, jossa on ruotsin- ja norjankielinen tekstitys, mutta se näyttäisi olevan loppuunmyyty.
Voiko Helmet-kirjastoihin lahjoittaa toimivia ja hyväkuntoisia DVD:itä? Jos ei, mihin tällaiset voisi viedä? 252 14.7.2020 Kirjastot eivät voi ottaa vastaan DVD-levyjä lahjoituksina liittääkseen ne kokoelmiinsa. Tämä johtuu siitä, että läheskään kaikilla DVD-levyillä ei ole kirjastokäyttöoikeuksia lainkaan, ja niistä, joilla ne on, kirjastot maksavat erityishinnan. Niinpä kirjastot voivat hankkia DVD-levyjä vain autorisoitujen sopimustoimittajiensa kautta. Monissa kirjastoissa kuitenkin on kierrätyshyllyjä, joihin asiakkaat voivat tuoda omia kirjojaan muiden vapaasti otettavaksi. En näe mitään syytä, miksi tällaiseen kierrätykseen ei voisi tuoda myös DVD-levyjä. Voit myös tiedustella asiaa esimerkiksi kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta.
Montako minuuttia keskiverrolle dvd-levylle mahtuu sisältöä? 719 28.4.2020 DVD-formaatteja on monenlaisia, mutta tavallisin lienee yksipuolinen ja yksikerroksinen DVD-5-formaatti, jonka 4,7 gigatavun kapasiteettiin mahtuu 120 minuuttia DVD-tasoista videokuvaa. Pakattua/huonolaatuisempaa videokuvaa siihen mahtuu enemmänkin. CD-tasoista musiikkia DVD-5-levylle mahtuu lähes 8 tuntia. Esimerkiksi normaali tallennettava DVD-R on formaatiltaan DVD-5-levy. Melko yleisiä esimerkiksi pitkien elokuvien tallentamisessa ovat myös kaksikerroksiset DVD-9-levyt, joihin mahtuu lähes tuplamäärä dataa, esimerkiksi noin 240 minuuttia hyvälaatuista videokuvaa. Tallennettavissa levyissä DVD-9-formaattia edustaa DVD-R DL. Lähteet: Gayle A. Alleman: "How DVDs work" / HowStuffWorks Sal Prince: "DVD Size: How Much Data Do the Various...
Koska Parasite ja 1917 DVD tulevat Helmet? 124 19.3.2020 Molemmat elokuvat julkaistaan DVD-muodossa keväällä. Todennäköisesti kesällä elokuvat tulevat kirjaston kokoelmiin. 
Onko Kaksi paavia-elokuvaa saatavissa DVD-muodossa? 288 16.3.2020 Tällä hetkelllä Kaksi paavia -elokuvaa ei ole lainattavissa kirjastoista DVD:nä eikä sitä ole Suomessa julkaistu DVD:llä. Elokuva sai Suomen teatteriensi-illan 13.12..2019. Elokuva on katsottavissa Netflix -suoratoistopalvelussa. The Two Popes = Kaksi paavia (suomenkielinen nimi) Elokuva, pitkä fiktio, Yhdysvallat Fernando Meirelles, Ohjaaja 2019 Lähteet: Finna https://www.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_1611666 Netflix https://www.netflix.com/fi/title/80174451 helmet.fi    
Onko Stephen Fryn tähditämästä elokuvasta Wilde tehty dvd:tä? 125 4.2.2020 Kyllä elokuvasta on DVD olemassa ja näytti olevan saatavilla sekä eBay:stä että Amazonista. Kirjastoista DVD:tä ei valitettavasti näytä löytyvän.
Venäjänkielinen DVD itse Vladimir Putinia koskevasta judosta. 167 7.11.2019 Kyseessä on kaiketikin Fjodor Mazajevin vuonna 2008 ohjaama dokumentti Utšimsja dzjudo s Vladimirom Putinym (eli Opiskelemme judoa Vladimir Putinin kanssa). Tallenteen teostiedot näkyvät vielä Helmetissä, mutta viimeinen kappale on jouduttu poistamaan kokoelmista. DVD löytyy Kyyti-kirjastojen ja Vaski-kirjastojen kokoelmista, joten tallenne on tilattavissa kaukolainaan. Linkeissä on lisää tietoa ko. DVD:stä. https://kirjasto.kyyti.fi/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=1162004 https://finna.fi/Record/vaski.712114 Mikäli sinulla on voimassa oleva Helmet-kortti, voit tehdä itse kaukopalvelupyynnön alla olevasta linkistä löytyvällä lomakkeella. Kaukopalvelu on maksullista. Linkissä on myös hinnasto. https://www.helmet.fi/fi-FI/...
Muistan joskus lukeneeni Sellon kirjaston seinältä, että teillä olisi siellä videoiden digitointilaitteet. Ovatko ne vielä käytössä ja mistä sinne varataan… 351 6.11.2019 Sellon kirjaston Pajassa on VHS-DVD-digitointilaite. Lisätietoja löydät Pajan sivulta. Voit varata koneen osoitteessa https://varaamo.espoo.fi tai puhelimitse: 09 816 57607. Jos tarvitset opastuksen laitteen käyttöön, varaa aika Sellon pajan tiskiltä tai soittamalla, p. 09 816 57607. https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Sellon_omat/Sellon_Paja__meilla_saa_tehda(1977) HelMet-kirjastojen palvelusivutolta kohdasta Kirjastot ja palvelut löydät listan kirjastoista, joissa on VHS-kasettien digitointimahdollisuus, https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut
Viddla vs. elokuvien fyysinen lainaaminen - älytöntäkö? 372 4.6.2019 Viddla palvelu ei toki ole älytön. Kaukana siitä.  Luulen kuitenkin, että pääkaupunkiseutu haluaa odotella vielä hieman palvelun kehittymistä ennen kuin liittyy käyttäjien tyytyväiseen joukkoon. Tällä hetkellä Viddlasta löytyy 250 elokuvaa klassikoista uutuuksiin ja ne on suunnattu vauvasta vaariin. https://www.kirjastopalvelu.fi/muut-palvelut   Helmet haku löytää nyt 10181 DVD-elokuvaa ja 1895 BD-elokuvaa. Jopa vanhoja videokasettejakin löytyy valikoimista vielä 599 kpl. https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Selokuvat__Ff%3Afacetmediatype%3Ag%3Ag%3ADVD-levy%3A%3A__O-date__X0?lang=fin&suite=cobalt https://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Selokuvat__Ff%3Afacetmediatype%3Ah%3Ah%3ABD-levy%3A%3A__O-date__X0?lang=fin&...