Kuinka paljon kirjastonhoitaja tienaa,miten ammattiin opiskellaan, mitä työssä tehdään, mikä siinä on parasta/huonointa ja minkänäköinen on kirjastonhoitajien…

Kysytty

Kuinka paljon kirjastonhoitaja tienaa,miten ammattiin opiskellaan, mitä työssä tehdään, mikä siinä on parasta/huonointa ja minkänäköinen on kirjastonhoitajien työllistymismahdollisuus tulevaisuudessa ? Ammatti kiinnostaisi minua..

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kirjastonhoitajan palkkaus vaihtelee työnantajan mukaan, suunnilleen kahdentuhannen euron molemmin puolin. Työtehtävätkin vaihtelevat. Mielenkiintoisinta työssä monien mielestä ovat asiakkaat ja heidän kysymyksensä. Teemme myös kokoelmatyötä ts. aineiston valintaa ja karsintaa. Monet kirjastonhoitajat ovat mukana kirjastonkäytön opetuksessa. Teemme yhteistyötä koulujen kanssa, mutta opastamme myös senioreita tietokoneiden käyttöön. Mutta työnkuvaamme kuuluu monia muitakin asioita.

Tällä hetkellä kirjastonhoitajien on vaikea työllistyä esimerkiksi Oulun alueella, koska täällä on alan koulutusta. Jos haluat katsoa, minkälaisia työpaikkoja ja missä on tällä hetkellä avoinna: http://www.kirjastot.fi/fi-fi/ammattikalenteri/avoimet_tyopaikat/ .

Tarkempia tietoja kirjastonhoitajan työstä on Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla http://www.minedu.fi/OPM/Kirjastot/?lang=fi . Tässä palvelussa on kysytty aikaisemminkin kirjastonhoitajien työstä ja palkkauksesta. Aiempia kysymyksiä/vastauksia voit katsoa Kysy kirjstonhoitajalta -palvelun hakemistosta http://www2.kirjastot.fi/fi-FI/kysy/asiasanahakemisto/ .

Työtä ja palkkausta koskeva vastaus http://www2.kirjastot.fi/fi-FI/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=a4fce41a-db… .

13 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.