Otsikko
Kuinka monta tavaralajia markkinoilla on maailmassa. Joko niin, että kuinka monta tavaralajia (esim. leipä, vakuutus, parturointi, CDS (Credit default swap),…

Kysytty

Kuinka monta tavaralajia markkinoilla on maailmassa. Joko niin, että kuinka monta tavaralajia (esim. leipä, vakuutus, parturointi, CDS (Credit default swap), farkut). Tai sitten kuinka monta tuotemerkkiä (esim. valiomaito, Ingmain maito, pirkka maito, sony mp3 soitin, walkman mp3 soitin, ipod mp3 soitin jne.)

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kansainvälisiä teollisoikeuksia valvova WIPO (World Intellectual Property Organization) ja teollisoikeuksia Suomessa hallinnoiva Patentti- ja rekisterihallitus jakavat tavaramerkit 45 luokkaan.

Tavaramerkkiluokat löytyvät täältä:
http://www.prh.fi/fi/tavaramerkit/tavaramerkkienluokitus/tavaramerkkilu…

Tavaramerkkien luokitus ja luokat selityksineen löytyvät täältä: http://www.prh.fi/fi/tavaramerkit/tavaramerkkienluokitus/luokatselityks…

WIPOn kansainvälisestä tavaramerkkiluokituksesta nämä 45 tuoteluokkaa löytyvät jaoteltuina kutakuinkin kysymyksessä esitetyn kaltaisiksi "tavaralajeiksi", joita on kaikkiaan 10795 (näistä tavaroita 9567 ja palveluja 1228):
http://www.wipo.int/classifications/nivilo/nice/index.htm?lang=EN#

Yksittäisten tuotemerkkien määrää lienee kutakuinkin mahdotonta selvittää.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.