Kuinka kauan ihminen voisi elää syömällä vain jäätelöä?

Kysytty
16.6.2021

Kuinka kauan ihminen voisi elää syömällä vain jäätelöä?

Vastaus

Vastattu
18.6.2021

Vastausta kysymykseesi voi vain arvailla. Asiaa on tuskin testattu koskaan.

Pelkkä jäätelön syöminen on kaukana ravitsemussuosituksista, joiden ajatellaan olevan tärkeä osa terveyden ylläpitoa. Ravitsemusterapeutti Merja Kiviranta-Mölsä sanoo Kodin Kuvalehden jutussa, että jäätelöä voi kyllä syödä joka päivä, jos ruokavalio on muuten monipuolinen. Kiviranta-Mölsä mainitsee, että litran paketti jäätelöä päivässä on kuitenkin liikaa. Todennäköisesti pelkän jäätelön syömisellä olisi täysikasvuiselle ihmiselle merkittäviä terveyshaittoja pitkällä tähtäimellä, sillä jäätelö lasketaan sangen epäterveelliseksi elintarvikkeeksi sen sisältämän rasvan ja sokerin vuoksi. Pelkän jäätelön syöminen johtaisi myös todennäköisesti jonkinasteiseen aliravitsemus- tai virheravitsemustilaan, joka voi johtaa kuolemaan.

Ihmiset tosin voivat elää yllättävän pitkäänkin, vaikka ruokailutottumukset olisivat erittäinkin epäterveellisiä. Tässä jutussa mies väittää syöneensä pelkkää pitsaa 25 vuotta: https://www.vice.com/en/article/xd5yvk/this-man-has-survived-on-pizza-alone-for-25-years. Vastaavia esimerkkejä on internet pullollaan, mutta niiden luotettavuudesta ei ole takeita.

 

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi-hyvin/terveys/ravitsemusterapeutti-lapsi-saa-syoda-jaateloa-kesalla-vaikka-joka-paiva

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00935  

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aliravitsemus

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.