Kuinka arvokkaita voi olla pankin nippu jossa on sinitti ympärillä markan seteleitä,numerojärjestyksessä. nipussa 100 kpl

Kysytty
31.10.2013

kuinka arvokkaita voi olla pankin nippu jossa on sinitti ympärillä markan seteleitä,numerojärjestyksessä. nipussa 100 kpl

Vastaus

Vastattu
31.10.2013
Päivitetty
31.10.2013

Yksittäisen 1 markan setelin keräilyarvo ei ole merkittävä, vuoden 1963 rahauudistuksen jälkeisen markan setelin kohdalla ehkä yksi euro. Pankin sinetöimä 100 kappaleen nippu tällaisia seteleitä on kuitenkin keräilykohteena aivan eri asia ja sen arvo voi olla paljon enemmän kuin 100 x yhden markan seteli.

Näin harvinaisten keräyskohteiden arvon tai pikemminkin hinnan voi selvittää vain asettamalla sen myyntiin. Keräilykohteillahan ei ole mitään arvoa sinänsä, vaan arvo määrittyy sen mukaan, kuinka harvinainen kohde on ja ennen muuta siitä, kuinka voimakkaasti joku haluaa sen ja on valmis siitä maksamaan.

Suosittelen tarjoamaan kohdetta johonkin nettihuutokauppaan ja ehkä mieluiten numismatiikkaan eli rahojen keräilyyn erikoistuneen liikkeen huutokauppaan. Näitä on Suomessakin useita ja niiden yhteystietoja voi hakea netistä hakusanoilla "huutokauppa rahat".

Heikki Poroila
HelMet-musiikkivarasto

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentit

Markan seteleissä on huomattavan kalliitakin kirjaimia. esim K* seteleistä maksetaan satoja euroja. A tai B kirjaimella Saclen:in allekirjoittamalla taitellullakin setelillä on hintaa useita kymmeniä euroja. Hyvä paikka tutustua asiaan on mm Oulun Numismaattisenkerhon sivut ja sieltä huutokaupat. sieltä voit tutkia useita vuosia taaksepäin mitä seteleitä on myyty mihinkin hintaan.
http://www.oulunnumismaatikot.fi/huutokaupat/kuvat/20140921/slides/k-04…

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?