Kauan kauan sitten näin elokuvan, jonka suomenkielinen nimi oli joko yhdestoista tai kahdestoista hetki. En ole saanut selvitettyä elokuvan tietoja. Kuvaa…

Kysytty
16.6.2017

Kauan kauan sitten näin elokuvan, jonka suomenkielinen nimi oli joko yhdestoista tai kahdestoista hetki. En ole saanut selvitettyä elokuvan tietoja. Kuvaa toista maailmansotaa ja romanialaisen avioparin kohtaloa siinä. Mies joutuu ensin vankilaan, kun poliisipäällikkö haluaa ryöstää miehen kauniin vaimon. Sitten mies joutuu unkarilaiseen ja sitten saksalaiseen keskitysleiriin. Joka paikassa pahoinpidellään ja nöyryytetään. Amerikkalaiset pelastavat miehen leiristä ja kuulustelevat miestä yhtä ilkeästi ja nöyryyttävästi kuin edellisetkin leirien pitäjät. Lopulta mies vapautuu ja tapaa ilokseen vaimonsa saksalaisella rautatieasemalla. Vaimon kohtalo raiskauksineen ja pahoinpitelyineen on sodan aikana ollut yhtä hirveä kuin miehenkin. Kun pari seisoo kaikesta järkyttyneenä asemalaiturilla, hyökkäävät sanomalehtimiehet heidän kimppuunsa kameroineen. "Hymyilkää, hymyilkää." Vähitellen miehen kasvoille nousee hämmentynyt hymy. Kuvat saadaan ja sota on ohi.

Vastaus

Vastattu
19.6.2017
Päivitetty
19.6.2017

Kyseessä on varmaankin ranskalaisen Henri Verneuil'n vuonna 1967 ohjaama elokuva "La vingt-cinquième heure", jota esitettiin Suomessa elokuvateattereissa jo samana vuonna nimellä "25. tunti". Elokuvan pääosissa näyttelivät Anthony Quinn ja Virna Lisi. Elokuva perustuu romanialaisen Virgil C. Gheorghiun samannimiseen romaaniin, jonka Lauri Hirvensalo suomensi vuonna 1952.

Elokuvasta tehtyä tallennetta ei valitettavasti ole kirjastoissa lainattavissa. Joistakin nettikaupoista elokuvan saattaa kuitenkin löytää.

Alla olevista linkeistä voit lukea lisää elokuvasta.

http://www.imdb.com/title/tt0062445/reviews?ref_=tt_urv
https://www.elonet.fi/fi/elokuva/120336
https://en.wikipedia.org/wiki/The_25th_Hour_(film)
https://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.