Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla pidettiin edellisen kerran Vaasassa, tarkemmin sen kupeessa Mustasaaren eli Korsholman puolella, vuonna 1998. Kuka piti…

Kysytty

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla pidettiin edellisen kerran Vaasassa, tarkemmin sen kupeessa Mustasaaren eli Korsholman puolella, vuonna 1998. Kuka piti juhlapuheen? Ilmeisesti ei tasavallan presidentti, koskapa ei mainita löytämässäni HS:n uutisessa.

Vastaus

Vastattu

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari oli kyllä läsnä Mustasaaren Botniahallissa järjestetyssä tilaisuudessa, mutta vuoden 1998 veteraanipäivän päätapahtuman juhlapuheen piti maaherra Heikki Koski.

Lähde: 
Markku Honkasalo, Sotiemme veteraanien päivä : kansallinen veteraanipäivä 20 vuotta 1987–2007

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Martti Ahtisaari teki 27.4.1998 maakuntamatkan Vaasaan, jossa hän tapasi opiskelijoita Vaasan yliopistossa ja osallistui veteraanipäivän juhlallisuuksiin uudessa Botniahallissa. Vaasan kaupunginhallitus oli tarjoutunut vuoden 1998 päätapahtuman isännäksi, koska 80 vuotta aikaisemmin maan senaatti oli toiminut Vaasan kaupungintalossa ja Vaasa oli siten ollut maan hallintopääkaupunki.
Valtioneuvoston tervehdyksen pääjuhlaan toi valtiovarainministeri Sauli Niinistö. Ahtisaari osallistui useina muinakin vuosina veteraanipäivän tilaisuuksiin, mutta ei pitänyt niissä puheita.

hs.fi, presidentti.fi, sotainvalidit.fi

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.