Kananmunan keltuaisessa on runsaasti immunoglobuliini Y (IgY) -nimistä ainetta, mutta kuinka paljon keskimäärin luonnostaan, ellei sitä tuoteta keinotekoisesti…

Kysytty
30.1.2013

Kananmunan keltuaisessa on runsaasti immunoglobuliini Y (IgY) -nimistä ainetta, mutta kuinka paljon keskimäärin luonnostaan, ellei sitä tuoteta keinotekoisesti lisää?

Vastaus

Vastattu
30.1.2013
Päivitetty
30.1.2013

Kun kanoja rokotetaan tehottomaksi muokatuilla taudinaiheuttajilla, keltuaiseen alkaa kertyä kolmen viikon kuluttua runsaasti polyklonaalisia vasta-aineita eli immunoglobuliineja, IgY. Keltuaisen IgY-pitoisuus voi olla jopa 25 mg/ml. Käytännössä yksi kana tuottaa vuodessa noin 60 g vasta-ainetta.

Lähde:
Heikki Aro, Jaakko Hiidenhovi ja Ari Hietanen, Kananmunasta terveyttä. Koetoiminta ja käytäntö 63, 4 (18.12.2006): 13

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.