Kaipaisin vinkkejä urheilukirjoista joissa selviydytään vaikeuksista ja noustaan voittoon? Lukijana olisi 12-vuotias vammakierteessä oleva poika joka kaipaa…

Kysytty

Kaipaisin vinkkejä urheilukirjoista joissa selviydytään vaikeuksista ja noustaan voittoon? Lukijana olisi 12-vuotias vammakierteessä oleva poika joka kaipaa vertaistukea ja toivoa paremmasta.

Vastaus

Vastattu

Seuraavissa kirjoissa on urheiluharrastusta ja vastoinkäymisiä niissä sekä motivaation etsimisestä. Kaikki kuvaustekstit ovat Kirjasammon nuorten kirjallisuutta esittelevästä Sivupiiristä, https://www.kirjasampo.fi/fi/sivupiiri, josta voi etsiä lisää vinkkejä.

Markku Karpio - Otsalamppu: Karpion esikoisteoksessa päähenkilönä on Jari, joka on huippusuorituksiin pyrkivä innokas suunnistaja. Äkkiä hän sairastuukin diabetekseen. Voiko urheilua enää jatkaa kuten ennen?

 

Kirsi Pehkonen - Punaviiva: Avarakatseinen urheilukirja kuvaa elävästi nuorten huippu-urheilua ja tyttöjen paineita poikamaisessa lajissa sekä avaa lukkiutuneita käsityksiä vammaisuudesta. Pääosassa 8. luokan aloittavat Hilla ja Noora.

Peet, Mal Maalivahti: Maalivahti on nuortenromaani haaveisiin uskomisesta. Kiehtovalle tarinalle ei ole yläikärajaa – sen voi lukea yhtä hyvin junnujoukkueen tähtipelaaja kuin sen valmentaja.

Wickström, Mika Kalkkiviivoilla: Kalkkiviivoilla on tarkka ja kiinnostava kuvaus juoksijan arjesta: harjoittelusta, juoksemisesta, motivaation etsinnästä, kilpailemisesta, voitoista ja häviöistä.

Voi olla ehkä myös hyvä idea suunnata ajatukset muuhun. Mukaansa tempaavia kirjasarjoja voi esimerkiksi tarjota:

Erin Hunter Soturikissat-sarja, https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/http%253A%252F%252Fdata.kirjasampo.f…

Aleksi Delikouras Nörtti-sarja, https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/http%253A%252F%252Fdata.kirjasampo.f…

Kalle Veirto, Etsivätoimitsto Henkka ja Kivimutka -sarja, https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Au515926f4-2786-4a85-bfe2-6…

ja Enid Blytonin Viisikot ja sarjakuvista Asterix, Tintti ja Marsupilami ovat edelleen mainioita klassikkoja.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.