Kaipailen seiskaluokkalaisille sopivia nuortenkirjoja, joissa käsiteltäisiin tavalla tai toisella nuoren identiteetin kehittymistä. Olisiko teillä vinkkejä,…

Kysytty

Hei!

Kaipailen seiskaluokkalaisille sopivia nuortenkirjoja, joissa käsiteltäisiin tavalla tai toisella nuoren identiteetin kehittymistä. Olisiko teillä vinkkejä, mistä tällaisia kirjalistoja voisi löytää?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Sopivia nuortenkirjoja voisi löytyä eri lukudiplomien kirjalistoista.

Esim. Kunnari-lukudiplomin 7-luokkalaisille suunnatusta listasta ainakin Ihmisiä- ja Matkalla-osioista löytyy paljon hyviä kirjoja. Toki myös Fantasiaa-lista kannattaa katsastaa, monestihan fantasiakirjoissa on keskeisellä sijalla päähenkilön kasvutarina ja identiteetin löytyminen. Listat löytyvät täältä: https://kunnarilukudiplomi.fi/sinuhe/sinuhe-7/kirjat/.

Oulun kaupunginkirjaston yläkoulun kirjalistoista (https://www.ouka.fi/oulu/kirjastoreitti/ylakoulun-kirjallisuusdiplomi, linkki pdf-tiedostoon oikeassa reunassa) löytyy monta hyvää aihepiiriä: #lifehappens, fantasia ja scifi, romantiikka ja historialliset tarinat.

Erilaisia lukudiplomeja on paljon, ja niitä voi hakea hakukoneella esim. "lukudiplomi yläkoulu".

Kannattaa tutustua myös PIKI-verkkokirjaston nuorten sivuihin, joilta löytyy paljon suosituksia eri aihepiireistä sekä myös nuorten omia vinkkejä: https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/nuoret-suosituksia.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.