Jos jotain kirjaa ei ole lainattavissa edes kaukolainalla mistään Pirkanmaan kirjastosta toiseen Pirkanmaalla olevaan kirjastosta, mutta esim. jossain…

Kysytty
13.2.2016

Jos jotain kirjaa ei ole lainattavissa edes kaukolainalla mistään Pirkanmaan kirjastosta toiseen Pirkanmaalla olevaan kirjastosta, mutta esim. jossain Helsingissä olevasta kirjastosta sen voisi lainata, niin voiko siitä tehdä kaukolainan Pirkanmaalla olevaan kirjastoon ja jos voi, niin miten se tehdään ja miten saan tietää, että onko sitä saatavilla Pirkanmaan ulkopuolelta jostain kirjastossa?

Vastaus

Vastattu
15.2.2016
Päivitetty
15.2.2016

Jos julkaisua ei löydy Pirkanmaan PIKI-kirjastojen kokoelmista, aineisto voidaan tilata asiakkaalle muualta kaukolainana. Kaukolainatilauksen voi jättää henkilökohtaisesti kirjastoon tai tehdä sen tilauslomakkeella. Linkki kaukolainatilauslomakkeeseen on alla. Kaukolainan edellytys on, että sinulla on voimassaoleva kirjastokortti ja lainausoikeus. Lisätietoa ja kaukopalveluhinnasto löytyvät alla olevasta linkistä.

Aineiston saatavuutta muualla Suomessa voi tutkia esimerkiksi Frank-monihaun tai Melinda-yhteistietokannan avulla. Voit pyytää apua myös omasta lähikirjastostasi ja viime kädessä kirjaston henkilökunta selvittää ja varmistaa aineiston saatavuuden.

https://piki.verkkokirjasto.fi/web/arena/kaukopalvelu
https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/7618/lomake.html
http://monihaku.kirjastot.fi/fi/
http://melinda.kansalliskirjasto.fi/F/?func=find-b-0&con_lng=fin&local_…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kaukohakutilausta varten ei asiakkaan kannata selvittää, missä kirjastoissa teos on. Kirjasto hoitaa etsinnän viran puolesta, viis välittää siitä missä asiakas kertoo kirjan olevan, ja tilaa sen jostakin muualta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.