Haluaisin yllättää itselleni tärkeän ihmisen, joka muistelee "Riihimäki-maakuntalaulun" sanoja. Riihimäki on kunta, ei maakunta, joten en osaa niitä googlesta…

Kysytty
20.2.2017

Hei!

Haluaisin yllättää itselleni tärkeän ihmisen, joka muistelee "Riihimäki-maakuntalaulun" sanoja. Riihimäki on kunta, ei maakunta, joten en osaa niitä googlesta etsiä - sehän ei siis välttämättä edes ole "maakunta"laulu, vaan jonkinlainen Riihimäestä kertova balladi. Kovin on ahkeraa kansaa kuvatessaan kuitenkin maakuntalaulun oloinen!

Sanoissa joka tapauksessa mainitaan lasimuseo ja tehtaan jyske toisessa säkeistössä - ahkeruus on siinä muutenkin ylikorostettua. Ajattelin, jos tätä kautta joku osaisi selvittää tuon laulun alkuperän - tai vaikka löytää siihen sanat. Itse en riihimäkeläinen ole, vaan tuo yllätyksen ansaitseva y stäväni. :)

Vastaus

Vastattu
22.2.2017
Päivitetty
10.3.2018

Kuvaukseen sopiva laulu on nimeltään Riihimäen laulu. Tosin sillä näyttää olevan muitakin nimiä kuten Uuden aamun Riihimäki ja Riihimäki-laulu. Sen on säveltänyt Tauno Karila ja sanoittanut Väinö Mäkelä. Laulu alkaa: "Riihimäen harjanteilta näen seudun vehreän, joka liittää terässuonin Pohjois-Suomen, Etelän". Mäkelän runo on osallistunut Riihimäki-aiheisen laulun kirjoituskilpailuun syksyllä 1959. Laulun ensiesitys oli seuraavana vuonna. Laulusta julkaistu nuotti (3 s.), jossa on Matti Nikusen kaksi sovitusta laulusta, on lainattavissa Riihimäen kaupunginkirjastosta. Nuotissa ovat myös laulun sanat. Nuotin alussa on lisäksi Matti Nikusen kirjoittama lyhyt historiikki laulusta.

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.