Haluaisin lainata tai ostaa lapselleni kirjan, jota luin hänen ikäisenä. Siinä oli ehkä useampi osa sarjassa. Kirjassa oli lapsia, ehkä 4-5, joilla oli…

Kysytty

Haluaisin lainata tai ostaa lapselleni kirjan, jota luin hänen ikäisenä. Siinä oli ehkä useampi osa sarjassa. Kirjassa oli lapsia, ehkä 4-5, joilla oli keskenään salakieli. Kirjasarja saattoi olla ruotsalaisen kirjailijan kirjoittama. Kirjassa oli mielestäni jotain ruusuihin liittyvää, joko valkoiset ruusut tai ruusupensaat. Minusta vaan se salakieli oli jännittävää ja haluaisin jakaa elämyksen.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kyseessä lienevät Astrid Lindgrenin salapoliisikirjat Yksityisetsivä Kalle Blomkvist, Kalle mestarietsivä ja Ryöstetty Rasmus ja mestarietsivä. Kirjoissa lapsilla on kesälomallaan käynnissä Ruusujen sota, jossa Punaiset ja Valkoiset Ruusut ottavat mittaa toisistaan. Koitokset alkavat usein mitä kauheimpia solvauksia sisältävien sodanjulistusten lähettämisellä. Kallella ja hänen ystävillään eli Valkoisilla Ruusilla on käytössä salakieli vastapuolen hämäämiseksi. "Mom-e tot-u-lol-e-mom-mom-e pop-i-a-non pop-e-lol-a-sos-tot-a-mom-a-a-non sos-i-non-u-tot" tarkoittaa "me tulemme pian pelastamaan sinut".

Kalle-kirjat on julkaistu kolmen kirjan yhteisniteenä nimellä Mestarietsivä Kalle Blomkvist.

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.