Haluaisin kertoa n. 7-12-vuotiaille lapsille, miten käyttää kirjastoa (koska kävi ilmi, että moni esim. ei koskaan kysynyt neuvoa kirjaston henkilökunnalta tai…

Kysytty
12.2.2013

Hei! Haluaisin kertoa n. 7-12-vuotiaille lapsille, miten käyttää kirjastoa (koska kävi ilmi, että moni esim. ei koskaan kysynyt neuvoa kirjaston henkilökunnalta tai esim. tiennyt, että kirjoja voi varata tai tilata toisesta kirjastosta.)

Mitkä olisivat tärkeimmät neuvot?

Vastaus

Vastattu
15.2.2013
Päivitetty
15.2.2013

Hyviä vinkkejä pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen käytöstä löytyy Helmet-sivuston Lapset-sivuilta. Siellä kerrotaan mm. siitä, kuinka saa kirjastokortin ja kuinka kirjat on kirjastossa järjestetty. Myös eri kirjastojen tapahtumista löytyy tietoa sivun kautta. Esimerkiksi ensi viikon talvilomaviikolla kirjastoissa on paljon toimintaa. Sivut löytyvät täältä:

http://www.helmet.fi/fi-FI/Lapset

Aikuisillekin tarkoitetuilta Info-sivuilta löytyy lisää tietoa vaikkapa kirjojen varaamisesta. Varaaminen ja kirjan lähettäminen Helmet-kirjastosta toiseen on alle 18-vuotiaille maksutonta:

http://www.helmet.fi/fi-FI/Info

Hyviä lukuvinkkejä löytyy vaikkapa lastensivusto Okariinon ja nuorten kirjallisuussivusto Sivupiirin kautta:

http://www.okariino.fi/

http://www.sivupiiri.fi/

Kannattaa myös muistuttaa, että kaikki ovat tervetulleita kirjastoon, ja että meiltä kirjastolaisilta saa ja kuuluu kysyä neuvoa ja pyytää apua kirjastossa käydessään.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.