Etsitään tietoa japanilaisista puutarhoista.

Kysytty
1.4.2019

Hei!
Etsitään tietoa japanilaisista puutarhoista.

Vastaus

Vastattu
5.4.2019
Päivitetty
5.4.2019

Japanilaisista puutarhoista löytyy useita teoksia Helmet-kirjaston kokoelmasta.

Yoko Kawaguchin Japanese Zen gardens paneutuu japanilaisten puutarhojen alkuperään, Zen-buddhalaisuuden taiteelliseen ilmentymään niissä, kivien ja kukkien merkityksiin. Kirjassa on esimerkkejä puutarhoista 1300-luvulta lähtien.

Helena Attleen The Gardens of Japan on johdatus japanilaiseen puutarhaan, sen historiaan ja olemukseen. Kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti 28 puutarhaa.

Yoko Kawaguchilta löytyy myös suomennettu teos Japanilainen puutarha, inspiraatiosta toteutukseen. Siinä esitellään tapoja soveltaa japanilaista puutarhasuunnittelua mutta myös japanilaisen puutarhan historiaa ja filosofiaa.

Lisää teoksia voi Helmetistä etsiä hakusanoilla puutarhat ja Japani. https://www.helmet.fi

Netistä löytyy melko perusteellinen artikkeli japanilaisesta puutarhasta Virtuaalikylä-sivustolta. Virtuaalikylä on luonnonvara- ja ympäristöalan oppilaitosten laatima opetussisältöjen sivusto. http://www.virtuaali.info/opetusmaatilat/index.php?tila_id=9&ohjemappi&kategoria_id=246&kortti=2156

Real Japanese Gardens -nettisivusto esittelee puutarhoja Japanissa, kertoo puutahojen kasveista ja eri elementeistä. http://www.japanesegardens.jp/

 

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.