Etsin tietoa Mikko Loikkasen surmanlennosta Santahaminassa 1939. Hän oli puolustusvoimien palveluksessa lentäjänä ja kuoli kyseisellä lennolla. Olen kuullut,…

Kysytty
27.8.2014

Etsin tietoa Mikko Loikkasen surmanlennosta Santahaminassa 1939. Hän oli puolustusvoimien palveluksessa lentäjänä ja kuoli kyseisellä lennolla. Olen kuullut, että olisi kirja nimeltä Surmanlennot. Tekijä ei ole tiedossa. Ei myöskään mistä kirjaa voisi saada käsiinsä. Ko. tapahtuma on käsitelty kuulema tässä teoksessa. Onko kirja olemassa ja nähtävillä jossakin? Vastauksesta kiitollisena.

Vastaus

Vastattu
28.8.2014
Päivitetty
28.8.2014

Kyseisestä onnettomuudesta löytyy tarkka selostus Jaakko Hyvösen teoksesta "Kohtalokkaat lennot 1918-1939 - ilmavoimiemme lentotoiminnassa surmansa saaneet ja laskuvarjolla pelastautuneet" (1987), jonka sivuilla 154-156 tapauksesta kerrotaan.

Lisäksi onnettomuudesta mainitaan muun muassa Pertti J. Halisen teoksessa "Kaakkois-Suomen Kotkanpojat" (1999) sivulla 19.

Hyvösen teos on saatavissa esimerkiksi pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoista. Molemmat teokset löytyvät myös Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston kokoelmista.

Ystävällisin terveisin,
Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.