Etsin suomalaista naiskirjailijaa, joka on myös fyysikko, ja teostaan mistä ollut HS:ssa noin muutama vuosi sitten arvostelu. Siinä sanottiin mm. suunnilleen:…

Kysytty
31.8.2021

Hei, etsin suomalaista naiskirjailijaa, joka on myös fyysikko, ja teostaan mistä ollut HS:ssa noin muutama vuosi sitten arvostelu. Siinä sanottiin mm. suunnilleen: fysiikan käsitteet luovat tekstille perustan. ("Fysiikan käsitteet" oli sanasta sanaan.) HS.fi hausta en onnistunut löytämään, yleishaun kautta vaikuttavat vain poissuljetuilta seuraavat: Johanna Blomqvist, Inkeri Markkula, Paula Eerola. (En ole tästäkään varma.) Tulisiko kellään tällaista mieleen tai pystyttekö hakemaan tällaisilla tiedoilla, kiitos.

Vastaus

Vastattu
2.9.2021
Päivitetty
2.9.2021

Kyseessä voisi olla joko Kaarina Ranne, jonka Kuinka valo putoaa -romaanin HS-arvostelussa (19.12.2017) sanotaan näin: ”Fysiikka tarjoaa kirjalle kielen ja kuvaston, sen metaforat ja viittauskohteet." Kyseessä voisi olla myös Tiina Raevaara, joka on kirjoittanut paljon tiedeartikkeleita mm. Helsingin Sanomiin ja Tiede-lehteen.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.