Etsin sellaista kirjaa, jonka juoni menee suurinpiirtein näin: kirja sijoittuu toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan. Kirjassa nuori tsekkiläinen (tai…

Kysytty
14.10.2019

Hei. Etsin sellaista kirjaa, jonka juoni menee suurinpiirtein näin: kirja sijoittuu toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan. Kirjassa nuori tsekkiläinen (tai puolalainen) sotilas pelastaa kadulta naisen, kuka osoittautuu juutalaiseksi. Hänen pitäisi raportoida naisesta SS-komentajille, sillä juutalaisia kerätään parhaillaan lähetettäviksi keskitysleireille. Hän kuitenkin ottaa naisen luoksensa asumaan, pitää naista piilossa asunnossaan ja lopulta he rakastuvat. Sotilaan nimi oli muistaakseni Pavel. Osaatteko auttaa?

Vastaus

Vastattu
15.10.2019

Vihjeet nuori tšekkimies, juutalaistyttö ja Pavel panevat ajattelemaan Jan Otčenášekin kirjaa Romeo, Julia ja pimeys, vaikka aivan täysin se ei kysymyksessä esitettyjen muistikuvien kanssa täsmääkään. Otčenášekin Pavel ei ole sotilas, vaan nuori ylioppilaskokelas. Hän tutustuu Estheriin, kodittomaan juutalaistyttöön, joka on saanut määräyksen ilmoittautua natsiviranomaisille. Pavel kätkee Estherin isänsä räätälinverstaaseen, ja nuoret rakastuvat.

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_5281

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.