Etsin kivialan sanastoa suomi-englanti tai englanti-suomi. Siis kivilajeihin, kivityöhön ja/tai kivirakentamiseen liittyvää sanastoa. Etsin jo internetistäkin…

Kysytty
6.4.2001

Etsin kivialan sanastoa suomi-englanti tai englanti-suomi. Siis kivilajeihin, kivityöhön ja/tai kivirakentamiseen liittyvää sanastoa. Etsin jo internetistäkin asiasanoja käyttämällä, ja löysin paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, mutta en yhtään sanastoa.

Vastaus

Vastattu
10.4.2001
Päivitetty
22.10.2007

En löytänyt kivityön sanakirjoja. Kivialan sanakirjoista kannattaa kuitenkin vielä kysyä Geologisen Tutkimuskeskuksen Informaatiopalveluista: http://www.gsf.fi/

Geologian tutkimuskeskuksen sivuilla on paljon tietoa aiheesta ja myös linkkejä, joten siihen kannattaa tutustua tarkemmin. Myös Geologia.fi verkkopalvelu voi olla hyödyksi, http://www.geologia.fi .

Euroopan unionin monikielinen termi- ja lyhennesanastosta kannattaa katsella, löytyisikö sopivia termejä sieltä, http://iate.europa.eu/.

Rakentaja.fi palvelusssa ehkä osattaisiin auttaa eteenpäin tuon kivirakentamisen suhteen, http://www.rakentaja.fi/ .

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei, vastaukseni tulee aika myöhään, mutta olen tehnyt itselleni sanastot kivialan termeistä (suomi-englanti-suomi) toimiessani Suomen edustajana useissa kansainvälisen standardisointijärjestön CEN kiviainesalan työryhmissä. Tiedostoissa on noin 1500 termiä molempiin suuntiin.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.