Etsin Commodore 16 ja Commodore Plus/4 -tietokoneille julkaistuja pelejä ja ohjelmia - niin kaupallisia julkaisuja kuin ilmaismateriaalia. Erityisesti…

Kysytty
10.9.2017

Hei. Etsin Commodore 16 ja Commodore Plus/4 -tietokoneille julkaistuja pelejä ja ohjelmia - niin kaupallisia julkaisuja kuin ilmaismateriaalia. Erityisesti kiinnostavat suomalaista alkuperää olevat pelit/ohjelmat.

Löytyykö näitä kirjaston kokoelmista?

Suomessa toimi ainakin yksi Commodore 16 -tietokonekerho, joka julkaisi kerholaisten tekemiä ilmaisohjelmia ja ilmaispelejä.

Mitä muita Commodore 16 tai Commodore Plus/4 -kerhoja Suomessa on ollut?

Vastaus

Vastattu
12.9.2017
Päivitetty
12.9.2017

Kannattaa olla yhteydessä Helsingissä toimivaan Tietokonemuseoon info@tietokonemuseo.net . http://www.tietokonemuseo.net/vanhat-pelit-ja-ohjelmat-3/. Näillä sivuilla myös luettelo peleistä ja ohjelmista.

Kirjastojen kokoelmissa ei ole Commodore -pelejä eikä ilmaisohjelmia. Jos haluat katsoa, mitä kirjallisuutta on aiheesta, yleisten kirjaston kirjat löytyvät http://monihaku.kirjastot.fi/fi/ .

Kansalliskirjaston kokoelmista löytyi seuraava: Tietokonepelit, tietokoneohjelmat, sisältää C-kasetteja, levykkeitä, kirjasia. https://finna.fi/Record/fennica.1085884

Juho Kuorikosken kirjassa Sinivalkoinen pelikirja : Suomen pelialan kronikka 1984-2014 on artikkeli Suo, kuokka ja Commodore 64 : harrastajakoodarit julkaisevat ensimmäiset suomalaispelit. Tulossa on saman tekijän Commodore 64. Jospa tässä olisi jotain Commodore 16 ja Commodore Plus/4 -kerhoista.

Helsingissä toimii tietokonemuseo

http://www.turbovisio.fi/2017/05/19/commodore-16-ja-commodore-plus4-jai… .

Commodore 64:n sivusto http://www.makupalat.fi/fi/k/all/hae/?search_api_views_fulltext=commodo…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.