Mitkä cd-rom-pelit?

Kysytty
29.6.2022

hei ! olisin kiinnostunut että mitä cd-rom pelisarjoja lapsuudessani pelasin, sillä en löydä niistä tietoa mistään.
ensimäisessä pelisarjassa oli kaksi alakouluikäistä lasta (tyttö ja poika), joilla seikkailtiin ja tehtiin tehtäviä openworld maisemissa. muistaakseni pelasin ainakin maatila ja kaupunkiosaa tästä pelistä. maatilaosassa kerrottiin erilaisista kasveista ja eläimistä, eli se taisi olla jonkin sortin oppimispeli? grafiikat olivat 3d tyylisiä (kylläkin huonoja, eli 1990-2000-luvun alun varmaankin?)

toinen pelisarja oli erilaisista kotieläimistä joita täytyi hoitaa? muistan niiden kannen olleen vaaleanpunainen ja niissä oli sydän, sekä kuva jossa oli se eläin jota peli käsitteli (muistaakseni pelejä oli ainakin koira, hevonen ja pupu?)

kolmannen pelisarjan muistan kaikista huonoiten.. siinä oli kaksi sisarusta, eka luokkalainen tyttö ja varmaan kolmos luokkalainen poika? niillä oli myös joku henki tms mukana joka pystyi toteuttamaan toiveita? kyseinen peli sijottui kouluun ja välitunteihin muistaakseni. grafiikat olivat 2d ja niissä käytettiin paljon värejä. päähahmot olivat myös muistaakseni blondeja?

kiitos etukäteen !

Vastaus

Vastattu
4.7.2022
Päivitetty
4.7.2022

Toinen kysytty pelisarja on todennäköisesti Minä rakastan eläimiä! Pelejä löytyy kirjastojenkin kokoelmista Finna.fi-palvelusta:

https://finna.fi/Search/Results?limit=0&dfApplied=1&lookfor=%22Min%C3%A4+rakastan+el%C3%A4imi%C3%A4%21%22&type=AllFields&filter%5B%5D=%7Etopic_facet%3A%22tietokonepelit%22

Vanhojen pelien nimiä voi yrittää selvittää erilaisten pelitietokantojen avulla. Tietokannoista peliä voi etsiä hakusanoilla tai rajata hakua esim. pelialustan, julkaisuajankohdan ja aiheen mukaan. Hukassa oleva pelin nimi saattaa löytyä näppärästi myös postaamalla oma kysymys jollekin peliaiheiselle keskustelufoorumille. Tässä muutamia sivustoja:

Retropelit.fi: http://www.retropelit.fi/

Ylilauta.org Hukatut pelit -foorumi: https://ylilauta.org/pelit/30069248

GameSpot -sivuston Retro Gaming -foorumi: https://www.gamespot.com/forums/retro-gaming-909394552/

MobyGames: tietokanta ja keskustelufoorumi:

https://www.mobygames.com/browse/games

https://www.mobygames.com/forums/dga,3/dgb,11/

Universal Videogame List: https://www.uvlist.net/

Reddit-sivuston keskustelusta löytyy pelejä, jotka voisivat täsmätä ajallisesti etsittyihin peleihin. Voisiko ensimmäinen kysytty peli olla keskustelussa mainittua Sim-sarjaa? Siihen kuuluvat mm. SimKaupunki, SimFarm ja SimSafari.

https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/vnjvoc/mit%C3%A4_cdrom_pelej%C3%A4_pelasit_pcll%C3%A4_lapsena/

Esim. hakusanalla Simkaupunki pääsee YouTubesta katsomaan, miltä peli näyttää.

Kolmanteen pelisarjaan en onnistunut löytämään ehdotusta. Kirjastojen kokoelmat voi tarkistaa Finna.fi-palvelusta hakusanoilla tietokonepelit cd-rom ja rajata aineistoksi videopeli.

https://www.finna.fi/Search/Results?limit=0&filter%5B0%5D=%7Eformat_ext…

Jos kyseessä on kotimainen peli, myös Suomen pelimuseosta saattaisi saada apua.

https://www.vapriikki.fi/pelimuseo/yhteystiedot/

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.