Esimieheni on tekemässä luokitekartta uudistusta rotary-klubiinsa. Luokitekartassa henkilöt on luetteloitu seuraavan esimerkin mukaisesti: 0. Valtionhallinnon…

Kysytty
26.11.2002

Esimieheni on tekemässä luokitekartta uudistusta rotary-klubiinsa. Luokitekartassa henkilöt on luetteloitu seuraavan esimerkin mukaisesti: 0. Valtionhallinnon haarat (mm. miisteriöt), 1. julkiset laitokset (mm. oikeudet, eduskunta), 2. kunnallinen toiminta 3. tieteet 4. taiteet 5. teollisuus 6. kauppa 7.palvelut (mm. posti, kirkko, pakkiiriliikkeet jne) 8.viestintä jne.... eli missä kukin on virassa.

Nyt tiedustelenkin, onkohan olemassa jotain teosta/julkaisua/vast. jossa olisi vastaavanlaisia, kenties virallisia luokiteluetteloesimerkkejä? Olen ihan neuvottomana selaillut kirjastojen hakupalvelusivuja.

Vastaus

Vastattu
29.11.2002
Päivitetty
28.2.2008

Hieman huonosti standardiluokitukset sopivat kysymääsi tapaukseen. Lähinnä voisi suositella toimialaluokitusta tai sektoriluokitusta (kumpaakin päätasolla). Nämä luokitukset löytyvät Tilastokeskuksen verkkosivulta http://tilastokeskus.fi/tup/ammattiekspertti/index.html . Tosin tieteet, taiteet ja viestintä eivät silloin näy. Jos kuitenkin halutaan käyttää ei-standardin mukaista luokittelua, niin silloin se on rakennettava itse ja määriteltävä ns. rajatapaukset. Esimerkiksi minne laitetaan taiteen keskustoimikunta tai tiedeakatemia, jotka ovat periaatteessa valtion organisaatioita.

8 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.