En ole koskaan nähnyt matoja sitrushedelmissä tai banaaneissa. Esiintyykö kyseisissä hedelmissä matoja? Jos esiintyy, niin missä määrin? Ilmeisesti myrkytys on…

Kysytty

En ole koskaan nähnyt matoja sitrushedelmissä tai banaaneissa. Esiintyykö kyseisissä hedelmissä matoja? Jos esiintyy, niin missä määrin? Ilmeisesti myrkytys on tehokasta. Mitä myrkkyjä näihin käytetään?

Vastaus

Vastattu

Internettiä tutkiessa tulee vastaan tietoa, että ainakin toukkia ja siis varmaan myös matoja tai niiden munia voi kyllä ilmetä myös sitrushedelmissä tai banaaneissa. Aina välillähän tulee lehdissäkin vastaan juttuja, missä banaanitertusta on löytynyt jonkinlainen elävä toukka tai hämähäkki. 

Näyttäisi siltä, että samaan tapaan kuin muitakin hedelmiä, myös sitrushedelmissä ja banaaneissa käytetään hyönteisten torjunta-aineita. Eu on kieltänyt joidenkin aineiden käytön, kun muualla maailmassa esimerkiksi Israelissa (sitrushedelmien tuottaja) voi olla toisenlaiset säädökset torjunta-aineiden käyttöön. 

Kuluttajat voivat kysyä elintarvikelainsäädännöstä oman kuntansa elintarvikevalvonnasta. Yhteystiedot löytyvät tästä alta.

https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ota-yhteytta-… 

 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.