Biarritz radiossa. Olemme kaverin kanssa muistelleet, että olemme kuulleet 1960-luvulla mystisen paikan nimen Biarritz radiossa jonkin tiedotteen yhteydessä…

Kysytty
6.8.2022

Biarritz radiossa. Olemme kaverin kanssa muistelleet, että olemme kuulleet 1960-luvulla mystisen paikan nimen Biarritz radiossa jonkin tiedotteen yhteydessä toistuvasti. Mikähän tämä olisi voinut olla?

Vastaus

Vastattu
12.8.2022
Päivitetty
30.8.2022

Biarritz esiintyi kollegan muistikuvan mukaan radion ulkomaan merisäätiedotteissa. Valitettavasti emme löytäneet klippejä emmekä viitteitä RITVA-tietokannasta, https://rtva.kavi.fi/ tai Yleltä, jonka Elävään arkistoon on tallennettu otteita merisäästä kotimaassa, https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/08/merisaa-radiotiedotteiden-klas….

Asiasta voisi saada enemmän tietoa Ilmatieteen laitokselta, https://www.ilmatieteenlaitos.fi/yhteystiedot.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Voisiko kysyjä muistaa paikannimen väärin ja kyseessä olisi Biafra? Biafran sota eli Nigerian sisällissota käytiin vuosina 1967–1970.

Kun Biarritzia hakee 1960-luvun sanomalehdistä, niin huomaa, että niissä esiintyy sääennustesivulla "Lämpötilat ulkomailla" -listaus, jossa on Ranskasta usein mukana Pariisin lisäksi toisena paikkakuntana Biarritz, oletettavasti koska se oli tunnettu lomakohde.

Yksi mahdollisuus on, että näitä lämpötiloja on lueteltu myös radiossa ja nimen toistuminen siinä yhteydessä olisi jäänyt kysyjän mieleen.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.