Tiihonen Ilpo

18 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–18.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Missä Ilpo Tiihosen kirjoittamassa runossa sanotaan: ovat puukolla jäätä vuolleet ja täällä sataa lunta? 127 Rivit ovat Ilpo Tiihosen runosta Talvitaivas, sen viimeisestä säkeistöstä. Runo on kokoelmasta Enkelin tavara (1986, s. 54). Runokokoelman saatavuuden pääkaupunkiseudun yleisissä kirjastoissa voit tarkistaa Helmet-haulla. https://www.helmet.fi/sv-FI
Mistä Ilpo Tiihosen kokoelmasta löytyisi runo joka alkaa ”Herätä minut jo hetkeä ennen kuin unesi haalistuu”? 286 Ilpo Tiihosen runo Herätä minut sisältyy kokoelmiin Tähtipumppu (1992) ja Lyhyt oodi kaikelle : valitut runot 1975-2000 (2000).  Teokset kuuluvat kirjastoalueesi kokoelmiin.  https://www.finna.fi/  
Olen etsiskellyt kirjaa joka oli reilut 10v. sitten lainassa Porin kirjastosta. Mahtaisiko näillä muistamillani tiedoilla löytyä kyseisen kirjan nimi ja tekijä… 527 Kyseessä on Ilpo Tiihosen suomeksi riimittelemä käännöskirja Hiipparihiiri piilosilla (WSOY, 1992).
Olen eräällä kurssilla kirjoittanut muistiin avainsanoja parista Ilpo Tiihosen runosta. en ole kuitenkaan onnistunut löytämään tietoa siitä, missä kokelmassa… 532 Molemmat runonpätkät ovat samasta runosta. Runon nimi on Hippunen, ja se on vuonna 2009 julkaistusta kokoelmasta Jumalan sumu.
Mistä ilpo tiihosen runokirjasta löytyy runo; rannalla? 1015 Runo löytyy Tiihosen runokokoelmasta Muusa (1994).
Ilpo Tiihonen on muistaakseni kirjoittanut Helsinki-aiheisia runoja. Missä runokokoelmassa näitä olisi? 2016 Ilpo Tiihosen Helsinki-aiheisia runoja löytyy seuraavista teoksista: Teille ei tarjoilla enää : runoja (WSOY, 1978) Ei-Kaj Plumps : hyppyjä Helsinkiin (WSOY, 1989) Tähtipumppu (WSOY, 1992) Jees ketsuppia! (WSOY, 1999) http://haku.helmet.fi/iii/encore/?lang=fin
Olen hukannut hauskan runon, joka oli kirjoitettu "lapsenkielellä". Siinä oli ainakin sana kulahousut. Voisiko Ilpo Tiihosen runoissa olla sellaista?… 2353 Runo on tosiaan Ilpo Tiihosen kirjoittama ja nimeltään Suomen äideille. Runo on julkaistu vuonna 1994 ilmestyneessä kokoelmassa Muusa (WSOY). Lisäksi se löytyy kokoelmasta Lyhyt oodi kaikelle : valitut runot 1975-2000 (WSOY, 2000). Teosten saatavuustiedot voi tarkistaa HelMet-verkkokirjastosta http://www.helmet.fi/fi-FI Runon voi lukea myös Helsingin Sanomien sivuilta, vanhasta äidinkielen ylioppilaskokeen tehtävästä: http://www2.hs.fi/extrat/kotimaa/yo06kevat/kysymykset/1303/aidinkieli/p…
Mitä aiheita käyttäisit vertaillessasi Ilpo Tiihosen Likainen Enkeli - runon kuvausta omiisi mielikuviin enkeleistä? Olen yrittänyt keksiä, muttei oikein… 2543 Yön likainen enkelihän ei ole tavanomainen hohtava ja valkosiipinen kiiltokuvien suojelusenkeli, sellainen, joka vastaa lapsuuden mielikuvia enkeleistä. Mutta ne, joita hän suojelee,eivät myöskään ole mitään siloposkisia lapsia. Ehkä he tarvitsevat erilaisen enkelinkin... Runossa esiintyvä ristiriitaisten mielikuvien käyttäminen on kirjailijalle tyypillinen tehokeino, tässä runossa asian ydin tulee esiin juuri sen kautta. (vrt. esim.Pekkarinen, Immo: Ilpo Tiihonen : lähellä tavoittamatonta. Sähköiset säkeet -verkkoantologia, http://www.electricverses.net, tai Kokko, Karri: Päivittäjä. Parnasso, 2010/6).
Missä Ilpo Tiihosen runossa mainitaan mopo 2811 Ainakin Tiihosen ensimmäisestä runokokoelmassa Sarkunmäen palo (1975) löytyy mainintoja moposta. Runossa Kerava mainitaan "huutokaupattu Soliferi-mopo jolla kaupungin / ikäloppu kamreeri oli paennut loteille / juomaan anislikööriä kavallettuaan". Pieni laulu -runo taas toteaa, että "Saatilla voi saada siipeen / jos mopo vaan on alla." Runossa Kiviritsa salkussani esiintyy lakoninen tokaisu "Kurja mopo." Kaksi ensinmainittua runoa on luettavissa myös Tiihosen valittujen runojen kokoelmasta Lyhyt oodi kaikelle (WSOY, 2000). - Tämän lisäksi mopo löytyy Arjen armada -kokoelman (1980) runosta Rekola: "Boulognen puistoon kuka karauttaa / satulattomalla mopolla, / se tietää kuinka Rekolassa alkaa / keväinen duunipäivä".
Kuka on kirjoittanut ja mikä on runon nimi? Missä kirjassa julkaistu? Runo on hauska syys-suus -runo, siis runossa on paljon näihin loppuihin loppuvia sanoja… 1443 Runo on varmaankin Ilpo Tiihosen Kesäillan kevyt käsitteellisyys, joka on julkaistu hänen kokoelmassaan Eros (WSOY 2002).
Mistä Ilpo Tiihosen runokirjasta löytyy runo: Unilelu, Kauhu, Onni ? 1801 Unilelu löytyy kokoelmasta "Tähtipumppu" (WSOY, 1992) ja Kauhu ja Onni kokoelmasta "Muusa" (WSOY, 1994). Kauhu ja Onni on muuten yksittäisen runon nimi, kyse ei siis ole kahdesta erillisestä runosta.
Mistäköhän Ilpo Tiihosen kokoelmasta löytyy runo "Soutelija, eli joku tsiigaa botskistaan stadia Kruunuvuorenselältä"? Kiitos tiedosta! 1275 Runo "Soutelija eli joku tsiigaa botskistaan stadia Kruununvuorenselältä" löytyy kokoelmasta Ei-Kaj Plumps: hyppyjä Helsinkiin, Porvoo : Hki : Juva : WSOY, 1989.
Kenen kirjoittama runo? Sinä olet Tarvitset kattilan ja patjan ja vettä. Ja mitä muuta? otain jonka vuoksi nukkua tai sitten tuijotella kuuta 1506 Runo on Ilpo Tiihosen ja löytyy ainakin kokoelmasta Tähtipumppu (1992), nimellä Sinä olet.
Mistä Ilpo Tiihosen kokoelmasta löytyy runo "Sinä kaikkeus"? 1377 Ilpo Tiihosen runo 'Sinä kaikkeus' on ennen julkaisematon. Se on ollut Tv 1:n Runoraadissa 22.12.2005. 'Sinä kaikkeus' löytyy Internetistä: http://www.yle.fi/runoraati/index.php/runot/67/ .
Olisiko Teillä kirjailia Ilpo Tiihoseen liittyvää materiaalia jos olisi voisitteko ilmoittaa minulle sähköpostitse? 619 Et maininnut haluatko mieluummin listan kirjoista, joissa etsimääsi tietoa on, vai ovatko internetistä löytyvät linkit mieluisampia. Tässä siis hieman molempia. Internetistä tietoja kirjailija Ilpo Tiihosesta saa esim. seuraavilta sivuilta: http://www.wsoy.fi/www/galleria.nsf/ed0973a57093db86c22565e10029dece/c7… (WSOY:n kotisivuilta) http://www.keuruu.fi/runopalkinto/ilpo.htm (Ilpo Tiihosen voitti vuonna 1997 Runopalkinnon teoksellaan Muusa. Tässä linkisssä hänen ajatuksiaan) Kirjallisista lähteistä esimerkkinä mainittakoon Otavan kirjallisuustieto, joka löytynee kaikista yleisistä kirjastoista. Muita hyviä tiedonlähteitä kirjallisuusaiheisten kirjojen lisäksi ovat (uusimmat) tietosanakirjat, niissä melko varmasti on ainakin muutama sana...
Kun auringon alla puhkeaa onni. kun lehmänsä löytää muhkea sonni, kun kaislikon hauesta hauki saa parin ja kukkoa kosii se kanoista arin, niin mikseivät sitten… 5863 Runoilija on Ilpo Tiihonen, ja runo aloittaa kokoelman nimeltä "Tähtipumppu". Runon nimi on Sikojen rakkaus.
Ilpo tiihosen runo; yes ketsuppi. Mistähän löytäisin kyseisen runon? 1425 Ilpo Tiihosen runo "Jees ketsuppia" löytyy kokoelmasta "Antero Vipuliini ja taikatakki" (Gummmerus 1977). Kirjaa on useissa kaupunginkirjaston toimipisteissä.
Musiikkiosastolle: Jukka Linkola on säveltänyt Ilpo Tiihosen Helsinki-runoja, ja Eija Ahvo on laulanut niitä Muisti -nimiselle cd:lle viitisen vuotta sitten… 1534 Näitä kappaleita ei ilmeisesti ole nuotteina julkaistu, tietokantojen avulla niitä ei löytynyt. Sanat löytyvät cd:n tekstiliitteestä.