skannaus

36 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voiko Oodin asiakirjaskannerilla skannata A2-kokoista lehteä (sen A2-kokoista aukeamaa)? Jos ei voi, missä Helsingin kirjastossa tämä onnistuu? 416 16.3.2021 Tällä hetkellä A2-koon skannaaminen ei onnistu Helmet-kirjastoissa. Keskustakirjasto Oodiin on tulossa A2-skanneri, mutta ajankohta ei ole vielä selvillä.
Onko jossain Turun kirjastossa sellaista mahdollisuutta, että skannaisi omia mikrokortteja digitaaliseen (esim. PDF) muotoon? 184 5.2.2021 Turun kaupunginkirjastossa mikrofilmien ja -korttien lukeminen ja digitointi on tavallisesti mahdollista pääkirjaston tieto-osaston mikrofilmilaitteella. Laitteella lukemansa filmin tai kortin sisältöjä voi tallentaa PDF-muotoon. Laitevarauksen voi tavallisesti tehdä Varaamo-palvelussa, soittamalla tieto-osastolle (p. 02 262 0630) tai käymällä osaston neuvonnassa (Linnankatu 2, uuden puolen toinen kerros). HUOM: Koronarajoitusten vuoksi kokoelmatilat ja kirjaston useimmat palvelut – myös mikrofilmilaite – eivät ole käytettävissä. Digitointi on mahdollista vasta rajoitusten poistuttua. Tämän hetken tiedon mukaan rajoitukset ovat voimassa ainakin 28.2.2021 saakka.
Onko mahdollista digitoida jossain kirjastossa 6x6 koon negatiivifilmiä? 264 17.12.2019 Vantaan puolella Tikkurilan kirjaston Digipaja Dynamosta löytyy kuvaskanneri filmiskannausmahdollisuudella (CanoScan 9000F Mark II). Lisätietoja löytyy ja tilan voi varata: https://varaamo.vantaa.fi/resources/avpzjcsaehbq?.  Negatiivifilmin digitointiin soveltuvia laitteita löytyy myös muiden kuntien Helmet-kirjastoista. Tiloja ja niiden valikoimaa voi selata aiemmin linkitetyltä Varaamo-sivustolta. Lisätietoja kannattaa tarvittaessa tiedustella suoraan siitä kirjastosta mihin on aikeissa mennä. Kunkin kirjaston oma henkilökunta tietää parhaiten laitteidensa ajantasaisen toimivuuden ja käyttösoveltuvuuden. 
Voiko Turun sudulla skannata passin tai ajokortin ja sitten lähettää skannatun tiedoston tai kuvan omaan esim. sähköpostiin ? 361 28.10.2019 Turun kaupunginkirjastossa voit skannata passisi tai ajokorttisi omaan sähköpostiisi esimerkiksi pääkirjaston uutistorilla .
Löytyykö kirjastosta lainaksi diojen katselu/tallennus laitetta? Minulla on pari tuhatta vanhaa isän ottamaa dia kuvaa joista osan haluaisin digitaaliseen… 620 13.9.2019 Diaprojektoria Helmet-kirjastoissa ei ole, mutta diaskanneri löytyy joistakin pääkaupunkiseudun kirjastoista. Diojen skannausmahdollisuus on mm. Malmin, Pasilan ja Maunulan kirjastoissa sekä Myllypuron mediakirjastossa. Kirjastojen yhteystiedot löydät Helmet-palvelusivustolta. Kunkin kirjaston kohdasta Palvelut voit tarkistaa tiedot skannerin varaamisesta. https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Juttuja_ekirjastosta/Digitoi_helmesi_talteen_kirjastoissa(8135)
Voiko Espoon Tapiolassa skannata dokumentteja suoraan sähköpostiin? 179 11.7.2019 Kirjaston monitoimilaite (eli kopiokone/tulostin/skanneri) ei skannaa suoraan sähköpostiin. Välissä tarvitaan USB-muistitikku. Voit lainata kirjastosta sekä muistitikkua että tietokonetta. Saat valita lainaatko kannettavan tietokoneen kirjastokortillasi vai käytätkö kirjaston pöytäkoneita ilman korttia. Skannaus onnistuu myös tietokoneen kautta sähköpostiin.  
Onko Oodissa (tai muussa Helsingin kirjastossa) käytettävissä negatiiviskanneri, jolla voisi skannata vanhoja 6 x 10 -kokoisia negatiiveja? Kyseessä jatkosodan… 1501 4.6.2019   Negatiivien skannaaminen onnistuu Oodissa. Voit varata niin sanotun ”mediatyöaseman” Helsingin kaupunginajanvarausjärjestelmän (eli Varaamon) kautta, https://varaamo.hel.fi/. Voit myös soittaa: (09) 3108 5000. Skannaaminen onnistuu myös Myllypuron mediakirjastossa. Voit varata skannerin Varaamon kautta, https://varaamo.hel.fi/, mutta kesällä on parempi soittaa etukäteen, varsinkin jos haluat apua. Myllypuron mediakirjasto (09) 3108 5092.
Onko Kouvolan kirjastoissa tai muissa palvelupisteissä mahdollista skannata A3 kokoisia alkuperäisiä jpg-tiedostoiksi? 381 15.4.2019 Pääkirjaston yläkerran ja Kuusankosken kirjaston kopiokoneessa voi skannata A3-kokoisia muistikulle Jpeg- tai PDF-muodossa.
Onko skannauspalvelua? 267 10.9.2018 Turun kaupunginkirjastossa on skanneri pääkirjaston uutistorilla (uudisosa 1. krs.) ja musiikkiosastolla (vanha rakennus 2. krs.). Ohessä esimerkkinä pääkirjaston palvelut listauksena https://vaski.finna.fi/OrganisationInfo/Home#85141
Onnistuuko skannaaminen Savonlinnan kirjastossa? 266 7.6.2018 Kyllä, Savonlinnan pääkirjastossa onnistuu skannaaminen. https://www.savonlinna.fi/kirjasto/asiakkaana_kirjastossa/tietokoneet-ja-muut-laitteet
Voiko kirjastoautoissa skannata ja tulostaa? 345 26.4.2018 Kirjastoautossa ei voi valitettavasti voi skannata eikä tulostaa. Skannaus- ja tulostusmahdollisuus on kyllä muissa Helmet-kirjastoissa. Toivottavasti sinulla on mahdollisuus käydä jossakin niistä. http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kirjastoauto_Helsinki http://www.helmet.fi/fi-FI  
Voiko Turun pääkirjastosta skannata ja tulostaa? Mitä se maksaa? Minulla olisi tärkeitä asiakirjoja jotka tarvisi skannausta ja tulostusta, mutta en tiedä… 3422 11.10.2017 Turun pääkirjastossa voi todellakin skannata ja tulostaa. Skannaus esimerkiksi omaan sähköpostiin on maksutonta, mutta tulosteista veloitetaan 20 senttiä per tulostesivu. Kaksipuolinen tuloste maksaa siis 40 senttiä. Uuden kirjastotalon alakerrassa oleva Uutistori on erikoistunut näihin palveluihin. Omatoimiskannaus toki onnistuu muillakin osastoilla.
Saako teillä otettu kopioita ja pystyykö skannamaan niin, että saa omaan sähköpostiin? 651 15.6.2017 Turun pääkirjastossa saa otettua kopioita Uutistorilla, Tieto-osastolla ja Kirjallisuus- ja taideosastolla. Paperitulosteet maksavat 20 senttiä/sivu. Värillisiä kopioita saa Uutistorilta. Skannaus on mahdollista samoilla osastoilla ja skannatut tiedostot saa sekä muistitikulle että sähköpostiin. Kirjallisuus- ja taideosastolla skannattuja tiedostoja voi lähettää sähköpostiin, mutta ei tallentaa muistikulle.
Missä kirjastoissa voi skannata diakuvia tiedostoon? Miten voi varata aikaa ja saada apua? 761 31.1.2017 Diaskannauksen pitäisi onnistua Espoossa Sellon, Tapiolan ja Entressen kirjastoissa - ainakin jos kyseessä ovat tavallisimman kokoiset diat. Opastuksen ja ajan diaskannaukseen voi varata Lainaa kirjastolainen -palvelun kautta täyttämällä opastuspyyntötilauksen. Kirjastosta otetaan yhteyttä henkilökohtaisen opastusajan sopimiseksi. Lainaa kirjastolainen -lomakkeen linkki sekä tietoa muista asiakasopastuksista Espoon kirjastoissa: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Opastukset/Asiakasopas…
Onko jossakin Helsingin tai Vantaan kirjastoissa käytettävissä valokuvaskanneria? Haluaisin skannata vanhan albumin kuvia ilman että niitä tarvitsee repiä irti. 676 10.1.2017 Helsingin ja Vantaan kirjastoissa on tasoskannereita, joihin voi asettaa valokuva-albumin tarvitsematta irrottaa kuvia. Joissakin kirjastoissa on myös kopiokoneita, joilla voi skannata kuvia muistitikulle tai sähköpostiin. Silloin on mahdollista skannata myös A3-kokoa. Skannereita ei ole ihan kaikissa kirjastoissa, mutta osoitteesta http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut voit tarkistaa saatavuuden valitsemalla pudotusvalikosta ”Skanneri”. Helsingin kaupunginkirjaston skannerilla varustettuja tietokoneita voi varata osoitteesta https://varaus.lib.hel.fi/default.aspx. Vantaan tietokoneet taas varataan osoitteesta http://vantaa.varaakone.net. Kopiokoneelle pääsee yleensä suoraan, ellei joku ole kopioimassa jotakin, mutta kaikissa...
Minun pitäisi skannata asiakirja, joko muistitikulle tai sähköpostin liitteeksi. Onnistuuko se Pähkinärinteen omatoimikirjastossa? 277 17.2.2016 Hei! Pähkinärinteen kirjasto jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi uudelleen, joten siellä se ei onnistu. Lähin kirjasto, jossa voit skannata, on Myyrmäen kirjasto. Kirjasto sijaitsee aseman ja Myyrmannin välissä. Skannaus on maksutonta.
Helppo kysymys. Tuleeko Lasipalatsissa varata aikaa skannaukseen, vai voiko vain kävellä sisään? Ihan tavallinen normaali A4-skannaus,ei mitään erikoisuuksia. 493 4.5.2015 Varminta olisi varata skannerilla varustettu kone etukäteen, sillä jos menet Kaupunkiverstaalle ilman varausta, saattavat skannerikoneet olla varattuina. Skannerit ovat Kaupunkiverstaan koneilla 1–5.
Onko ainoa vaihtoehto tutustua Lewenhauptin kirjoihin Karl XII:s officerare 1 ja 2, että tulee opintosaliin lukemaan? Onko skannaaminen mahdollista? 627 24.3.2015 Kyllä, kyseiset kirjat annetaan vain lukusalikäyttöön. Skannaaminen on mahdollista kirjaston kopiokoneilla, kopion hinta on 50 snt. Mikäli sinulla on digikamera, voit myös sillä kuvata tarvittavat sivut.
Onko missään pääkaupunkiseudun kirjastossa mahdollisuutta skannata keskikoon 120 filmiä? 402 9.12.2014 Helsingin kaupunginkirjaston Kaupunkiverstaalla onnistuu. Yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kaupunkiverstas
Olen kuullut, että kirjastosta löytyy laitteet, jolla asiakas pystyy siisrtämään VHS nauhoilta sisällön DVD/CD levyille. Mahtaako pitää paikkansa. Jos palvelu… 1079 15.5.2014 Useat HelMet kirjastot tarjoavat erilaisia digitointipalveluita. Vantaalla ko. palvelu löytyy Tikkurilasta ja Hakunilasta. Muiden HelMet kirjastojen tarjoamat vastaavat palvelut voit tarkistaa: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut Vantaalla Hakunilasta löytyy VHS-DVD -digitointilaite ja Tikkurilan musiikki- & mediaosastolla asiakas voi siirtää vhs-kasetit dvd:lle, LP-levyt cd:lle tai muistitikulle, muutat kasetit mp3:iksi, valokuvat ja filmit tiedostoiksi, sekä skannaat nuotit A3-skannerilla. Palvelut ovat maksuttomia itsepalvelupisteitä ja henkilökuntamme auttaa tarvittaessa mielellään.