PIN-koodi

13 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–13.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Huomasin että kirjaston netti sivu on uudistunut ja nyt mä en pääsee netin kautta uusitta lasten kirjoja, mutta ennen pääsin helposti. Nyt, kun mä menen omalle… 217 Ikävä kyllä alaikäisen lasten kortit, jotka oli linkitetty näkymään huoltajalla, eivät erilaisen tekniikan vuoksi siirtyneet uuteen verkkokirjastoon automaattisesti.  Ne voi kuitenkin lisätä huoltajan kortille itse: (Omissa tiedoissa) Kirjastokortit > Liitä kirjastokortti/rinnakkaiskortti. Tähän voi lisätä minkä tahansa kortin, jonka tunnuksen ja PIN-koodin tietää. Tarvittaessa vaikka molemmat huoltajat voivat lisätä lasten kortit itselleen näkyviin. Kuvallinen ohje: https://keski.finna.fi/Content/help_opac#cards  Unohtuneen PIN-koodin saat omasta kirjastostasi. Lainoja voi uusia myös puhelimitse.
Pähkinärinteen kirjasto on nyt avattu omatoimikirjastona. Kirjaston sivuilla sanotaan, että varaamansa materiaalin voi noutaa kirjastosta omatoimisesti "kuten… 378 Useassa HelMet-kirjastossa varaukset ovat itsepalveluvaraushyllyssä. Asiakas noutaa varuksensa tällaisesta itse ja lainaa sen automaatilla. Automaatilla lainattaessa tarvitaan kirjastokortin lisäksi nelinumeroinen pin-koodi. Jos asiakkaalla ei vielä ole koodia, sen saa kirjastosta, jossa on henkilökuntaa paikalla esittämällä kirjastokorttinsa ja henkilöllisyystodistuksensa.
Kävin juuri äsken hakemassa uuden kirjastokortin (Iso Omenan kirjasto). Tarkoitukseni on ensisijaisesti hyödyntää sähköisiä lainauspalveluja. Mistähän minä… 578 Pin-koodi luodaan yleensä samalla kertaa kuin kirjastokortti. (Anteeksi unohdus omppulaisten puolesta!) Sähköisten palveluiden käyttöön sopii sama tunnusluku kuin lainausautomaattiin. Valitettavasti joudut käymään uudelleen jossain HelMet-kirjastossa kortin ja kuvallisten henkilöpapereiden kanssa.
Minulla on Helmet kirjastokortti vuodelta 2011. E-kirjojen lainaamiseen tarvitaan ilmeisesti lisäksi tunnusluku. Miten saan tunnusluvun? 371 HelMet-kirjastokorttiin liitettävän nelinumeroisen tunnusluvun eli PIN-koodin saa mistä tahansa järjestelmään kuuluvasta kirjastosta. PIN-koodin täytyy käydä pyytämässä henkilökohtaisesti, koska asiakas syöttää sen järjestelmään itse eikä henkilökunta saa tietää, mikä salasana on. Verkossa PIN-koodia ei siis voi hankkia, vain kirjastoissa. Heikki Poroila
Haluaisin varata kirjan, mutten pääse sitä varaamaan sillä minulla ei ole mitään PIN-numeroa. Olen saanut kortin 2004, mutten ole sitä juurikaan käyttänyt… 672 Hei ! Kirjastokortit vanhenevat noin kolmessa vuodessa eli niiden tiedot häviävät rekisteristä.Pin-koodia tarvitaan kun käyttää kirjastoa www.helmet.fi kautta, siellä voi itse mm muuttaa korttinsa tietoja, etsiä aineistoa ja varata, myös lainausautomaatilla kysytään koodia. Uuden kortin ja samalla pinin saat käymällä kirjastossa ja esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen.
Olen unohtanut kirjastokorttini PIN-koodin, miten saisin sen uudelleen aktivoitua? 729 Lähimmästä kirjastosta, kun otat mukaasi kuvallisen henkilötodistuksen.
Mistä saa Pin-koodin Anders-verkkokirjastoon? 760 Pin-koodin Anders-verkkokirjastoon saat käymällä missä tahansa Kokkolan kaupunginkirjaston toimipisteessä. Ota kirjastokortti ja henkilöllisyystodistus mukaan.
Kysymys haluaisin uusia kirjastolainani netin kautta, kirjastokortin numero OK, mutta täytyykö minun tosiaan mennä kirjastoon saadakseni pin-koodin? Koko… 1660 Henkilökohtaisen PIN-koodin saamiseksi asiakkaan täytyy esittää kuvallinen henkilökortti kirjastossa asioidessaan. PIN-koodin saa mistä tahansa HelMet-alueen kirjastosta. Kuvallisen henkilökortin esittäminen vaaditaan siksi, ettei kukaan voisi käyttää väärin jonkun toisen ihmisen (kadonnutta, varastettua) kirjastokorttia ja/tai kirjaston käyttäjätunnusta ja siten aiheuttaa vahinkoa toiselle ihmiselle, vaikkapa lainaamalla toisen ihmisen kortilla suuren määrän kallista aineistoa, jonka jättäisi palauttamatta. Asiasta säätää myös henkilörekisterilaki. Kirjaston asiakasrekisteri voidaan rinnastaa muihin henkilörekistereihin.
Olen hukannut Helmet-järjestelmän PIN-koodin. Mistä saan sen? Olen muuttanut Helsingistä Espooseen. 1044 PIN-koodin saat mistä tahansa pääkaupunkiseudun kirjastosta esittämällä kirjastokortin ja henkilökortin.
Haluaisin oman tunnusluvun. 963 Oman tunnusluvun saat, kun käyt seuraavan kerran kirjastossa. Voit miettiä tunnusluvun/salasanan valmiiksi, niin virkailija tallentaa sen tietokantaan. Koska henkilöllisyys täytyy pystyä todentamaan, ei tietosuojan vuoksi tunnuslukuja puhelimitse eikä sähköpostin välityksellä.
Mitä teen jos olen unohtanut tunnus lukuni? 671 Mene lähimpään kirjastoon ja ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan niin saat uuden tunnusluvun
Mistä löydän kirjastokortin pin numeron, joka kysytään tilauslomakkeessa ? 3460 PIN-koodi eli tunnusluku ei ole kirjastokortissa valmiina vaan se annetaan erikseen. Tunnusluvun saadaksesi sinun täytyy käydä kirjastossa. Ota mukaan kirjastokorttisi lisäksi virallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, henkilötodistus, passi tai kuvallinen Kela-kortti)
Yritän käyttää uutta Helmet-palvelua. Mutta en tiedä PIN-koodiani, joten miten toimin? 926 Tunnusluku ei ole kirjastokortissa automaattisesti, vaan se on vietävä asiakastietoihin erikseen. Tunnusluvun saa esittämällä Helmet-kirjastossa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (henkilökortti, passi, ajokortti, kuvallinen Kela-kortti).