laina-ajat

9 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–9.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kysymys koskee ääni ja e-kirjojen lainausaikaa.2 viikkoa on minulle liian vähän.Joudum aina (melkein) lainaamaan uudelleen,ja mahdollisesti taas jonottamaan… 45 18.9.2022 Ikävä kuulla, että lukeminen menee pakkosuorittamiseksi. Ääni- ja e-kirjojen laina-aika kompromissi. Kirjoja on melko vähän ja suosituimpia kirjoja jouruisi jonottamaan pidemmällä laina-ajalla vielä kauemmin. CD-äänikirjoilla on neljän viikon laina-aika. Jos e-kirjojen kuunteluun on jokin terveydellinen syy, voisi kokeilla Celia-kirjastoa. Helmet kirjastoissa voidaan rekisteröidä Celian asiakkaaksi. https://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Aanikirjoja_lukemisesteisille
Onko joulun alla lainatussa hieman vanhemmassa aineistossa myöhäisempi eräpäivä? Viime vuonna taisin lainata 10v vanhoja sarjakuvia joitten laina-ajaksi tuli… 146 18.10.2019 Kirjastoissa noudatetaan normaalia laina-aikaa vuodenajoista riippumatta, mutta remonttien takia laina-ajat voivat olla pidempiä. Myös joulunpyhät tai muut kirjaston sulkupäivät voivat siirtää eräpäivää vähän eteenpäin.  
Kun lataan kirjan omalle koneelleni, jääkö se sinne vain joksikin tietyksi aikaa eli onko se tavallinen laina ja minkä mittainen? 579 24.6.2015 Hei! Eri e-kirjapalveluissa on erimittaisia laina-aikoja. HelMetin kautta tarjottavassa Ellibsissä laina-ajat ovat 1 tai 14 vrk ja OverDrivessa 7 tai 14 vrk. Laina-aika valitaan itse e-kirjaa lainattaessa. Kun laina-aika on kulunut, laina poistuu automaattisesti laitteeltasi. Lisää tietoa e-kirjapalveluista löydät osoitteesta http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat.
Palautuspäivä tänään, mutta kirjasto on kiinni? Hei, asun Suomenlinnassa ja valitettavasti kirjasto ei ole auki päivittäin. Hyvin usein käy niin, että… 645 12.10.2011 Kirjalainojaan voi nykyään helposti uusia kaikkina viikonpäivinä puhelimitse tai käyttämällä Internetyhteyttä, jos vain oman kirjastokortin numero ja tunnusluku ovat käsillä. On tottakai mahdollista muuttaa laina-aikojakin, mutta silloin olisi varmastikin muutettava lainausjärjestelmän ohjelma-asetuksia. Tämä taas edellyttäisi tietotekniikkaosastomme toimia. Ehdottaisin vielä neuvottelua asiasta Suomenlinnan kirjaston henkilökunnan kanssa.
Ihmettelin, kun menin uusimaan nettiin lainojani, miksi eräpäiväksi oli merkitty 2.2.2010. Lainasin kirjat jo syyskuussa. Ovatko laina-ajat pidentyneet? 584 16.11.2009 Helmet -kirjastojen laina-ajat eivät ole pidentyneet. Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteistä Kallion ja Kannelmäen kirjastot ovat remontin vuoksi suljettu. Kannelmäen kirjasto avataan vuoden 2010 alussa. Kallion kirjaston remontin arvioitu valmistumisaika on tammikuun loppupuolella 2010. Remontin vuoksi näiden kirjastojen aineistoilla on pidennetty laina-aika. Kannelmäen kirjaston aineiston eräpäivä on 02.02.2010 ja Kallion kirjaston aineistolla eräpäivä on 3.3.2010 .
Lainani päättyy 23.6. Olen lähdössä lomalle 13.6. ja palaan vasta 15.7. Onko mahdollista jatkaa laina-aikaa sinne asti? Sähköisesti tehtävä uusinta näyttäisi… 819 4.6.2008 Laina-aikaa tulee aina lisää 4 viikkoa kuluvasta päivästä. Jos esimerkiksi uusitte lainanne 12.6. eräpäiväksi tulee 10.7. Lainat voi uusia verkon kautta tai soittamalla johonkin kirjastoon 3 kertaa, mikäli aineistosta ei ole varauksia. Soittaessanne kirjastoon tarvitsemme kirjastokortin numeron. Poikkeuksia laina-aikojen kanssa emme ikävä kyllä voi tehdä.
Mitä tarkoittaa ´noudettava viimeistään´ 18.10.2007 jos noudan tämän vasta 18.10. onko laina-aika kirjalle pitempi kuin jos noutaisin sen aikaisemmin? 1640 9.10.2007 Kun varaamasi aineisto saapuu noutokirjastoon, sitä säilytetään sinulle varattuna 8 päivän ajan. Viimeisen noutopäivän voit tarkistaa omista tiedoistasi. Viimeisellä noutopäivällä ei ole vaikutusta laina-ajan pituuteen, vaan järjestelmä laskee laina-ajan alkavaksi lainaushetkestä lainasääntöjen mukaan. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa laina-ajat ovat seuraavat: yleinen laina-aika on 28 vuorokautta, kysytyn teoksen laina-aika voi olla 14 vuorokautta, lehden laina-aika on 14 vuorokautta, videokasetin ja DVD-levyn laina-aika on 7 vuorokautta. Jos varattua aineistoa ei haeta viimeistään viimeisenä noutopäivänä, niin se lähtee seuraavana päivänä seuraavalle varaajalle tai takaisin omistajakirjastoon.
Onko Helsingin kaupunginkirjastossa voimassa pidennetty kesälaina-aika ja jos, niin miten pitkä se? 605 18.6.2004 Kesällä on samat laina-ajat kuin talvella.
Tarvitseeko mun maksaa myöhästymismaksua cd:stä joka on sellasen kirjaston aineistoa joka on parhaillaan muuttamassa, eikä sinne pysty silloin palauttaa enkä… 788 1.7.1999 Helsingin kaupunginkirjastossa menetellään kirjaston muuttaessa niin, että lainat annetaan erikoispitkillä laina-ajoilla, ne eivät siis eräänny muuton aikana. Jos laina on erääntynyt jo ennen muuton alkua, karttuu myöhästymismaksua päivittäin lisää. Lainat voi palauttaa mihin tahansa saman kaupunginkirjaston toimipisteeseen.