Jyväskylän kaupunginkirjasto

12 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–12.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Milloin kirjastoautot alkoivat toimintansa Jyväskylässä/Jyväskylän mlk:ssa ? 67 1.8.2023 Jyväskylän kaupunginkirjaston ensimmäinen kirjastoauto Minna-Kantti aloitti toimintansa vuonna 1976. Jyväskylän maalaiskunnan ensimmäinen kirjastoauto oli puolestaan nimeltään Aapo, ja se aloitti liikennöinnin vuonna 1973. Silloinen Jyväskylän maalaiskunta oli Suomen ensimmäisiä kuntia, joka otti käyttöön kirjastoautopalvelut. Lähteet: Jyväskylän kaupunginkirjaston historiikki. jyvaskylan_kaupunginkirjaston_historiikki.pdf Linkin toimivuus tarkistettu 1.8.2023. Jyväskylän kirjastoautotoiminta juhlii nelikymppisiä -uutinen Kirjastot.fi-sivustolla. Jyväskylän kirjastoautotoiminta juhlii 2.–7.9.2013 nelikymppisiä | Kirjastot.fi Linkin toimivuus tarkistettu 1.8.2023.
Voihan kirjastoon rekisteröityä ja kortin saada ilman paikalle tuloa? Ollaan 40km päässä eikä oo autoo eikä linkkiä. 136 20.5.2022 Kirjastokorttihakemuksen voi täyttää verkossa. Kortti on kuitenkin käytävä noutamassa paikan päältä mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä henkilökunnan palveluaikana (ei omatoimiaika). Tämä johtuu siitä, että asiakkaaksi alkavan on todistettava henkilöllisyytensä. Jyväskylässä on pääkirjaston lisäksi 13 lähikirjastoa ja 3 kirjastoautoa, ja koko Keski-Suomen alueella kirjastojen toimipisteitä on yhteensä viitisenkymmentä. Sama kortti käy niissä kaikissa. Toivottavasti sopivan matkan päästä löytyy helposti saavutettava kirjasto, josta pääsette kirjastokortin hakemaan! Linkki kirjastokorttihakemukseen: https://keski.finna.fi/Content/info#libcard Kirjastojen yhteystiedot: https://keski.finna.fi/Content/kirjastot
Keneltä voisi kysellä Jyväskylän pääkirjaston tilojen vuokrauksesta, sähköposti, puhelin, tms? 99 15.2.2022 Lisätietoja vuokrattavista tiloista voi kysyä kirjaston taloustoimistosta. Yhteystiedot, varausohjeet ja tilojen hinnat löydät verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/palvelut/paakirjaston-vuokrattavat-ti… .
Voiko Jyväskylän pääkirjastoon palauttaa lainoja postitse? Ja millä nimellä/ mihin osoitteeseen? 1002 2.8.2014 Voit palauttaa lainasi postitse osoitteella Jyväskylän kaupunginkirjasto/ palautus Vapaudenkatu 39-41 40100 Jyväskylä
Katselin kolmannen luokan uudistunutta lukudiplomilistaa ja ihmettelin, miksi listalla on ensimmäisenä kirjoja, jotka eivät ole minkään otsikon alla. Jos tämä… 1010 28.6.2012 Hei! Uusittu Lukemalla lentoon -lukudiplomilista on vihkomallinen. Tulostusnäkymässä on ensin vihkon taka- ja etukansi ja sen jälkeen sisäaukeama. Takasivulla näkyvät kirjat kuuluvat sisäsivulta alkavan Lumottu maailma -otsikon alle. Lisäämme lukudiplomisivulle vielä tulostusohjeen. Aurinkoista kesää ja mukavia hetkiä uusien lukudiplomikirjojen parissa!
Onko kirjastossa poistomyyntiä tänä vuonna? 1054 6.9.2010 Jyväskylän kaupunginkirjasto järjestää perinteisen poistomyynnin myös vuonna 2010. Myynti on marraskuun ensimmäisellä viikolla. Asiasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä tilaisuutta.
Vanheneeko sakkomaksut joskus ja kasvavatko ne korkoa? Ja vanheneeko kirjastokortti? Minun kirjastokorttini on kadonnut ja minulta jäi viimeksi asioidessa… 3003 19.2.2010 Myöhästymismaksut vanhenevat kolmessa vuodessa, mikäli ne eivät ole menneet perintään. Kirjastokortti ei vanhene ja uuden kortin kadonneen tilalle saa kahdella eurolla.
Oliko niin, että teillä on tutkijahuoneita, joita voi vuokrata? 863 1.10.2009 Jyväskylän kaupunginkirjaston pääkirjastossa on kolme vuokrattavaa tutkijanhuonetta. Ne sijaitsevat kirjaston 3. kerroksessa. Tutkijanhuoneen voi varata 3. kerroksen lukusalin neuvonnasta, joko paikan päällä tai puhelimitse, puh. (014) 266 4117. Huoneita vuokrataan enintään puoleksi vuodeksi ja vähintään yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Tila on varaajan käytössä arkisin klo 8.00–20.00 ja lauantaisin klo 9.00–16.00, kesällä arkisin klo 8.00–19.00 ja lauantaisin klo 8.00–15.00. Tutkijanhuoneen vuokra on opiskelijoilta 10 euroa/kk ja muilta 20 euroa/kk. Opiskelijakortti on esitettävä huonetta varattaessa. Tutkijanhuoneessa on mahdollista käyttää maksutta omaa kannettavaa tietokonetta.
Onko kaupunginkirjastoilla vastaava sisäinen posti kuin yliopistolla? Voiko esim. Kortepohjasta lainatun kirjan palauttaa pääkirjastoon? 1091 12.6.2004 Pääsääntöisesti aineisto palautetaan siihen kirjastoon, josta se on lainattu. http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/maksut.html Jyväskylän kaupunginkirjastossa toimii kyllä sisäinen posti, mutta se on tarkoitettu lähinnä varatun aineiston välittämiseen. Jos on mahdotonta palauttaa aineisto siihen kirjastoon, josta se on lainattu, niin palautuksen voi tehdä myös muuhun Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipaikkaan.
Mistä ja keneltä voisimme tehdä tietokoneelle varauksen esim. 1h opiskelua varten. 1015 11.6.2004 Jyväskylän kaupunginkirjaston asiakkaiden käytössä olevista tietokoneista on tietoa kotisivuillamme osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/tietopal/yleisomikrot.html . Sivulla on toimipisteittäin käytettävissä olevat tietokoneet ja puhelinnumerot, joista voi varata aikoja.
Kysyisinpä vain niin yksinkertaista asiaa kuin että kuka on jyväskylän kaupunginkirjaston perustaja? toivottavasti en vaivaa teitä turhaan! kirjoittakaa niin… 756 5.3.2001 Jyväskylän piirilääkäri Wolmar Styrbjörn Schildt avasi vuonna 1859 Jyväskylän säästöpankkiin lainakirjarahaston, jota kartutettiin pankin voittovaroista. Myöhemmin rahasto siirtyi kaupungille. Syyskuussa 1863 tohtori Schildt teki ensimmäisen kirjalahjoituksen kirjastoa varten ja julkinen lainaustoiminta alkoi seuraavana vuonna, jolloin annettiin lainaksi kolmisenkymmentä nidosta. Kirjastotoiminta alkoi seminaarin yhteydessä lehtorien sivutoimena, varsinainen ensimmäinen kirjastonhoitaja oli lehtori K.G. Göös. Lähde: Jyväskylän kaupunginkirjasto - Keski-Suomen maakuntakirjasto: Jyväskylän kaupungin kirjastolaitoksen vaiheita 1863 - 1988.
Voisitteko lähettää varaukseni (Underworld:beaucoup fish) Kortepohjan kirjastosta Jyväskylän kaupunginkirjastoon koska en asu lähelläkään Kortepohjan kirjastoa… 714 26.6.2000 Varauksesi (Underworld: Beaucoup fish) on noudettavissa Jyväskylän kaupungin pääkirjastosta 28.-30.6. 2000 välisenä aikana. Voit vastaavissa tapauksissa hoitaa asian nopeimmin puhelimitse.