faaraot

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitkä nykyuskonnot selkeimmin pitävät sisällään osia uskomuksista joilla egyptin eri hallitsijat ja "papit" manipuloivat väestöä? 75 1.4.2021 Muinaiset egyptiläiset elivät polyteistisessä maailmassa. Pääjumalien (esimerkiksi Osiris, Horus, Ra) lisäksi oli lukuisia muita jumaluuksia. Monesti jumalat olivat eläinhahmoisia, kuten Memfisin Apis-sonni tai krokotiilinhahmoinen Sobek. Uskonto oli egyptiläisen elämässä aivan keskeisessä asemassa; uskonto kietoutui perustavalla tavalla kaikkiin ihmiselämän ulottuvuuksiin. Muinaisessa Egyptissä farao oli yksinvaltias. Hän oli etupäässä uskonnollinen johtaja, haukkahahmoisen Horus-jumalan inkarnaatio, joka piti yllä oikeaa maailmanjärjestystä (maʽat) kaaoksen voimia vastaan. On muistettava, että Egyptin dynastinenkin kausi kesti liki tuhansia vuosia, joten uskonnolliset käsitykset ja tavat muuttuivat tänä aikana. Tämän vastauksen...
Etsin kuumeisesti lastenlaulua 2000-luvun alusta, josta muistaakseni oli myös video. Siinä haudanryöstäjät menivät pyramidiin ja muumio pelästyttää heidät… 138 18.11.2020 Voisiko kyseessä olla Kengurumeiningin kappale Faaraoiden maa yhtyeen Pom-pom-pomppimaan -levyltä (1999)? Levyä löytyy Helmet-kirjastoista. Myös Youtubesta voi kuunnella kappaleen: https://youtu.be/ZWwCnR3IOXE.  
Olen saanut teiltä aivan mahtavaa palvelua, kaikki mitä olen aikaisemmin kysellyt, olen nyt lukenut, KIITOS hyvästä palvelusta. No nyt olisi taas aikaa… 764 19.8.2008 Näyttää siltä, että ihan yhtä mahtavaa palvelua et saa tällä kertaa. :-) Kukaan ei muista kuvailemaasi kirjaa täsmällisesti, mutta ehdotuksia on tullut eri tahoilta, esim. Wilbur Smithiä ("Joen jumala" ja "Kätketyn haudan arvoitus"). Sitten on myös ehdotettu Philipp Vandenbergin "Faaraoiden kirous" kirjaa. Se ei ole romaani vaan rajatietoa sisältävä historiallinen teos.
Ketkä ovat kaikki Egyptin faaraot? 915 10.9.2006 Seuraava teos on suureksi avuksi esitelmän teossa: Holthoer, Rostislav: Muinaisen Egyptin kulttuuri, 1. p. 1994, Otava. Kirjasta on ilmestynyt useampia painoksia. Otsikolla Hallitsijaluettelo löytyvät muinaisen Egyptin kaikki hallitsijat. Teos on tällä hetkellä lainattavissa Savonlinnan pääkirjastosta (luokka 91.11)
Olemme aloittamassa kuudennella luokalla Egyptiä koskevan projektityön, joka toteutetaan tutkivan oppimisen työnä sähköpostiohjelmassa. Antaisitko meille… 1521 29.10.2001 Egyptin historiaa koskevia linkkejä on koottu Kirjastot.fi:n Linkkikirjastoon (http://www.kirjastot.fi/linkkikirjasto/ ) luokkaan 91.11. Niitä löytyy tuosta palvelusta lisää myös hakusanalla Egypti. Linkkejä on koottu myös Hämeenlinnan kaupunginkirjaston hakemistoon: http://www.makupalat.fi/histori1.htm#egypti Lisäksi vielä kaksi sivua: http://www.wsoy.fi/koulu/reaali/historia/aika/muinainenmaailma/index.htm http://www.cedunet.com/koulut/lyseo/egypti/luettelo.html Seuraavista teoksista mm. voisi olla hyötyä: Egyptin taide: Maailmantaiteen kirjasto. Varhainen taide. 1996 Pyramidit: Mellett, Peter: Pyramidit. 2000 Macaulay, David: Pyramidi.1979 Muumiot: Tyldesley, Joyce: Muumiot. 2000 Putnam, James: Muumiot. 1999 Grimberg, Carl: Kansojen...