Espoon kaupunginkirjasto

34 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kirjojen kierrätyshylly on hyvä idea. Olisiko kuitenkin mahdollista kierrättää näitä kirjoja vielä eri kirjastoihin? Vai olisiko siinä jo liikaa hommaa?… 137 9.12.2019 Kirjojen kierrätys on aina kannatettavaa ja tuo siirtely kirjastosta toiseen veisi varmaan kirjan useamman lukijan tielle. Valitettavsti emme kuitenkaan voi maksaa kierrätyshyllyn kirjojen siirtelystä. Logistiikka on jo nyt helisemässä varauskuormiemme kanssa. Kuormien ja kustannusten kasvaessa saattaisi varausten maksuttomuus vaarantua ja siitä emme halua luopua. Katsomme kyllä aina kierrätyshyllyt, -kärryt ja -laatikot läpi ja poimimme hyväkuntoiset ja kysytyt kirjat kirjaston kokoelmiin. Sitä kautta ne pääsevät kiertoon ympäri pääkaupunkiseutua. 
Pääseekö 8. luokkalainen kirjastoon WWF:n taksvärkkipäivänä töihin Espoon kaupunginkirjaston alueelle? 101 7.10.2019 Valitettavasti Espoon kaupunki ei ota taksvärkkiläisiä. Tet-Harjoitteluun oppilaat ovat tervetulleita.
20.3.2016 olen ottanut kuvan pääsiäismunien maalausrobotista, joka oli esillä jossain kirjastossa. 140 21.1.2019 Olisiko kuva ollut Entressen Arduino-pajasta? Ei välttämättä fyysisenä robottina, mutta varmaan luennoitsijan materiaalissa kuvana? Valitettavasti kaikilla työtovereillani on hyvin hatarat mielikuvat vuoden 2016 Pajatoiminnasta. Sen muistamme, että Tapiolassa robotteja ei silloin rakennettu, Ompun paja aukeni vasta syksyllä 2016 eli mahdollisia kuvauspaikkoja Espoossa olisivat Entresse ja Sello. Arduinon rakennusosilla Pääsiäismunien maalaus -robotti on mahdollista toteuttaa. https://create.arduino.cc/projecthub/julius-kramer/robotic-easter-egg-painter-fa526e    
Saako jostakin kirjastosta lainattua Kindle-laitteita? 108 15.10.2018 Vaski-kirjastoista Kindle-laitteita ei ole lainattavissa, mutta Espoon kaupunginkirjastosta näyttäisi löytyvän lainattava Kindle: http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1939474 Espoo kuuluu pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoihin. Kindlellä ei kuitenkaan voi lukea kirjaston e-kirjoja, sillä se on tarkoitettu vain Amazonin kirjoille. Uutinen aiheesta https://www.esbo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Kindle_lainaan_kirjastosta(1470)  
Onko kirjastossa mahdollista printata netistä esim. virallisia lomakkeita? 186 14.9.2018 Kaikissa Espoon kirjastoissa on mahdollista tulostaa ja kopioida.Tulostimet ovat väritulostimia ja niillä saa A4 ja A3 kopioita. Kaikki viralliset verkkolomakkeet eivät valitettavasti tulostu, vaan ne on tarkoitus täyttää ja lähettää netissä. Henkilökunta auttaa mielellään tulostamisessa kirjastojen aukiolo aikaan.  
Espoon kiertävät karaokelaitteet 155 5.7.2018 Sain sisäpiiritietoa karaoke-laitteiden kierrosta: Sellon kirjasto: 2.7. – 15.7.2018   Ison Omenan kirjasto: 16.7. – 29.7.2018  Espoonlahti (kirjasto ei vielä tiedossa): 30.7. – 12.8.2018  Lisäämme tiedot myös Helmet-tapahtumamainoksiin. Kiitos muistutuksesta.
Tehokasta tiedonhakua Pubmed ja Cinahl tietokannoissa. 259 26.3.2018 Espoon kaupunginkirjastossa voi lainata kirjastolaisen opastamaan itselleen erilaisia asioita. Varaus tehdään nettilomakkeella.  https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=288894515&_k=eOCeisnQSPTKB1… Kolmen arkipäivän kuluessa kirjastosta soitetaan ja sovitaan tunnin opastusaika, joka sopii asiakkalle ja kirjastolaiselle.   Pubmed ja  Cinahl ovat terveysalan tietokantoja. Helsingin yliopiston Meilahden kampuskirjasto Terkko, saattaisi olla paremmin perehtynyt näiden tietokantojen käyttöön. Yliopiston opiskelija voi varata opastusajan kirjastosta tai osallistua avoimille tiedonhaun kursseille. http://www.helsinki.fi/kirjasto/fi/avuksi/koulutus/tulevat-koulutukset/  
Maksaako teillä tulostaminen? Jos joo, niin paljonko? 413 22.6.2017 Espoon kaupunginkirjastossa voit tulostaa enintään 20 sivua = 10 lehteä ilmaiseksi. Voit tulostaa sekä värillisiä, että mustavalkoisia sivuja. Myös kaikenkokoiset kopiot (A4 ja A3) ovat ilmaisia. Isommat kopiomäärät kannattaa tulostaa esim. Yhteispalvelupisteissä tai kaupallisissa kopiopalveluissa. Yhteispalvelupisteessä kopiot maksavat 40 senttiä kappale.
Olen varannut kirjan Svalbard kirjailijalta Pål Hermansen. Sen status on ollut hyllyssä kirjastoautossa jo puolisen vuotta. Em löytänyt kirjastoauton… 695 31.8.2012 Kirja löytyi kuin löytyikin, ja varaus lähetetään sinulle toivomaasi kirjastoon. Pahoittelemme tapahtunutta. Espoon kirjastoauton yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kirjastoauto/Juttuja_k…
Heippa, 1) mihin asti voi Sellon kirjaston kirjan palauttaa aukioloajan jälkeen ja missä palautuslaatikko? 2) mihin asti Sellon aikuisosasto auki… 2625 26.1.2011 Palautusluukku on kirjaston C-portaassa, pääsisäänkäynnistä vasemmalle. Avoinna: ma-pe 7.30-8.15 ja 20-21, la klo 7.30-10 ja 16 -18, su klo 11.30-12. Palautusluukkuun palautettujen kirjojen palautuspäivä kirjastojärjestelmässä on kirjaston seuraava ensimmäinen aukiolopäivä. Sellon kirjasto on avoinna lauantaisin klo 10–16 ja sunnuntaisin 12-18. Ks. http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Palvel…
Työskentelen Espoon kaupungin lastensuojelulaitoksessa ja meillä on melko suurena asiakasryhmänä somaliankieliset nuoret. Kysyisinki, että onko kirjastoissa… 835 27.12.2008 Kyllä, pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy myös somalin kielistä aineistoa. Voit hakea sitä www.helmet.fi -sivustolta seuraavasti: Klikkaa etusivulta kohtaa tarkennettu haku. Laita varsinaiseen hakukenttään tähti (*) ja valitse kieli-valikosta somali.
Olisiko mahdollista saada Espoon kaupunginkirjaston asiakastietokoneelle käyttäjätunnuksen alle henkilökohtaista tallennustilaa mm. tekstiä ja kuvia varten… 807 23.2.2007 Tiedossani ei ole, että kirjastoissa oltaisiin suunniteltu kuvatunlaisen palvelun käyttöön ottoa. Koska asiakasmäärämme ovat suuria, saataisi isokin tallennustila pian täyttyä. Omien muistien (muistitikku, CD-R-levy, CD-RW-levy) lisäksi tiedoston voi lähettää asiakastyöasemalta sähköpostin liitteenä.
Kuinka saan tiedon varaamani kirjan saatavuudesta: soitto? sähköposti? tekstiviesti? 1263 12.1.2007 HelMet-kirjastojen asiakas voi saada varauksensa noutoilmoituksen (1) postitse (oletus) (2) sähköpostitse (3) tekstiviestinä Sähköposti-ilmoituksen käyttöönotto: Voit valita postitustavan itse HelMet-aineistohaun Omat tietoni kohdassa Muuta tietojasi. Aineistoa säilytetään sinulle varattuna 8 päivän ajan. Viimeisen noutopäivän voit tarkistaa omista tiedoistasi. Jos olet valinnut noutopaikaksi kirjastoauton, varaamasi aineisto otetaan mukaan pysäkille kahdella seuraavalla käyntikerralla. Tekstiviesti-ilmoituksen käyttöönotto: Varattujen teosten saapumisilmoitukset matkapuhelimeen tekstiviestinä on käytettävissä DNA:n, Elisan, Saunalahden ja Soneran matkapuhelinliittymistä. Tekstiviestipalvelun käyttö edellyttää, että sinulla on oma...
Minkä tyyppisiä tietokantoja on tarjolla selattaviksi Espoon kaupunginkirjaston yleisiltä tietokoneilta? 727 31.7.2006 Asiakastyöasemilla käytettävät tietokannat on listattuna ja linkitettynä Espoon kaupunginkirjaston tiedonhakusivulla. http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;17273;17335;17336 Lisenssillä hankittuja tietokantoja voi käyttää vain kaikilla kirjaston asiakastyöasemilla, mukana on myös vapaasti käytettäviä tietokantoja. Lisenssillä on hakittu mm. Linda: Suomen yliopistokirjastojen aineistoluettelo; lehtiartikkelitietokannat Arto ja Aleksi ja englanninkielinen Ebsco; Medic: Suomen lääketieteellinen viitetietokanta, Suomen Kansallisbiografia verkossa ja NetMot sanakirja verkossa; lisäksi musiikkitietokantoja. Leppävaaran aluekirjaston romppuasemalla voi selailla Rakennustiedon RT, Ra-Tu ja LVI kortistoja.
Voinko maksaa jollekin tilille esim. verkkopankin kautta kertyneet sakot? 1191 18.3.2006 HelMet kirjastojen eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen maksut voi maksaa ainoastaan kirjastossa. Aineiston korvaus on maksettava johonkin ko. aineiston omistavan kaupunginkirjaston toimipaikoista. Muun maksun voit maksaa mihin tahansa pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen toimipaikoista. HelMet kirjastojen maksuohjeet http://www.helmet.fi/screens/maksut_fin.html
Etsin Ingmar Bergmanin elokuvaa Persona, onkohan se jossain pääkaupunkiseudun kirjastoissa? 946 12.12.2005 Elokuvaa on monissa pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Valitse HelMet tietokannasta http://www.helmet.fi sanahaku. Kirjoita hakuruutuun Persona elokuvat, saat saatavuustiedot esille. Teoksen nimellä haettaessa voit rajata hakutuloksen aineiston mukaan Rajaa/Järjestä hakua -painikkeella ruudun ylälaidasta.
Miten netistä voi varata lehden = Suuri käsityökerho-lehti 4/2005 ja 8/2005? 1074 29.11.2005 Valitettavasti lehtien irtonumeroita ei voi toistaiseksi varata netin kautta. Pyydä kirjaston työntekijää tekemään varaus kirjastossa.
Miten teoksen tai vastaavan lainaus eli varaus tapahtuu netissä? 877 29.11.2005 Voit tehdä varauksen itse http://www.helmet.fi -sivuilla joko kirjaston työasemalta tai muualta Internetin välityksellä. Hae HelMet-hausta esiin haluamasi teoksen saatavuustiedot napsauttamalla tulosluettelosta teoksen nimeä. Nyt näytön oikeaan yläkulmaan ilmestyy painike: varaus. Napsauta painiketta. Anna järjestelmän pyytämät henkilötiedot. Valitse kirjasto, josta haluat noutaa varaamasi aineiston. Jos haluat tehdä useita varauksia, kirjaudu ensin omiin tietoihin ja hae esiin haluamasi teokset kohdasta hae luettelosta. Kohta omat tiedot on näytön vasemmassa yläkulmassa. Klikkaa sitä. Päästäksesi tietoihin sinun on ilmoitettava nimesi, kirjastonkortin numero ja kirjastosta saamasi tunnusluku.
Miten Helmetin nettisivujen kautta voi lainata kirjoja ja paljonko se maksaa? 809 20.9.2005 Voit varata teoksen HelMetin kautta nelinumeroisen tunnusluvun avulla. Tunnusluku on maksuton ja sen saat kirjastokäynnin yhteydessä virkailijalta. Varauksen tekeminen maksaa 50 senttiä, tämä maksu maksetaan kun noutaa kirjastosta varaamansa teoksen. Jokainen varaus maksaa 50 senttiä, varasipa sitten yhden tai useamman teoksen.
Miksei cd-rom levyjä eikä videoita voi palauttaa koneella? 913 8.8.2005 Kaikkea aineistoa pystyy palauttamaan automaatin kautta kunhan pitää huolen siitä, että kirjaston viivakooditarra on ylöspäin. Espoossa on jonkin verran musiikkiaineistoa, joissa viivakoodi on pakkauksen sisällä, mutta näissä tapauksissa aineisto pyydetään palauttamaan tiskille.