Espoon kaupunginkirjasto

38 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Saako kirjaston koneella live striimata? 136 Kirjaston koneita tulee käyttää niin, ettei häiritse muita kirjaston kävijöitä ja ettei koneelle tai sen käyttäjälle koidu vaaraa. Koneelle ei myöskään saa asentaa itse ylimääräisiä ohjelmia. Mikäli striimaus onnistuu niin ettei häiriötä tule eikä asennuksia tarvita, voi konetta käyttää myös livestriimaukseen. Kirjaston muita käyttäjiä tai henkilökuntaa ei saa kuvata ilman heidän lupaansa. Kysy kirjastostasi, olisiko siellä myös mahdollista varata tilaa, jossa kirjaston läppärillä voi striimata rauhassa.
I would like to know how to book the kitchen of Lippulaiva library for cooking one day with my kids and which are the requirements. 128 You are welcome to use the kitchen of Lippulaiva library. The kitchen is usually open (except there may be events on Tuesday or Thursday nights) you can come without an appointment. The kitchen has three hobs and Kapys has three kitchen points, all with an oven and hob. Two of the points are accessible. The kitchen also has all the necessary kitchen utensils (pans, pots, etc.) You only need to bring the ingredients.
Missä kirjastoissa Espoossa on esillä musiikkiäänitteitä, etenkin cd-levyjä? 168 Espoon kaupunginkirjaston aikuisten musiikkikokoelma on keskitetty Tapiolan kirjastoon. Kokoelmaan ei hankita enää uusia cd-levyjä. Lasten musiikkia löytyy edelleen kaikista kirjastoista. Kirjaston ratkaisusta kertoo kirjastopalvelupäällikkö Miika Miettunen kirjaston blogissa: Musiikkikokoelmat 2020 ja Musiikkikokoelmat, revisited  
Monet firmat pyytävät asiakaspalautetta (kiitokset, moitteet, kehitysehdotukset yms). Löytyykö jostain tietoa mitä asioita on muutettu palautteen johdosta… 138 Aiheesta kirjoitettuja kirjoja voi hakea seuraavilla hakusanoilla: asiakaslähtöisyys, asiakaskokemus, kehittäminen, vuorovaikutus.  Helmet-sivuilla nostettiin aivan äskettäin verkkomaksaminen näkyvämmälle paikalle, koska siitä tuli paljon kysymyksiä eikä sitä löydetty. Taskukirjastoon tuotiin noudettavien varausten hyllypaikat Espoosta löysimme mm. seuraavia esimerkkejä:  Kalajärven ja Kauklahden nuortenosastot on äskettäin remontoitu ja kalustettu uudelleen Entressen kirjastoon saatiin lukusali Laaksolahden kirjastoon perustettiin lankojen vaihtokori Hankimme jatkuvasti aineistoa hankintatoiveiden perusteella, kirjojen lisäksi mm. roskapihdit ja frisbee-kiekkosetit Karaokelaitteisto hankittiin myös Espooseen (aluksi vain Vantaalla...
Kirjojen kierrätyshylly on hyvä idea. Olisiko kuitenkin mahdollista kierrättää näitä kirjoja vielä eri kirjastoihin? Vai olisiko siinä jo liikaa hommaa?… 294 Kirjojen kierrätys on aina kannatettavaa ja tuo siirtely kirjastosta toiseen veisi varmaan kirjan useamman lukijan tielle. Valitettavsti emme kuitenkaan voi maksaa kierrätyshyllyn kirjojen siirtelystä. Logistiikka on jo nyt helisemässä varauskuormiemme kanssa. Kuormien ja kustannusten kasvaessa saattaisi varausten maksuttomuus vaarantua ja siitä emme halua luopua. Katsomme kyllä aina kierrätyshyllyt, -kärryt ja -laatikot läpi ja poimimme hyväkuntoiset ja kysytyt kirjat kirjaston kokoelmiin. Sitä kautta ne pääsevät kiertoon ympäri pääkaupunkiseutua. 
Pääseekö 8. luokkalainen kirjastoon WWF:n taksvärkkipäivänä töihin Espoon kaupunginkirjaston alueelle? 205 Valitettavasti Espoon kaupunki ei ota taksvärkkiläisiä. Tet-Harjoitteluun oppilaat ovat tervetulleita.
20.3.2016 olen ottanut kuvan pääsiäismunien maalausrobotista, joka oli esillä jossain kirjastossa. 219 Olisiko kuva ollut Entressen Arduino-pajasta? Ei välttämättä fyysisenä robottina, mutta varmaan luennoitsijan materiaalissa kuvana? Valitettavasti kaikilla työtovereillani on hyvin hatarat mielikuvat vuoden 2016 Pajatoiminnasta. Sen muistamme, että Tapiolassa robotteja ei silloin rakennettu, Ompun paja aukeni vasta syksyllä 2016 eli mahdollisia kuvauspaikkoja Espoossa olisivat Entresse ja Sello. Arduinon rakennusosilla Pääsiäismunien maalaus -robotti on mahdollista toteuttaa. https://create.arduino.cc/projecthub/julius-kramer/robotic-easter-egg-painter-fa526e    
Saako jostakin kirjastosta lainattua Kindle-laitteita? 181 Vaski-kirjastoista Kindle-laitteita ei ole lainattavissa, mutta Espoon kaupunginkirjastosta näyttäisi löytyvän lainattava Kindle: http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1939474 Espoo kuuluu pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoihin. Kindlellä ei kuitenkaan voi lukea kirjaston e-kirjoja, sillä se on tarkoitettu vain Amazonin kirjoille. Uutinen aiheesta https://www.esbo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Kindle_lainaan_kirjastosta(1470)  
Onko kirjastossa mahdollista printata netistä esim. virallisia lomakkeita? 339 Kaikissa Espoon kirjastoissa on mahdollista tulostaa ja kopioida.Tulostimet ovat väritulostimia ja niillä saa A4 ja A3 kopioita. Kaikki viralliset verkkolomakkeet eivät valitettavasti tulostu, vaan ne on tarkoitus täyttää ja lähettää netissä. Henkilökunta auttaa mielellään tulostamisessa kirjastojen aukiolo aikaan.  
Espoon kiertävät karaokelaitteet 296 Sain sisäpiiritietoa karaoke-laitteiden kierrosta: Sellon kirjasto: 2.7. – 15.7.2018   Ison Omenan kirjasto: 16.7. – 29.7.2018  Espoonlahti (kirjasto ei vielä tiedossa): 30.7. – 12.8.2018  Lisäämme tiedot myös Helmet-tapahtumamainoksiin. Kiitos muistutuksesta.
Tehokasta tiedonhakua Pubmed ja Cinahl tietokannoissa. 375 Espoon kaupunginkirjastossa voi lainata kirjastolaisen opastamaan itselleen erilaisia asioita. Varaus tehdään nettilomakkeella.  https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=288894515&_k=eOCeisnQSPTKB1… Kolmen arkipäivän kuluessa kirjastosta soitetaan ja sovitaan tunnin opastusaika, joka sopii asiakkalle ja kirjastolaiselle.   Pubmed ja  Cinahl ovat terveysalan tietokantoja. Helsingin yliopiston Meilahden kampuskirjasto Terkko, saattaisi olla paremmin perehtynyt näiden tietokantojen käyttöön. Yliopiston opiskelija voi varata opastusajan kirjastosta tai osallistua avoimille tiedonhaun kursseille. http://www.helsinki.fi/kirjasto/fi/avuksi/koulutus/tulevat-koulutukset/  
Maksaako teillä tulostaminen? Jos joo, niin paljonko? 568 Espoon kaupunginkirjastossa voit tulostaa enintään 20 sivua = 10 lehteä ilmaiseksi. Voit tulostaa sekä värillisiä, että mustavalkoisia sivuja. Myös kaikenkokoiset kopiot (A4 ja A3) ovat ilmaisia. Isommat kopiomäärät kannattaa tulostaa esim. Yhteispalvelupisteissä tai kaupallisissa kopiopalveluissa. Yhteispalvelupisteessä kopiot maksavat 40 senttiä kappale.
Olen varannut kirjan Svalbard kirjailijalta Pål Hermansen. Sen status on ollut hyllyssä kirjastoautossa jo puolisen vuotta. Em löytänyt kirjastoauton… 771 Kirja löytyi kuin löytyikin, ja varaus lähetetään sinulle toivomaasi kirjastoon. Pahoittelemme tapahtunutta. Espoon kirjastoauton yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kirjastoauto/Juttuja_k…
Heippa, 1) mihin asti voi Sellon kirjaston kirjan palauttaa aukioloajan jälkeen ja missä palautuslaatikko? 2) mihin asti Sellon aikuisosasto auki… 3154 Palautusluukku on kirjaston C-portaassa, pääsisäänkäynnistä vasemmalle. Avoinna: ma-pe 7.30-8.15 ja 20-21, la klo 7.30-10 ja 16 -18, su klo 11.30-12. Palautusluukkuun palautettujen kirjojen palautuspäivä kirjastojärjestelmässä on kirjaston seuraava ensimmäinen aukiolopäivä. Sellon kirjasto on avoinna lauantaisin klo 10–16 ja sunnuntaisin 12-18. Ks. http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Palvel…
Työskentelen Espoon kaupungin lastensuojelulaitoksessa ja meillä on melko suurena asiakasryhmänä somaliankieliset nuoret. Kysyisinki, että onko kirjastoissa… 959 Kyllä, pääkaupunkiseudun kirjastoista löytyy myös somalin kielistä aineistoa. Voit hakea sitä www.helmet.fi -sivustolta seuraavasti: Klikkaa etusivulta kohtaa tarkennettu haku. Laita varsinaiseen hakukenttään tähti (*) ja valitse kieli-valikosta somali.
Olisiko mahdollista saada Espoon kaupunginkirjaston asiakastietokoneelle käyttäjätunnuksen alle henkilökohtaista tallennustilaa mm. tekstiä ja kuvia varten… 873 Tiedossani ei ole, että kirjastoissa oltaisiin suunniteltu kuvatunlaisen palvelun käyttöön ottoa. Koska asiakasmäärämme ovat suuria, saataisi isokin tallennustila pian täyttyä. Omien muistien (muistitikku, CD-R-levy, CD-RW-levy) lisäksi tiedoston voi lähettää asiakastyöasemalta sähköpostin liitteenä.
Kuinka saan tiedon varaamani kirjan saatavuudesta: soitto? sähköposti? tekstiviesti? 1426 HelMet-kirjastojen asiakas voi saada varauksensa noutoilmoituksen (1) postitse (oletus) (2) sähköpostitse (3) tekstiviestinä Sähköposti-ilmoituksen käyttöönotto: Voit valita postitustavan itse HelMet-aineistohaun Omat tietoni kohdassa Muuta tietojasi. Aineistoa säilytetään sinulle varattuna 8 päivän ajan. Viimeisen noutopäivän voit tarkistaa omista tiedoistasi. Jos olet valinnut noutopaikaksi kirjastoauton, varaamasi aineisto otetaan mukaan pysäkille kahdella seuraavalla käyntikerralla. Tekstiviesti-ilmoituksen käyttöönotto: Varattujen teosten saapumisilmoitukset matkapuhelimeen tekstiviestinä on käytettävissä DNA:n, Elisan, Saunalahden ja Soneran matkapuhelinliittymistä. Tekstiviestipalvelun käyttö edellyttää, että sinulla on oma...
Minkä tyyppisiä tietokantoja on tarjolla selattaviksi Espoon kaupunginkirjaston yleisiltä tietokoneilta? 788 Asiakastyöasemilla käytettävät tietokannat on listattuna ja linkitettynä Espoon kaupunginkirjaston tiedonhakusivulla. http://www.espoo.fi/default.asp?path=1;28;11866;17273;17335;17336 Lisenssillä hankittuja tietokantoja voi käyttää vain kaikilla kirjaston asiakastyöasemilla, mukana on myös vapaasti käytettäviä tietokantoja. Lisenssillä on hakittu mm. Linda: Suomen yliopistokirjastojen aineistoluettelo; lehtiartikkelitietokannat Arto ja Aleksi ja englanninkielinen Ebsco; Medic: Suomen lääketieteellinen viitetietokanta, Suomen Kansallisbiografia verkossa ja NetMot sanakirja verkossa; lisäksi musiikkitietokantoja. Leppävaaran aluekirjaston romppuasemalla voi selailla Rakennustiedon RT, Ra-Tu ja LVI kortistoja.
Voinko maksaa jollekin tilille esim. verkkopankin kautta kertyneet sakot? 1313 HelMet kirjastojen eli Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen maksut voi maksaa ainoastaan kirjastossa. Aineiston korvaus on maksettava johonkin ko. aineiston omistavan kaupunginkirjaston toimipaikoista. Muun maksun voit maksaa mihin tahansa pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen toimipaikoista. HelMet kirjastojen maksuohjeet http://www.helmet.fi/screens/maksut_fin.html
Etsin Ingmar Bergmanin elokuvaa Persona, onkohan se jossain pääkaupunkiseudun kirjastoissa? 1080 Elokuvaa on monissa pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Valitse HelMet tietokannasta http://www.helmet.fi sanahaku. Kirjoita hakuruutuun Persona elokuvat, saat saatavuustiedot esille. Teoksen nimellä haettaessa voit rajata hakutuloksen aineiston mukaan Rajaa/Järjestä hakua -painikkeella ruudun ylälaidasta.