asiakkaat

41 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Tarvitseeko kirjastoihin nyt sitten koronapassin että pääsee sisään? 958 15.10.2021 Kirjastoihin pääsee nyt ja jatkossa ilman koronapassia. Kunnallisena palveluna haluamme mahdollistaa kirjaston käytön jokaiselle kuntalaiselle. Maskien käyttöä ja käsien desinfiointia suosittelemme edelleen jokaiselle.
Olen unohtanut kirjastokortin PIN-koodin, miten toimin? 187 20.5.2021 Saat PIN-koodin käymällä kirjastossa. Koodia ei anneta puhelimessa eikä sähköpostitse.
Voiko Helmet-kirjastokortin saada, vaikka asuisi muualla kuin Helmet-alueella? 228 11.7.2020 Helmet-kirjastokortin voi saada, vaikkei asu pääkaupunkiseudulla. Kirjastokortin myöntämiseen tarvitaan kuitenkin Suomessa oleva osoite. Jos haluat Helmet-kirjastokortin, poikkea missä tahansa Helmet-kirjastojen toimipisteessä ja varaa mukaasi voimassa oleva henkilötodistus (ks. linkki alla). https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Henkilollisyystodistukset(105340) Voit tehdä ennakkorekisteröitymisen täällä. https://luettelo.helmet.fi/selfreg*fin~S9 https://www.helmet.fi/fi-FI
Muutan Seinäjoelle ja minulla on ennestään Kauhajoen kirjaston kirjastokortti. Ymmärtääkseni Kauhajoki ja Seinäjoki ovat molemmat Eepos -kirjastoja(?),… 174 20.1.2020 Seinäjoki ja Kauhajoki kuuluvat tosiaan molemmat Eepos-kirjastoihin eli uutta korttia ei tarvitse hankkia. Ilmoita kuitenkin uudet yhteystietosi meille joko kirjastossa käydessäsi tai Eepos-verkkokirjaston kautta https://eepos.finna.fi/. Emme saa uusia osoitetietoja suoraan väestörekisteristä. Tervetuloa Seinäjoen kirjaston asiakkaaksi!
Syötin korttini nimeron ja PIN koodini, mutta en päässyt kirjaston sivuille. Myönnän, että viimeisestä nettikäynnistäni on muutama vuosi aikaa. 120 22.11.2019 Asiakastietosi on mahdollisesti poistettu lainaajarekisteristämme. Näin tehdään, jos korttia ei ole käytetty muutamaan vuoteen. Käy missä tahansa Helmet-kirjaston toimipisteessä ja ota mukaasi voimassa oleva henkilötodistus, niin saat uuden kortin odottaessa.  https://www.helmet.fi/fi-FI
Asun Vantaan puolella, mutta haluaisin lainata kyseisen teoksen: Miksi nukumme : unen voima. Katsoin että Keravan kirjastossa tämä vapautuu pian. 167 24.9.2019 Matthew Walkerin teosta Miksi nukumme : unen voima (2019) on pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Näin ollen teosta ei tilata kaukolainaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Jos haluat lainata teoksen Keravalta, sinun pitää rekisteröityä Kirkes-kirjastojen asiakkaaksi ja käydä lainaamassa teos jostakin Kirkes-kirjastosta. Alla olevasta linkistä voit lukea lisätietoa Kirkes-kirjastojen asiakkuudesta. https://www.kerava.fi/palvelut/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/lainaaminen-ja-maksut/kirjastokortti
Kuinka voi pyytää tiettyjä kirjoja hankittavaksi kirjastoon? 160 27.6.2019 Kyyti.finna.fi sivuilta valkosta Asiakkaana kirjastossa löytyy otsikko Hankintaehdotus ja sen alta löytyy lomake, jolla voi hankintaehdotuksen tehdä.
Ainakin 1960 ja aiemmin syntyneillä vaikuttaisi olevan mielikuva että omaa tilinumeroa ei kannata muille kertoa. Onko tässä jokin vinha perä, eli onko joskus… 298 25.2.2019 Tietoja pankkien toiminnasta voi kysyä esimerkiksi Finanssiala ry:stä. Finanssiala ry edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä sekä rahasto- ja rahoitusyhtiöitä ja arvopaperivälittäjiä http://www.finanssiala.fi/pankkiturvallisuus/Sivut/tunnistaminen.aspx. Myös mm. Finanssivalvonnan sivuilta löytyy lisäinformaatiota: https://www.finanssivalvonta.fi/kuluttajansuoja/kysymyksia-ja-vastauksia/asiakkaan-tunnistaminen-ja-tunteminen/.  Pankkien toimintaa sääntelevää lainsäädäntöä löytyy esim. Finlexistä: https://www.finlex.fi/fi/.
Olen kiinnostunut Celianet palveluun rekisteröitymisestä. Tarvitseekohan tähän varata erikseen aika vai voinko vain ilmaantua paikalle? 224 15.10.2018 Celian verkkoasiakkaaksi rekisteröityminen on mahdollista Rikhardinkadun kirjastossa. Teidän kannattaa ottaa yhteyttä Rikhardinkadun kirjastoon (puh. 09 310 85013) ja varata aika rekisteröitymistä varten. Muut Helsingin kantakaupungin alueen kirjastot, joissa voi rekisteröityä Celian asiakkaksi, ovat Pasilan, Töölön, Kallion ja Lauttasaaren kirjastot. Celia-rekisteröitymisiä tekevät kirjastot löytyvät Helmet-palvelusivustolta kohdasta Kirjastot ja palvelut > Celia-verkkoasiakkaaksi rekisteröityminen. Ajanvarauksesta kannattaa tiedustella suoraan ko. kirjastosta. Kirjastojen puhelinnumerot löytyvät Helmet-palvelusivustolta. Helmet-kirjastojen palvelut http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut Helmet http://www.helmet.fi/fi-FI
Minä luotin siihen, että saan puhelimeeni viestin, kun lainausta pitää jatkaa. kirjani ovat tenttikirjoja ja niissä oli vielä neljä lainauskertaa jäljellä. Nyt… 420 2.3.2018 Asiakashan on itse vastuussa siitä, että uusii tai palauttaa lainansa ajoissa. Olette kirjastokortin ottaessanne hyväksyneet kirjaston käyttösäännöt, joissa lukee näin: Eräpäivän jälkeen palautetusta tai uusitusta aineistosta peritään myöhästymismaksu ja palautuskehotuksista sekä perintätoimenpiteistä aiheutuvat kulut. Myöhästymismaksu peritään myös siinä tapauksessa, että lainojen uusiminen ei ole onnistunut verkkokirjastossa tai eräpäivämuistutus ei ole mennyt perille käyttökatkoksen tai muun teknisen häiriön takia. Halutessanne saatte eräpäivämuistuksen sähköpostiinne.
MIKS EI PIN KOODI EI TOIMI 373 10.2.2017 Todennäköisimmin sinulla on joko asiakastiedot vanhentuneet tai maksuja jäänyt maksamatta vuodelta 2016. Tammikuun lopussa tehtiin eräajo jolloin pienistäkin kirjastomaksuista joutui käyttökieltoon. En pystynyt tarkistamaan tapaustasi koska asiakastiedoistamme ei löytynyt sähköpostiosoitettasi. Ota yhteyttä kirjastoosi niin asia selviää.
Saako kirjaston poistomyynnissä myydä VHS tai DVD tallenteita? 960 30.11.2015 Saa myydä. Kirjastojen tekijänoikeuskysymyksiin perehtynyt Heikki Poroila linjasi Kirjastot.fi:n Tekijänoikeus-keskustelupalstalla v. 2008 näin: "Tekijänoikeuslaki (19§) ei aseta estettä laillisesti hankitun teoskappaleen levittämiselle edelleen, kunhan kyseessä ei ole vuokraaminen. Kirjastoon laillisesti hankitun elokuvatallenteen voi siis myydä asiakkaalle ns. poistomyynnin yhteydessä." [...] "Kirjaston maksamaa korvausta lainausoikeudesta ei myynnin yhteydessä kuitenkaan saa periä asiakkaalta edes osittain, koska tämä lainausoikeus ei sisälly kappaleen myymisen oikeuteen." Täydellinen sitaatti löytyy oheisen keskusteluketjun alimmasta puheenvuorosta: http://www.kirjastot.fi/fi/forum/lainausoikeusmaksut-aineistoa-korvatta…...
Mahtaako kukaan muistaa kirjaa, josta asiakas ei muistanut juuri mitään. Muisteli että kirjailija olisi venäläinen ja kirjassa henkilö kerää tai nauhottaa… 546 28.1.2015 Kyseessä on Heinrich Böllin kirja Tohtori Murken kootut tauot ja muita satiireja. Kirjailija on saksalainen, ei venäläinen.
Mitä jos on myöhästymis laskuja 5€ ja muistutus maksuja 6€, niin tuleeko siitä lainauskielto? Ja mitä se oikeastaan tarkoittaa? Tiedän että silloin ei saa… 722 1.12.2014 Kyllä tulee, koska tällöin myöhästymis- ja muistutusmaksujen yhteenlaskettu summa on 11 euroa. Vaski-kirjastojen asiakkaana lainausoikeuden menettää jos maksuja on 10 euroa tai enemmän. Lainausoikeuden saa takaisin kun maksaa kertyneet maksut. Maksut voi maksaa missä tahansa Vaski-kirjastossa. Myöhästymis- ja muistutusmaksuista ei lähetetä kotiin erillistä laskua.
Miksi varattu aineisto varaajan täydellisine nimineen ja osoite- ym. tietoineen on kaikkien luettavissa? Näitäkin tietoja joku kerää ja voi käyttää hyödykseen. 686 24.10.2014 Lahden kaupunginkirjaston pääkirjastossa on asiakkaiden toiveesta otettu käyttöön varausten nouto itsepalveluna. Nykyinen vanhentunut kirjastojärjestelmämme ei mahdollista muuta systeemiä asiakkaan identifioimiseen. Varattu aineisto ei näy muille asiakkaille, vain asiakkaan nimi. Vähentyneiden henkilöstöresurssien vuoksi joudumme miettimään uusia tapoja tuottaa palveluita asiakkaille ja tämä kokeilu on yksi niistä. Jos asiakas ei halua käyttää itsepalvelunoutoa, hänen tulee valita noutopaikaksi pääkirjaston media- ja musiikkiosasto tai joku lähikirjasto, josta saa jatkossakin palveluna varauksensa.
Tutkin opinnoissani kirpputoripalveluita. Mistä löytäisin niistä tietoa? Kyseessä on ammattikorkeakoulun opinnäyte. Tutkin palvelun laatua. 518 22.10.2014 Kirpputoreista julkaistuissa kirjoissa ei todennäköisesti käsitellä palvelujen laatua. Turun ammattikorkeakoulussa on tehty opinnäyte aiheesta: Satu Randell: Kirpputoriliiketoiminnan kehittämismahdollisuudet asiakaspalvelua parantamalla, 2013. Kannattaa tutustua myös tämän opinnäytteen lähdeteoksiin. Jyäskylän ammattikorkeakoulussa on tutkittu asiakkaita: Miettinen, Sandra: Kirpputoriasiakkaan arvot ja asenteet : Case: Sovatek-säätiö Miettinen, Sandra, 2013. Punaisen Ristin Kontti -kierrätystavaratalon palvelua venäläisille asiakkaille on tutkinut Sini Makkonen: SPR Lappeenrannan Kontin asiakastyytyväisyyskysely venäläisille asiakkaille, 2013. Saimaan ammattikorkeakoulu Ammattikorkeakouluissa tehtyjä opinnäytteitähän on osoitteessa https...
Yritin äsken muokata omia tietojani eli etunimeni olisin halunnut muuttaa kutsumanimen mukaan. Se ei kuitenkaan onnistunut, miksi? Käytän kutsumanimenäni… 787 19.2.2014 Kirjastokorttia hankittaessa asiakastietoihinne tallennettujen nimitietojen muokkaaminen ei onnistu verkkokirjaston kautta omiin tietoihin kirjautumalla. Nimenmuutokset asiakastietoihin voi tehdä vain virkailija asioidessanne kirjastossa paikan päällä.
Isäni kuoli viime talvena. Kuinka toimin hänen kirjastokorttinsa kanssa? 815 10.1.2014 Ota isäsi kortti mukaan, kun käyt HelMet-kirjastossa. Isäsi tiedot poistetaan kirjaston lainaajarekisteristä.
Onko olemassa minkäänlaista kirjallisuutta/tutkimuksia koskien kirjastojen lehtilukusaleja - tiloja, käyttöä, merkitystä asiakkaille..? 1145 11.4.2012 Oulun kaupunginkirjastossa on tutkittu lehtisalin käyttöä vuonna 1993, Mäki-Ainali: Lehtisalin käyttötutkimus Oulun kaupungin pääkirjastossa sekä 1995 pro gradu -työ: Virpi Tervo, Oulun kaupunginkirjaston lehtilukusalin käyttö- ja käyttäjätutkimus, Oulun yliopisto. Tampereen yliopistossa tehty pro gradu -työ: Anne Kauranen, Sirpa Rojola: Yleisen kirjaston asiakas aikakauslehtien lukijana : käyttäjätutkimus Tampereen kaupunginkirjasto-Pirkanmaan maakuntakirjaston käsikirjastossa ja lehtilukusalissa, 1991. Kirjastojen käyttäjätutkimuksissa on myös lehtisalien käytöstä. Esimerkiksi: Laitamäki, Susanne: Ilman asiakkaita ei ole kirjastoa: kyselytutkimus asiakastyytyväisyydestä ja kirjastonkäytöstä Jalasjärvellä, 2012 Seinäjoen...
Voiko Mikrobitti 2012 : 3 -lehden Huvi ja Hyöty 2012 sivustolta antaa rekisteröintiavaimet kirjaston asiakkaalle? Sivustolta www.mbnet.fi/hh2012. 1323 28.3.2012 Rekisteröintiavaimien luovuttaminen kirjaston asiakkaalle: Rekisteröintiavain on tilaajakohtainen eikä Sanoman käyttöehtojen mukaisesti niitä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle (ts. kirjaston asiakkaalle): "Tunnisteet ovat asiakaskohtaisia eikä Asiakas saa luovuttaa tai ilmaista niitä kolmannelle. Asiakas on vastuussa kaikesta tunnisteilla tapahtuneesta käytöstä" (lähde: http://www.sanomamagazines.fi/kayttoehdot.html). Rekisteröidessä tunnukseen liitetään myös julkinen profiili, jota voi käyttää sivustolla kommentointiin. Jos kirjasto luovuttaisi käyttöehtojen vastaisesti rekisteröintitunnuksen asiakkaalle, se samalla antaisi asiakkaalle oikeuden kommentoida julkista keskustelua kirjaston tilaajatunnuksen turvin.