Antti Leikaksen kirjassa TONTTU on sivulla 94 lause: -omat ÄLLÄNSAKARET selän alla....Mitähän mahtavat olla?

Kysytty

Antti Leikaksen kirjassa TONTTU on sivulla 94 lause: -omat ÄLLÄNSAKARET selän alla....Mitähän mahtavat olla?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kirjaa lukematta on vaikea sanoa mistä on kyse, eikä esimerkiksi googlaaminen tuota tulosta. Kaunokirjallisuus eli fiktio ja sen henkilöt, tapahtumat ja kieli toimivat omien lakiensa mukaisesti.  Parhaiten vastaus löytyy itse kirjasta perehtymällä sen maailmaan ja kieleen. Joskus fiktio muistuttaa hyvinkin paljon oikeaa maailmaa eli faktaa, joskus kirjan tarkoitus on luoda uusia maailmoita ja jopa jättää lukija hämmenyksen valtaan. 

Ällänsakareista voisi olla mahdollista kysyä myös kirjailijalta itseltään, mikäli hän on halukas avaamaan termiä. Kirjailijaan saa yhteyden facebookin kautta Kirjailija Antti Leikas -sivuilta, osoite https://www.facebook.com/kirjailija.anttileikas/

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Sana on ÄLLÄNSAKARAT, ei "-sakaret". Kyse on saunomisesta ja pidempi tekstiote on

"Vastat päänalusina kävimme lauteille pötköttelemään, molemmilla omat ällänsakarat selän alla, päät kohti saunan pimeintä nurkkaa."

Mielestäni tässä on kysymys yksinkertaisesti siitä että ko. saunassa on L-kirjaimen muotoiset lauteet, joiden molemmissa "sakaroissa" on tilaa maata pitkällään.

Kesti pitkään, ennenkuin tajusin, että kysehän on kahdelle seinustalle laitetusta lauteesta, jotka nurkassa muodostavat L-kirjaimen muodon, eli nurkkalaude. Molemmilla seinustoilla voi maata ja päät samaa "pimeintä nurkkaa kohden".

Saunasanastossa:
nurkkalaude - knutlave - corner platform - Eckpritsche

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.