Millä kriteerillä kysymykset seulotaan? mietin, koska kysymykseni (2x kysytty) itselle tärkeä ja jota ei noteerattu edes s-postiin!

Kysytty
24.3.2023

Millä kriteerillä kysymykset seulotaan? mietin, koska kysymykseni (2x kysytty) itselle tärkeä ja jota ei noteerattu edes s-postiin!

Vastaus

Vastattu
24.3.2023
Päivitetty
24.3.2023

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen palvelu ja vastaamme siis kysymyksiin, joihin kirjastoille saatavilla olevien lähteiden avulla ja kirjastoammattilaisen osaamisella on mahdollista vastata. Lisää tietoa vastaamisesta onpalvelun info-osassa, https://www.kirjastot.fi/kysy/tietoa-palvelusta.

Valitettavasti meillä on ajoittain ollut paljon myös ruuhkaa, jolloin emme ole pystyneet vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. Kysymysten määrä on noussut paljon, mutta vastaajien, ikävä kyllä, ei.

Kannattaa myös tarkistaa, ettei vastaus ole joutunut sähköpostin roskaposteihin.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kannattaa kokeilla pyytää jotakin toista kaupunkia vastaamaan. Tiettyjen kaupunkien työntekijät vastaavat paremmin kuin eräät...

Hesarin kuukausiliitteessä kerrottiin, että kysymykset pulpahtavat ensin kaikkien vastaajien nähtäväksi. Siinä kehuttiin miten nopeasti ja asiantuntevasti Oulu vastasi eteläsuomalaiselle kysyjälle.
Miten valitaan vastaajaksi jokin muu kuin oma asuinkunta? Jälkimmäistä kysytään lomakkeessa.

Joskus toivoisi että, vastaaja itse voisi kysyä toisen alueen kirjastolta lisää. Jos vaikka asuu Helsingissä ja haluaa tietää jotain Lappiin liittyvää, niin en voi väittää asuvani Lapissa, koska silloin vastaus kirjoitetaan sellaiselle, jolta oletetaan paikallistuntemusta.

Aivan. Kysymykseni meni kotikuntaan Sisä-Suomessa vaikka se edellytti Lapissa sijaitsevan alueen paikallishistorian tuntemusta. Vastaaja jahkaili niitä näitä ja totesi että ei meillä täällä ole aineistoa eikä asiantuntemusta. Miksi ihmeessä hän ei voinut konsultoida kollegaa muutaman sadan kilometrin päästä....

On harmi etteivät kirjastokoulutuksen saaneet pääse vastaamaan, jos he eivät työskentele jonkin kirjaston palveluksessa. Opiskeluaikana pääsi.

NIIN TOTTA!!!

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.