Mikäli syö monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, itsetehtyjä viljatuotteita, kalaa ja lihaa, saako ihminen näistä riittävän määrän suolaa vai vaatiiko elimistö…

Kysytty
18.1.2021

Mikäli syö monipuolisesti kasviksia, hedelmiä, itsetehtyjä viljatuotteita, kalaa ja lihaa, saako ihminen näistä riittävän määrän suolaa vai vaatiiko elimistö vielä lisätyn suolan johonkin ruuan valmistukseen?

Vastaus

Vastattu
20.1.2021

Sydänliiton sivuilla kerrotaan, että ihminen saa maidosta ja lihasta sen verran luontaista natriumia, että lisättyä suolaa ei tarvittaisi lainkaan. Suola on natriumin ja kloridin yhdiste.

https://sydan.fi/fakta/suolaa-vain-kohtuudella/

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Terve ihminen ei tarvitse enempää, mutta joissakin sairauksissa joudutaan suolan saantia hieman lisäämään.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.