Yritämme etsiä tietoja Snoezelen-menetelmästä (terapiamuoto) suomen tai englanninkielellä opinnäytetyön tekoa varten. Emme ole löytäneet juurikaan mitään.

Kysytty

Yritämme etsiä tietoja Snoezelen-menetelmästä (terapiamuoto) suomen tai englanninkielellä opinnäytetyön tekoa varten. Emme ole löytäneet juurikaan mitään.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Snoezelen-termi on yhdistelmä kahdesta hollanninkielen sanasta, jotka tarkoittavat nuuhkimista ja rentoutumista. Menetelmää on käytetty eri maissa kehitysvammaisten, dementoituvien ja mielenterveysasiakkaiden hoidossa. Papunet’in sivulta löytyy lyhyt kuvaus snoezelen-menetelmästä
http://www.papunet.net/snoezelen/
Lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on julkaistu vuonna 2006 opinnäytetyö menetelmän mukaisen aistihuoneen toteutuksesta, siitä löytyy myös yleistietoa itse menetelmästä. Opinnäytetyön lähdeluettelosta löytyy lisää viitteitä materiaaliin
https://oa.doria.fi/handle/10024/6385
suora osoite tekstiin https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/6385/TMP.objres.369.pdf?sequ…

Eräs hyvä ratkaisu aineiston löytämiseksi opinnäytetyötä varten olisi käynti omassa kirjastossa tai Kehitysvammaliiton kirjastossa. Kirjastoissa on pääsy Ebsco Masterfile-tietokantaan, josta löytyy runsaasti luotettavia kokotekstiartikkeleita Snoezelen-menetelmästä englanniksi. Kirjaston henkilökunta auttaa mielellään alkuun.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.