Yhdessä drinkkireseptissä puhutaan tislatusta valkoviinietikasta. Saako sellaista kaupoista tai voiko mahdollisesti tehdä itse helposti?

Kysytty
2.2.2011

Yhdessä drinkkireseptissä puhutaan tislatusta valkoviinietikasta. Saako sellaista kaupoista tai voiko mahdollisesti tehdä itse helposti?

Vastaus

Vastattu
3.2.2011
Päivitetty
27.1.2019

Viinietikassa raaka-aineena on puna-, valko- tai omenaviini, jonka alkoholi muuttuu etikka-happobakteerikäymisessä etikaksi. Tislauksella tarkoitetaan menetelmää, jossa nestettä keitetään ja siitä syntynyt höyry tiivistetään jäähdyttimisessä uudelleen nesteeksi. Tislaus perustuu nesteiden kiehumispisteiden eroihin. Jos tislausjakeet halutaan puhtaina erilleen ja jos käytetään yksinkertaista tislauslaitteistoa se vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä ja täytyy toistaa monta kertaa. Teollisuudessa etikan tislaus tapahtuu kuumentamalla se höyryksi ja kondensoimalla se takaisin nesteeksi. Laboratoriossa tislaukseen käytetään yleensä tislauskolonnia, jossa aineet höyrystyvät ja tiivistyvät useita kertoja, jolloin kolonnassa tapahtuu itse asiassa useita peräkkäisiä tislauksia. Suurin osa kauppojen etikoista ovat joko maltaista tislaamalla valmistettuja etikoita tai synteettisiä, tervasta poltettuja väkiviinaetikoita.

10 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.