Voisiko liitteen leikkeestä saada selville lehden nimen ja ilmestymisajan. Vuosi lienee 1948, mutta mikä sanomalehti. Juttu jatkuu vielä sisäsivulla,

Kysytty
22.9.2023

Voisiko liitteen leikkeestä saada selville lehden nimen ja ilmestymisajan.
Vuosi lienee 1948, mutta mikä sanomalehti. Juttu jatkuu vielä sisäsivulla,

Vastaus

Vastattu
28.9.2023
Päivitetty
28.9.2023

Valitettavasti asia ei selvinnyt. On mahdollista, että artikkeli on julkaistu esimerkiksi Keskisuomalaisessa, mutta verkossa ei ole digitoituna sanomalehtiä tuolta ajalta. Viimeisimmät digitoidut sanomalehdet Kansalliskirjaston hakupalvelussa ovat vuodelta 1939. 

https://digi.kansalliskirjasto.fi/etusivu

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Tuolla samassa Kansalliskirjaston palvelussa kyllä on lehtiä myös vuodelta 1948, mutta vuoden 1939 jälkeiset lehdet eivät ole avoimessa verkossa (paitsi ruotsinkieliset vuoteen 1949).

Keskisuomalaista ei tuolta ajalta löydy, mutta kylläkin mm. Etelä-Suomen Sanomat, Aamulehti, Uusi Suomi ja Ilta-Sanomat. Ilta-Sanomissa 31.5.1948 on sanatarkasti sama STT:n välittämä Reuter-uutistoimiston uutinen Vanportin kaupungin tulvatuhosta Oregonissa. Koska toisessa tämän leikkeen tulvauutisessa näkyy päiväys "1.6.", se lienee hieman myöhemmin, aivan kesäkuun 1948 alkupäivinä ilmestyneestä lehdestä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.