Riihimäki

Viimeisimmät vastaukset

27 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Etsin kirjaa, joka olisi sopiva, yhteinen romaani lukion 1. vuosikurssilaisille. Olemme monen vuoden ajan lukeneet yhdessä Miika Nousiaisen romaania… 190 27.1.2024 Vaatimus, että kirjan pitää olla ostettavissa, rajaa valikoimaa aika paljon, koska kirjakaupoista harvoin saa yli vuosi sitten ilmestynyttä aineistoa. Viime vuonna ja tänä vuonna (2023 ja 2024) ilmestyneistä kirjoista nousi esiin ehdotuksiksi Jukka-Pekka Palviainen: Koko pitkä yö Koko pitkä yö on helppolukuinen, vetävä ja huumorin ryydittämä kuvaus nuorista kesäyössä, aikuisuuden kynnyksellä. Katariina Hakaniemi: Oli myös onnellisia kuukausia Tositapahtumiin perustuva romaani äidistä, joka yrittää pelastaa päihdekierteeseen päätyneen poikansa. Rankka tarina, josta ei puutu rakkautta eikä toivoa. Joonatan Tola: Hullut ihanat linnut Pökerryttävän kasvukertomuksen traagisuutta leikkaa mustan huumorin ihmeellinen hehku. Ella-Mari Nutti...
Mistä noudan varauksen? 54 15.11.2023 Hei! Riihimäen kirjastossa varatut kirjat löytyvä sisääntuloaulasta. Ovesta tullessasi näet vasemmalla oven Alasaliin, ja sen oven vierestä alkaa aulan puolella hyllykkö, jossa varatut kirjat ovat noutonumeron mukaisessa järjestyksessä. Noutonumerosi näkyy saamassasi saapumisilmoituksessa. Varatun teoksen voi lainata alakerrassa olevilla lainausautomaateilla, tai toisen kerroksen palvelupisteellä, silloin kun kirjastossa on palveluaika. Kirjastoon pääsee myös omatoimiajalla (aamulla 7-9, illalla 19-21) kirjastokortin ja PIN-koodin avulla. Kortinlukija löytyy vasemman ulko-oven karmista ja se avaa hetkellisesti lukituksen, jolloin oven voi avata sähköoven painikkeella. Omatoimiajalla pääsee vain kirjaston alakertaan, jolloin lainaus...
Haluan kopioida vanhoilta c-kaseteilta puheita muistitikulle. Lähimmän kirjastoni Riihimäen digipajan c-kasettisoitin on tällä hetkellä rikki (heiltä saatu… 57 11.10.2023 Riihimäelle ollaan hankkimassa uutta laitetta C-kasetteja varten, mutta emme pysty antamaan vielä aikataulua. Siihen asti lähin kirjasto, jossa digitointia voi tehdä on Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, joiden sivuilla kerrotaan seuraavaa: Editointi ja digitointi Hämeenlinnan pääkirjaston editointi- ja digitointitilan käyttö on ilmaista. Tila on tarkoitettu asiakkaiden itsenäiseen käyttöön. Tila varataan kirjaston Varaamo-palvelussa. Tarvitset varaamista varten kirjastokortin ja tunnusluvun. Kirjoita varauksen Lisätiedot-kenttään, mikäli tarvitset opastuksen laitteiden tai ohjelmistojen käyttöön. Opastus pitää varata vähintään kaksi arkipäivää ennen haluttua ajankohtaa. Kerro myös, mihin tarvitset opastusta. Varaa editointitila Varaamo-...
Saisinko Ruotsin kirkon virsikirjan virren 46 ("Kerrothan Herrasta viestin") sanat? Yritin kovasti netistä kaivella, muttei löytynyt. 80 9.10.2023 Tämä Frances J. Crosbyn virsi löytyy P. Kivekkään suomentamana Ruotsin kirkon virsikirjasta (psalmi nro 46). Ratamo-kirjastoista sitä voi lainata Riihimäen kaupunginkirjastosta (Ruotsin kirkon virsikirja 2003, ISBN 91-526-5510-5). Englanninkieliset sanat löytyvät internetistä nimellä "Tell Me the Story of Jesus" ja ruotsinkieliset sanat nimellä "Låt mig få höra om Jesus".
Tiedustelisin, mistä teoksesta löytyy Helena Anhavan runo: Tule katsomaan maisemaa vihreää kun olen kuollut. Jostain kukasta katson sinuun. 73 11.9.2023 Runo löytyy teoksesta Kysy hiljaisuudelta itseäsi (Anhava, Helena: Kysy hiljaisuudelta itseäsi, Otava 1974, ISBN 951-1-01685-7). Myös kokoelmasta Runot 1971-1990 löytyy sama runo (Anhava, Helena: Runot 1971-1990, Otava 1990, ISBN 951-1-09615-X).
1965 televisiossa oli ohjelma "Hauska tavata" jota juonsi Markus Similä. Riihimäen työväenyhdistyksen Soittokunta oli soittamassa ko. ohjelmassa. Miten saisi… 60 21.7.2023 Vanhempia TV -taltiointeja löytyy Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) ja Yleisradion arkistoista. KAVI:n RITVA -tietokannasta tai Yle Arkiston vapaasti käytettävästä aineistosta (Elävä arkisto, Vimeo) tätä tallennetta ei valitettavasti löydy. Yleisradiolla on kuitenkin maksullinen palvelu, jonka kautta voi tilata arkistomateriaalia yksityis- ja tutkimuskäyttöön. Tiedustelun voi lähettää lomakkeella osoitteesta https://yle-lv.creamailer.fi/survey/answer/aljadsvt3spcm.    
Olen etsinyt tiettyä kirjaa jo jonkin aikaa. En ole itse lukenut sitä, mutta entinen ystäväni luki sen joskus koulussa. Muistan hämärästi juonta ja kantta ja… 98 12.5.2023 Hei! Todella hyvin kuvattu kansi, kiitos siitä. Tiina Lasten- ja nuortenosastolta löysi kirjasi heti. Kyseinen teos on nimeltään Ihme ja sen on kirjoittanut Palacio, R. J. Teos löytyy meiltä Riihimäen kirjastosta, nuorten osastolta.
Teen diplomia keppihevosradan suorittamisesta. Kirjoitusasu aiheuttaa kuitenkin harmaita hiuksia. Mikä olisi oikea muoto seuraavista: Keppari-diplomi Keppari… 81 12.5.2023 Hei! Hyvä kysymys. Periaatteessa tällaisessa asiassa kädet ovat vapaat, koska usein graafisen asun vuoksi halutaan diplomin nimi jakaa, tavuttaa tai muuten muotoilla ulkonäköön sopivaksi. Mikäli kuitenkin halutaan noudattaa kielioppisääntöjä, niin oikeaksi muodoksi on vakiintunut yhteen kirjoitettu muoto, kuten esimerkiksi Lukudiplomi tai Saimaannorppadiplomi, eli tässä tapauksessa Kepparidiplomi.
Mitä Olga nimi tarkoittaa 120 24.4.2023 Olga on venäläinen muunnos vanhasta pohjoismaisesta nimestä Helga, josta johdettu muinaisskandinaavinen sana helagher tarkoittaa ’pyhää’ ja ’varottavaa’. Suomalainen asu Olgasta on Oili. Olga -nimestä löydät lisätietoa mm. näistä teoksista: Saarikalle, Anne & Suomalainen, Johanna: Suomalaiset etunimet Aadasta Yrjöön (Gummerrus, 2007) Vilkuna, Kustaa: Etunimet (Otava, 2005) Vilkuna, Kustaa: Suuri nimipäiväkalenteri (Otava, 1969)
Minkä arvoinen on 5 penninen vuodelta 1921? 67 23.3.2023 Suomen Numismaattisen Yhdistyksen julkaisussa "Suomen rahat arviohintoineen 2018" annetaan viiden pennin kuparikolikolle arviohinnaksi 4,00 euroa, jos se on virheetön ja luokitellaan kuntoluokkaan 10. Lähes virheettömän ja kuntoluokkaan 8 kuuluvan kolikon hinnaksi arvioidaan 2,00 euroa. Nämä ovat siis arviohintoja, eivät myyntihintoja. 
Minullaon vuoden 1934 7veljeksen painos Gallelan kuvitus,mistähän saisi hintatietoa. 50 4.11.2022 Antikvariaattien nettisivuilla kyseistä teosta on myynnissä hintaan 10-25 euroa, kunnosta riippuen. Yleensä he ostavat teokset noin puolella myyntihinnasta eli noin 5-17 euroa lienee realistinen arvio, mikäli antikvariaatti teoksen ostaa. Kiven teoksia on yleensä hyvin tarjolla, joten aina antikvariaatit eivät niitä ota myytäväkseen.
Onko Riihimäen musiikkiopistosta historiikkia? 61 16.9.2022 Kiitos kysymyksestä. Riihimäen musiikkiopistosta on julkaistu 25-vuotis historiikki vuonna 1986. Teoksen nimi on  Alkusoitto : Riihimäen musiikkiopisto 25 vuotta / koonnut Urpu Yli-Laurila  ISBN 951-99728-4-6 Teos on saatavilla Riihimäen kaupunginkirjastosta, Lopen kunnankirjastosta tai Varastokirjastosta. Riihimäen kaupunginkirjastossa on myös kerättynä lehtiartikkeleita musiikkiopistosta, mutta tämä aineisto on Kotiseutukokoelmassa ja luettavissa vain Riihimäen kaupunginkirjaston tiloissa.
Miksi sorsista kuuluu helisevä ääni, kun ne lentävät ohi? 114 20.5.2022 Kuvaamasi helisevä ääni - tai sorsastusta harrastavan ystäväni mielestä viheltävä ääni - syntyy sorsien siivistä. Varsinkin isomman sorsaparven lentäessä ohi tämän äänen voi kuulla hyvin selkeästi.  
Minulla on vanha 1950 luvun posliinikoira ( spanieli ) jonka haluaisin entisöidä,missä niitä voi entisöidä ? tai minkä alan ihminen niitä kunnostaa ? Löytyykö… 106 7.2.2022 Yleinen ammattinimike konservoinnin ja entisöinnin taitajille on artesaani. Yleensä alan yritykset erikoistuvat yhteen tai useampaan entisöinnin osa-alueeseen. Kanta-Hämeen alueella toimii ainakin Oitissa sijaitseva Konservointi Helle, joka kotisivujen mukaan tekee myös taide- ja esinekonservointia. Yrityksen yhteystiedot ovat: https://konservointihelle.fi helleliisa@gmail.com p. 0407746404 Lisää alan yrityksiä voit etsiä halutessasi internetin yrityshakemistoista. Esimerkiksi suomenyrityshaku.fi ja yrityshaku.fi ovat tällaisia hakemistoja.
Aamupostissa on ollut vuonna 2003 juttu: Ylivartija löysi osan Lauri Törnin asekätköstä vankilasta. Minkä päivän lehdestä on kyse? Kyseinen artikkeli löytyy… 82 3.2.2022 Kyseinen artikkeli löytyy Aamupostista joka on ilmestynyt 12.7.2003.
Missä maissa on eniten punahiuksisia? 303 31.1.2022 Mielenkiintoinen kysymys. Maailman väestössä punapäitä arvioidaan olevan kaksi prosenttia. Suurin osa lienee sukujuuriltaan skotteja tai irlantilaisia, sillä Skotlannin väestöstä noin 6 - 13 % on punapäitä ja Irlannin väestöstä heitä on noin 10 %.  Lukumäärällisesti eniten punapäitä lienee kuitenkin Yhdysvalloissa, mutta arvio vaihtelee 6 ja 18 miljoonan välillä.  What Percentage of the World Population Has Red Hair? - WorldAtlas Ginger hair: 13 fascinating facts about redheads (cosmopolitan.com) Red hair - Wikipedia
Mikä onkaan sen saksalaisen naisvalokuvaajan nimi, joka on elänyt natsi-Saksan ajan Saksassa? 106 28.9.2021 Tarkoitatko elokuvaohjaaja Leni Riefenstahlia?  Ratamo-kirjastoista löytyy hänen vuonna 2008 suomennettu elämäkertansta: Bach, Steven: Leni Riefenstahl Hänen tunnetuimmat propagandaelokuvansa ovat Tahdon voitto ja Olympia. Tai kyseeseen voi tulla myös Gerda Taro. Hänestä ei valitettavasti löydy materiaalia Ratamo-kirjastoista.
Kysyisin koska minä vuonna diaknosoitiin ADHD oireyhtymä? 307 30.8.2021 ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) oireyhtymää on kustuttu tuolla nimellä vuodesta 1987 asti. Vuosina 1968 - 1986 käytettiin ADD (attention deficit disorder) termiä. Oireyhtymä oli kuitenkin havaittu jo vuonna 1798, jolloin skotlantilainen lääkäri Sir Alexander Crichton kuvasi oireyhtymää ja totesi sen alkavan yleensä nuorella iällä. Vuonna 1902 Sir George Frederic Still kuvasi oireyhtymää luentosarjassaan ja 1932 saksalaiset lääkärit Franz Kramer ja Hans Pollnow puhuivat "hyperkineettisestä sairaudesta" muuten normaaleissa lapsissa. https://www.webmd.com/add-adhd/adhd-history
Minä kaipaisin lukuvinkkejä kirjavinkkejä kirjoja jotka sijoittuisivat sairaalamaailmaan ja myös kirjoja joissa kerrottaisiin sairaanhoitaja opiskelijoiden… 346 30.7.2021 Suoraan lääketieteen opiskelijoiden opiskelijaelämästä ei Ratamo-kirjastoista löytynyt kuin Vanhatalo, Pauliina : Lääkärileikki Muuten sairaalaan tai terveydenhoitohenkilökunnan elämään liittyviä kirjoja löytyi enemmänkin, mutta suuri osa sijoittui englantiin ja muutaman vuosikymmenen taakse (esim. Lucilla Andrewsin kirjat). Tuoreempia teoksia löytyi Wijkmark, Carl-Henning : Saapuva yö Lampela, Anja : Lankarullatyttö McKeon, Darragh : Kaikki pysyväinen haihtuu pois Puustinen, Raimo : Aquitania Bincy, Maeve : Sydämenasia Aho, Toni : Partus  
Kaipaisin lukuvinkkejä kirjoista romaaneista joissa olisi teemana autismin kirjon henkilöt eli päähenkilö olisi autismin kirjolla. Olisiko vinkata sellaista? 897 30.7.2021 Kirjoja joissa autismi tai aspergerin syndrooma ovat mukana löytyi harvakseltaan, mutta toivottavasti seuraava lista auttaa alkuun ja ehkäpä kommenteissa tulee lisää vinkkejä: Hulme, Keri : Mauriora Kärkkäinen, Kata : Minä ja Morrison Hedges, Peter : Gilbert Grape Thompson, Jim : Jumalan nimeen Berman, Sabina : Nainen joka sukelsi maailman sydämeen Bauer, Belinda : Ruumis nro 19 Lampela, Anja : Lankarullatyttö Terttu Koivisto Riihimäen kaupunginkirjasto