Nurmijärvi

Viimeisimmät vastaukset

79 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mitkä romaanit kuvaavat ulkomaalaista kulttuuria ja sopisivat lukiolaiselle? 34 17.12.2019 Hei!  Voisit etsiä sinulle sopivaa teosta esim. Kirjasammon listasta Vieraita kulttuureja. Se on laadittu ajatellen nimenomaan lukiolaisia. Tässä linkki: https://www.kirjasampo.fi/fi/node/6034  Lukuiloa!  
Mistä tietää onko uutuuskirja tulossa kirjastoon lainattavaksi? 71 20.9.2019 Asiakas näkee kirjaston kaikki kokoelmat eli aineistot verkkokirjastosta. Meidän Ratamo-kirjastojen verkkokirjasto löytyy osoitteesta https://ratamo.verkkokirjasto.fi/web/arena. Jos haluamasi kirja löytyy haulla verkkokirjastosta, siitä tietää, että kirjaa on hankittu kirjastoon. Kannattaa vielä tarkistaa, onko kirjaa hankittu omaan kunnankirjastoon eli Nurmijärvelle.  Kirjahankinnat tehdään yleensä ennakoidusti eli syksyllä ilmestyvät kirjat hankitaan jo keväällä. Hankitut kirjat näkyvät heti hankintapäätöksen jälkeen verkkokirjastossa, saatavuuden kohdalla lukee tällöin "Hankinnassa". Uutuuskirjan voi varata heti, kun se näkyy verkkokirjastossa.
Löytyykö seuraava tarina jostain Kalle Päätalon kirjasta: "Heti sodan jälkeen, säännöstelyaikana, isäntä tuli kyliltä sian takajalkoja repussaan. Emäntä… 60 16.4.2019 Hei! Kohta löytyy Päätalon kirjasta Hyvästi, Iijoki sivulta 169. Asia selvitettiin Kalle Päätalo -seuran avustuksella.
Mitä teen, kun lainaan e-kirjan iPadilleni ja lataus ei onnistu? Saan kirjan lainattua, se tulee koneelleni, mutta sivut ovat tyhjiä. Mitä teen? 73 15.4.2019 Valitettavasti vastaaminen kysymykseen on hankalaa, koska kysymyksessä ei tule esille minkä palvelun e-kirjasta on kyse. Palveluita kun on useita. Kuvaus kuulostaa kuitenkin jumitustilalta, johon saattaa tehota tabletin uudelleenkäynnistys ja päivitys. Kannattaa siis ensin tarkistaa, että sekä e-kirjojen lukuohjelma että koko tabletti on päivitetty ja ajan tasalla. iPadin voi myös kokeilla käynnistää uudelleen.  Tabletin kanssa voi myös käväistä kirjastossa, jos kyseessä on oman kirjaston tarjoama e-kirjapalvelu.        
Löytyykö runoa, jossa on seuraavat säkeet: Anna anteeksi, kuuletko?/Rakasta minua, kuuletko?/Vaikka vain unessa!/Vaikka vain unessa! 74 10.4.2019 Hei! Kyseessä on Jevgeni Jevtusenkon runo "Nuku rakkaani...". Runo löytyy ainakin Jevtusenkon teoksesta Runoni (Kirjayhtymä 1984). Teoksen runot ovat ilmestyneet Neuvostoliitossa 1952-1972. Kyseinen teos löytyy Nurmijärven kirjaston kokoelmasta, joten voit käydä kysymässä kirjaa kirjastosta.
Minkä ikäisille Soturikissat kirjat on tarkoitettu? Meidän kolmasluokkalainen alkaisi lukemaan niitä, kun kaverikin on lukenut, mutta onko niissä raakoja… 118 8.3.2019 Hei! Et ole ensimmäinen, joka tätä asiaa kysyy. Soturikissat on laaja seikkailusarja ja joskus tuntuu, että juuri tämän sarjan kohdalla on vaikea antaa selkeää "Sopii tämän ja tämän ikäisille" -vastausta. Nuorin lukija, jonka tiedän, on ollut 8-vuotias ja tämän myötä toteankin, että kirjojen sopivuus riippuu todella paljon lukijasta ja siitä kuinka paljon on lukenut jo ennestään. Soturikissoissa on joitakin raakojakin kohtauksia, jotka voivat tuntua herkemmistä lukijoista pahalta. Mutta sarja ei ole pelkkää raakuudesta toiseen hyppimistä. Itse antaisin kolmosluokkalaisen kokeilla sarjan lukemista. Jos sarja ei tunnu lukijasta hyvältä, niin sen voi aina lopettaa kesken.
Vuosia sitten tuli Ruotsalainen elokuva joka sijoittui pohjois-ruotsiin ja oli rikosohjelma joka kertoi lentotukikohdan henkilöstä jota kiristettiin antamaan… 100 20.10.2018 Kyseessä saattaa olla elokuva "Uhka", ruots. "Hotet" vuodelta 2004. Lasse Brudell on vastuullinen ohjelmoija Norrbottenin lentotukikohdassa Vidselissä. Hän tekee töitä JAS Gripenin Huippusalaisen EWS-tietokonejärjestelmän parissa. Tuntemattomat agentit kidnappaavat Lassen perheen päästäkseen käsiksi huippusalaiseen ohjelmaan. Yhtäkkiä pelissä on monta miljardia, ja Lasse Brudell on joutunut painajaismaiseen tilanteeseen. Antti Reini ja Peter Franzen ovat sivurooleissa. Ohjaus Kjell Sundvall. Pääosissa: Stefan Sauk, Maria Bonnevie, Dejan Cukic, Rolf Degerlund, Åsa Forsblad, Peter Franzen, Peter Haber, Malena Hallerdt, Christian Magdu, Shanti Roney    
Minulla on kova ja pehmeä kantisia, kerran luettuja, suomi dekkareita ja kaunoa, esim nesbyt, scieldit, jokista,janssonia Samoin englannin kielisiä… 74 10.10.2018   Lahjoituksia otamme erittäin valikoiden. Pokkareita emme ota lahjoituksina vastaan mutta kovakantisista voit tarjota kirjailijan uusinta teosta.
Mistä teokstesta löytyy Tommy Tabermannin runo: Tulit elämääni hiljaa hiipien. Arasti, ujosti, sanoilla kosketit.... 123 28.9.2018 Kyseistä Tommy Tabermannin runoa ei todennäköisesti ole koskaan painettu mihinkään teokseen. Se ei ollut missään hänen runoteoksistaan. Internetissä useilla verkkosivuilla ja keskustelupalstoilla on siteerattu kyseistä runoa. Sen tekijäksi on joka taholla laitettu Tommy Tabermann, mutta missään ei mainita teosta, josta runo löytyisi.
KIRJA SEIKKAILUUN ISÄN KANSSA SEPPO JOKINEN MINUN PITÄISI TÄNÄÄN HAKEA MUTTA OLEN VIELÄ MATKALLA. KIRJA ON VARATTUNA NURMIJÄRVEN KIRJASTOON 108 28.9.2018 Varauksesi viimeinen noutopäivä on ollut tosiaan eilen 27.9.2018. Kysymyksesi otimme käsittelyyn tänä aamuna. Tällöin varauksesi oli jo ehditty poistaa varauksista ja lähettää takaisin kotiyksikköönsä. Jatkossa vastaavanlaisissa tilanteissa neuvon Sinua ottamaan suoraan yhteyttä kirjastoon soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. Tällöin asia voidaan hoitaa heti, ja tarpeen vaatiessa keksiä sopuratkaisu. Esimerkiksi jos pääset noutamaan varauksesi seuraavana päivänä, noutopäivässä voidaan sen verran joustaa. Tämä edellyttää kuitenkin ettei varaukseesi ole suurta varausjonoa. Kirjaston yhteistiedot: Nurmijärven pääkirjasto: puhelin 0403172500 ; sähköposti: kirjasto@nurmijarvi.fi Klaukkalan kirjasto: puhelin 0403172550, ; sähköposti:...
Mist siel saa niit limui ku mul on jano 119 20.8.2018 Tervehdys! Nurmijärven kirjastoissa ei valitettavasti ole juomatarjoilua eikä sen puoleen mitään muutakaan tarjoilua. Jos jano kirjastossa yllättää, niin mars vessaan hanasta vettä hakemaan. Ja jos oikein nätistä pyydät, niin saatat saada mukin kirjaston asiakaspalvelustiskistä. Mutta muuten meillä on ihan OPM-meininki. Ps. Meiltä ei myöskään saa liitteenä laittamasi häkkyrän osia, mutta tarjolla olisi kirjoja, leffoja, äänikirjoja, lehtiä, pelejä, musiikkia...myös e-aineistoihin kannattaa tutustua :)
Tuli vastaan ulkomaisella sivustolla (etsy) myyjä, joka kauppasi muumikuosisia kestositeitä. Tuntui siltä, että joku tässä nyt on vikana. Onko se sitten… 187 13.3.2018 Hei! Alakerran Eijalle saattaisi käydä huonosti, jos lähtisi omin luvin muumikuosisia tuotteita myymään. Hän voi toki tehdä muumiaiheisen tuotteen ja lahjoittaa sen sinulle. Se on ok, koska rahaa ei liiku, mutta jos Eija alkaa puoliammatillisesti myymään muumiaiheisia tuotteita ilman sopimusta/lisenssiä, niin siitä ei hyvä heilu. Moomin Characters Oy Ltd on Muumi-tuotteiden ja tuotemerkin valvonnan virallinen taho. Muumit ovat tuotemerkki eikä kuosia, kuvia tms. saa käyttää ilman lupaa. Mutta omalle tuotteelleen voi ostaa tuotelisenssin. Tuotelisenssi antaa oikeuden käyttää yleisesti tunnettua tuotemerkkiä, kuvia, filmejä ja sarjakuvastrippejä tuotteissa, julkaisuissa tai kampanjoissa. Muumikuosin käyttö vaatii arvatenkin hyvin...
Kuka kuuluisa laulajalahjakkuus, löytyi sattumalta kun hän työskenteli automekaanikkona, ja lauleskeli työn ohessa, ja joku alan ammattilainen sattui kulkemaan… 206 28.12.2017 Kyseessä lienee oopperatenori Alfie Boe. Lisätietoja tästä linkistä: https://en.wikipedia.org/wiki/Alfie_Boe  
Suomalais-Amerikkalainen henkilö Minnesotasta kysyy onko tietoa Suomessa tietoa sukunimestä Kiheri. Mihin se viittaa tai mitä se tarkoittaa? 271 16.11.2017 Nimeä ei löydy meidän käytössämme olevista sukunimikirjoista täällä kirjastossa. Väestörekisterikeskuksen sivujen (www.vrk.fi) Nimihaku-osiosta selviää, että nimeä on nykyisin käytössä alle viidellä henkilöllä. Yksityisyydensuojan turvaamiseksi palvelussa ei näytetä sukunimien tarkkaa lukumäärää eriteltynä. Kotimaisten kielten keskus, Kotus,(www.kotus.fi) antaa nimistöneuvontaa. Heidän sivuiltaan löytyy Chat, suomalaisittain Tsätti, josta voit kysellä sanasta ja sen merkityksestä tarkemmin.
Kuinka usein kirjat vaihtuu e-kirjastoon? Onko kaikilla kirjastoilla sama vaihtuvuus. Onko se lisenssi hommattu esim 1vuodeksi 292 17.8.2017 Uusia e-kirjoja tulee tarjolle ympäri vuoden, kuten painettujakin kirjoja. Eli e-kirjastoon tulee jatkuvasti uusia teoksia luettavaksi. Kirjojen lisenssit ovat voimassa yleensä vuoden kerrallaan, ja siten ne pysyvät valikoimissa vuoden. Jos kirja on ollut erittäin suosittu, lisenssi voidaan uusia. Vuoden voimassa oleva lisenssi on yleisin e-kirjalle myönnettävä lisenssi, mutta joillakin teoksilla lisenssi määritellään lukukertojen mukaan. Tällöin kirja säilyy e-kirjastossa esimerkiksi niin kauan, kunnes sitä on luettu 100 kertaa. E-kirjakokoelmat vaihtelevat kirjastoittain kuten tavallisetkin kirjakokoelmat. Sen verran e-kirjakokoelmien hankinta eroaa painettujen kirjojen hankinnasta, että e-kirjat hankitaan aina koko kirjastokimpalle eli...
Missä kirjoissa (lasten tai aikuisten) on Virpi Talvitien kuvitus? Entä Anne Vaskon? Timo Kästämän? 304 24.5.2017 Hei! Kansallisbibliografia Fennican mukaan Virpi Talvitien kuvitus on ainakin 55 teoksessa. Hänen kuvittamiaan ovat esim. Timo Parvelan Maukka ja Väykkä -kirjat. Anne Vaskon kuvituksia on 11 teoksessa. Uusimpia vuodelta 2016 on paksulehtinen Jukolan seitsemän poikaa : luvunlaskua Aleksis Kiven tapaan. Timo Kästämän kuvituksia on ainakin 50 teoksessa. Hän on kuvittanut joitain oppikirjoja ja esim. Silja Sillanpään Katti Matikainen -kirjat. Fennicasta löydät kaikki tietyn kuvittajan kuvittamat teokset laittamalla kuvittajan nimen teoksen tekijäksi. https://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI
Minkä ikäisille soturi kissat kirjasarja sopii? Itse olen 10 vuotta ja olen niitä vähän lueskellut mutta välillä siellä on aika hurjakin kohtauksia niin olen… 721 5.4.2017 Ei ole mahdollista aivan suoraan sanoa, minkä ikäisille Erin Hunterin Soturikissa-kirjat sopivat. Lapset kehittyvät eri aikaan, joten vastaanottokyky vaihtelee. Neuvoisin, että jos sinusta tuntuu epämukavan hurjalta, älä lue – vielä. Voit ehkä lukea niitä hieman vanhempana. Jos tuntuu mukavan kutkuttavasti jännittävältä, voit lukea.
Mihin pykälään vedoten kirjasto voi vielä periä varausmaksua (ratamo-kirjastot 2 e), vaikka uusi laki on voimassa? Ratamo kirjastot perivät varausmaksun, jos… 339 23.2.2017 Linjaus perustuu lain 12. §:ään "kirjaston OMIEN aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen - - - on maksutonta" (suuraakkoset vastaajan). Asiasta on kuntakohtaisesti erilaisia päätöksiä.
Mistä nimet Mandi ja Mea ovat saaneet alkuperänsä? Mitä ne tarkoittavat? Mistä maasta ne ovat kotoisin? Kuinka yleisiä ne ovat? 368 19.12.2016 Nimet Mandi ja Manda ovat Amandan lyhentymiä ja pohjautuvat Amandan tavoin latinan verbiin 'amare', (rakastaa). Amandan englanninkielinen lempinimi on Mandy. Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan nimi on annettu Suomessa 511 naiselle v. 1900-2016. Nimi Mea saattaa olla lyhentymä jostain Me-alkuisesta nimestä. Se tarkoittaa latinaksi 'minun' ja on samamerkityksisen miehennimen Mion sisarnimi. Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan nimi on annettu n. 1920-2016 hiukan alle 1192 naiselle ja alle kymmenelle miehelle. Ks. tarkemmin https://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/default.asp?L=1 Lähteet: Lempiäinen, Suuri etunimikirja 2004 Saarikalle, Suomalaiset etunimet Aadasta Yrjöön 2007
Nurmijärven pääkirjaston hyllyssä on saksaksi Agatha Christien "Mit offenen Karten". Voitteko kertoa, miten on saksannettu luvussa 17 (engl… 405 19.7.2016 Hei! Nämä virkkeet ovat myös tässä saksankiel. pokkarissa s. 128. Englannista saksaksi kääntänyt Fr. von Wurzian. "Ich kan nicht arbeiten, wenn mir nicht sehr, sehr warm ist. Aber Sven Hjerson hackt allmorgendlich das Eis in seiner Wanne auf."