Kitee

Viimeisimmät vastaukset

7 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–7.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
MItä tarkoittaa nimi Jiri ja onko sille nimipäivää kalenterissa?Entä onko nimellä millainen historia? 1497 12.5.2008 Jiri on tsekkiläinen muunnos nimestä Georg ja sen saksalaisesta muodosta Jürgen. Georg on lyhentymä: Georgios, kreik. maanviljelijä; Georgius, latinalainen muoto, katolisella kirkolla on toistakymmentä samannimistä pyhimystä. Veistoksissa ja maalauksissa hänet on usein kuvattu hevosen selässä taistelemassa lohikäärmettä vastaan. St George (Pyhä Yrjö) on myös partiolaisten nimikkopyhimys ja Englannin kansallispyhimys. Lähteet: Pentti Lempiäinen: Suuri etunimikirja, 1999. Anne Saarikalle: Suomalaiset etunimet Aadasta Yrjöön, 2007.
Joudu ilta kaunis, sanat ja nuotit. 346 16.11.2007 Kappaleen 'Joudu ilta kaunis' nuotit ja sanat löytyvät ainakin nuottikokoelmasta: 106 kitaralaulua.
Mistä on peräisin sukunimi Suikkanen ja mitä on sen kantamuotoja? 1401 10.9.2007 Suikkanen -nimisiä henkilöitä nainitaan jo 1500- luvulta peräisin olevissa lähteissä. Suikkasia on asunut pääasiassa Karjalan Kannaksella, Laatokan luoteispuolisissa pitäjissä sekä Juvalta Pohjois-Savoon ja Pohjois-Pohjanmaalle ulottuvalla alueella. Nimi on muunnos Suikka-nimestä, jota on käytetty skandinaavisen Sven -nimen puhuttelumuotona. Myös skandinavinen nimi Sone (Sune) saattaa olla nimen takana. Sukunimeksi Suikka on siirtynyt joko isän- tai talonnimestä. Lähde: Mikkonen, Pirjo & Paikkala, Sirkka Sukunimet Otava 2000
Mistä on peräisin sukunimi Leminen ja miten kauan se on ollut tunnettu? 1164 4.9.2007 Leminen-sukunimi on peräisin nimistä, jotka olivat Länsi-Suomessa muotoa Klemens, Klemetti, Klemi ja Klemola, ja vastaavat itäsuomalalaisia Lemetti, Lemmetti ja Lemola. Mm. Lemin pitäjän nimi juontuu Klemi-muodosta, esim. Lappeella 1645 Clemett clemi. Lemisen karjalaisia esi-isiä: Jääskessä 1554 Kaupi leminen, 1560 A lemmine, Vl. Uudellakirkolla 1551 per lemine[n], Uukuniemellä 1647 Peer Leminen, Liperissä 1640 Pawo Lemminen. Lähde: Mikkonen, Pirjo: Sukunimet. 2000.
Onko Naurua-runo V.A. Koskenniemen? - niin hassunkurisen touhun nään...... 3235 12.5.2007 Naurua on Aaro Hellaakosken runo, joka ilmestyi alun perin kokoelmassa Jääpeili (1928). Runon voi löytää myös Hellaakosken kootuista runoista. Runon alku kuuluu seuraavasti: "Niin hassunkurisen touhun nään:/ suu tuoss' on sepposenseljällään,/ suu pieni ja hampaaton./ Se naurua on!" Runon viimeinen säkeistö kuuluu: "Sinä paljon vaadit. Ja paljon saat./ Sinä siunaat kättemme toukomaat./ Nyt vasta ne tähkän kantaa:/ sinä annat meidän antaa."
Miten kiinalaiset aakkoset kirjoitetaan järjestyksessä? 4089 22.4.2006 Kysymykseen kiinalaisista aakkosista on vastattu usein aiemminkin Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa. Katso vastausten arkistosta hakusanoilla kiinan kieli ja kirjoitusjärjestelmät. Liitän sinulle tähän yhden vastauksen maaliskuulta. Varsinaisia kiinalaisia aakkosia ei ole olemassakaan, sillä kiinan kieli perustuu kirjoitusmerkkeihin (hànzi). Jokainen kirjoitusmerkki edustaa puhutun kiinan yhtä tavua. Joka merkillä on myös oma merkityksensä. Näin ollen suuri osa kirjoitetun kiinan "sanoista" muodostuu kahdesta tai useammasta kirjoitusmerkistä. Katso seuraavat linkit: http://www.chinese-tools.com/names/search.html http://www.mandarintools.com/chinesename.html http://www.omniglot.com/writing/chinese.htm
Miten kirjoitetaan kiinalaisilla kirjaimilla life is unfair eli elämä on epäreilua? 690 16.1.2006 Kirjastosi kautta voit saada kaukolainaksi sanakirjoja, joista saat selville kysymäsi sanat ja niiden merkit: LI, Guangyun Suomi-kiina suursanakirja. 2005. A new English-Chinese dictionary. 2002. Kiinan kielen kirjoitusjärjestelmästä on lisäksi kirjoissa: Lindqvist, Cecilia, Merkkien valtakunta. 1991. Huang, Paulos, Katsaus kiinan kielen kirjoitusmerkkeihin. 1996.