Evijärvi

Viimeisimmät vastaukset

5 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–5.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Minkä arvoinen on 2 mk:n hopeakolikko vuodelta 1872? 5356 Kolikon arvo voi vaihdella 5 eurosta 500 euroon sen mukaan missä kunnossa se on. 5 € Raha on kulunut, sen yksityiskohdat ovat epäselviä. 8 € Raha on tasaisesti kulunut korkeimmista kohdista, mutta lähes kaikki yksityiskohdat ovat selviä. 40 € Rahan korkeimmissa kohdissa on hyvin pieniä käsittelyn jälkiä, muuten yksityiskohdat ovat teräviä. Leimakiiltoa ei ole. 250 € Rahassa ei ole kulumisen jälkiä ja sen pinta on ehjä ja leimakiiltoinen, mutta toisinaan lievästi tummunut. 500 € Raha on virheetön ja täysin leimakiiltoinen. Lähteenä on käytetty Suomen Numismaattisen Yhdistyksen keräilijän opasta Suomen rahat arviohintoineen vuodelta 2005. Kirja on ei-kaupallisen tahon julkaisema luettelo eivätkä siinä mainitut hinnat ole osto- tai...
Olen kadottanut vanhan lapsuuden kirjani, jonka nimeä en muista. Mutta kirjan kannessa oli kaksi leopardin poikasta ja takakansi oli punainen. Kirja oli… 116 Kysessä voisi olla Gyo Fujikawa: Villieläinten lapsia (Weilin+Göös 1978, 1986).
Ensimmäinen suomenkielisen Lizzie McGuire-kirjan nimi on Voi ei äiti! Onko tämä kirjasarja suomennettu aivan ensimmäisestä kirjasta lähtien? 1361 Lizzie McGuire -kirjoja on kahta sarjaa, joista toisen ensimmäinen kirja mainitsemasi Voi ei, äiti! on. Tässä sarjassa on Lizzie McGuire -tv-sarjaan perustuvia kertomuksia. Toisessa sarjassa Lizzie ratkoo arvoituksia ja mysteereitä. Sen sarjan ensimmäinen kirja on Yksityisetsivä McGuire. Näiden sarjojen lisäksi on julkaistu vielä eri aiheita käsitteleviä Lizzie-kirjoja, jotka eivät siis ole kertomuksia vaan ns. tietokirjoja. Niistä on suomennettu ainakin Testejä, testejä, testejä!
Onko Sweet Valley High -kirjat kirjoittanut Francine Pascal vai Kate William? Kaikissa SVH-kirjoissa lukee näin "written by Kate William" 1313 Mervi Kosken Ulkomaisia nuortenkertojia 1 -kirjan mukaan Francine Pascal on luonut Sweet Valley High -kirjasarjan. Hän laatii jokaiseen kirjaan luonnoksen, jossa kuvailee juonen käänteitä. Hän ei kuitenkaan ehdi kirjoittaa kaikkea itse vaan hänellä on kirjallinen työryhmä apunaan. Suomeksi käännettyjä Sweet Valley High -kirjoja on ollut kirjoittamassa Kate William.
Suomentaako Otava loputkin Sweet Valley High kirjat? Otava on julkaissut vasta 50 Sweet Valley High kirjaa kun niitä on englannin kielellä yli sata. 1339 Hei! Lähetin kysymyksesi suoraan Sweet Valley High -sarjaa kustantavalle Otavalle internetissä olevalla palautelomakkeella http://www.otava.fi/default.cfm?cd=1007&dept0=1007 Otavasta vastattiin näin: "Sweet Valley High -kirjoja on todellakin suomennettu 50 sekä lisäksi kuusi erillisen SVH-trillerisarjan kirjaa. Viimeiset suomennokset ilmestyivät 2002 eikä enempää ole luvassa. Sarjan suomentaminen lopetettiin, koska sen suosio alkoi laskea - mutta myös siksi, että 50-osainen kirjasarja on Suomen oloissa jo todella laaja, ja halusimme antaa tilaa muillekin kirjoille. Tällä hetkellä Otava julkaisee mm. Mary-Kate ja Ashley Olsenin So little time -sarjaa, josta monet Sweet Valley High -fanitkin ovat innostuneet." Sweet Valley High -sarjasta...