Olisin tiedustellut onko tehty tutkimuksia tai artikkeleita digi-tv:stä, sen penetraatiosta, markkina-alueista, kasvuennusteista jne. Onko palvelun tarjoajia…

Kysytty
16.10.2000

Olisin tiedustellut onko tehty tutkimuksia tai artikkeleita digi-tv:stä, sen penetraatiosta, markkina-alueista, kasvuennusteista jne. Onko palvelun tarjoajia ja kuinka paljon

Vastaus

Vastattu
19.10.2000
Päivitetty
19.10.2000

Pääkaupunkiseudun aineistotiekannasta http://www.libplussa.fi löytyy asiasanalla digitaalitelevisio teos: Digi-tv-työryhmä / Digitaalinen televisio ja Suomi / Liikenneministeriön julkaisuja, 1998, 23. Saatavuustiedot selviää myös ao tietokannasta.
Yliopistokirjastojen yhteistietokanta LINDA antaa asiasanalla digitaalitelevisio kolmetoista viitettä mm.Teinilä-Smíd, Inari Sisällöntuotanto digitaalisen television ympäristössä, esitutkimusraportti Tampereen yliopisto, 2000 ja Pantzar, Eero Laajeneva mediakenttä ja digitaaliajan televisiotoiminnan resurssit Tampereen yliopisto, 2000. LINDAAn on pääsy mm Helsingin kaupunginkirjaston yleisötyöasemilta.
Teknillisen korkeakolulun sivulta http://otatrip.hut.fi/tkk/tutkii/ löytyy tutkimusrekisteri, joka antaa vapaatekstihakuna digitaalinen tv viitteen: Future TV, jonka tiivistelmä kuuluu: Projekti tutkii tulevaisuuden digitaalisen television palveluita ja tekniikkaa.
Helsingin Sanomien arkistohaku http://www.helsinginsanomat.fi/arkisto antaa digitaalitelevisiolla useita uutisartikkeleita.
Aleksi artikkelitietokanta, joka on niinikään käytössä kaupunginkirjaston yleisötyöasemilta antaa yli 50 viitettä sanalla digitaalitelevisio, esimerkkinä: Wellnet taikoo yleisön, Digitaalinen tv-kanava aloittaa vuoden kuluttua; toimitusjohtaja Arto Tuominen haastateltavana, Talouselämä 29/2000 s.42-43

Valtioneuvosto jakoi digi-tv:n toimiluvat 23.6.1999; päätös ja luvan saaneet löytyy www-sivulta http://www.vn.fi/vn/suomi/vnyleis/vn990623.htm .Tutkimuksia kannattaa hakea myös Liikenne- ja viestintäministeriön sivuilta http://www.mintc.fi .

Aineistoa englannin kielellä on haettavissa mm Ebsco-tietokannasta, joka antaa lukuisia artikkeleita myös koko tekstinä esim. asiasanoilla digital television tai interactive television. Ebsco-tietokanta on myös käytettävissä Helsingin kaupunginkirjaston yleisötyöasemilta.

Kannattaa tutustua myös Yleisradion omistaman DigiTVn sivuihin http://www.digita.fi .

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.