Olisin erittäin kiitollinen jos joku saisi hatarasta muistostani kiinni. Lainasin monesti lapsuudessani, 90-luvun puolivälissä, c-kasetteja. Eräs oli oikein…

Kysytty
7.11.2018

Hei, olisin erittäin kiitollinen jos joku saisi hatarasta muistostani kiinni. Lainasin monesti lapsuudessani, 90-luvun puolivälissä, c-kasetteja. Eräs oli oikein jännittävä/pelottava ja muistaakseni useamman kasetin pituinen kertomus lapsen seikkailusta. (En muista oliko kyseessä poika vai tyttö)

Oikestaan ainut melko selvä muistoni on, että tarinassa oli jonkinlainen kilpikonna, jonka kilpeen oli istutettu timantteja, kenties smaragdeja tai rubiineita. Lapsi, luultavasti poika, yritti kai pelastaa sen joltakin tiedemieheltä. En ole kyllä aivan varma oliko mies tiedemies. Mutta joku pahismies tarinassa kyllä oli.

Tämä on melko sekava muisto, kuten huomata saattaa, toivottavasti siitä saa edes jonkinlaista tolkkua. Kiitos.

Vastaus

Vastattu
8.11.2018
Päivitetty
8.11.2018

Kirill Bulytšev on kirjoittanut scifi-lastenkirjan Alissa avaruudessa, jonka juoni muistuttaa kuvailemaasi. Siinä pieni tyttö seikkailee avaruudessa ja selvittelee avaruusroistojen juonia. Eräs roistoista on ilkeä tiedemies, ja tarinan keskiössä on myös Alissan timanttikilpikonna. Kirjaa on vielä saatavissa lainaksi useista suomalaisista kirjastoista. Äänikirjana en kirjaa löytänyt, mutta C-kasetit onkin useimmista kirjastoista poistettu kokonaan, joten ei ole mahdotonta että kirja olisi ollut tarjolla myös siinä muodossa.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.