Olen nyt alkanut pohtimaan sukupuoltani näin 34-vuotiaana. Tai tarkemlin sukupuolettomuuttani. Helsingissä on transpoliklinikka, voiko lähetteellä myös…

Kysytty

Olen nyt alkanut pohtimaan sukupuoltani näin 34-vuotiaana. Tai tarkemlin sukupuolettomuuttani. Helsingissä on transpoliklinikka, voiko lähetteellä myös muunsukupuoliset päästä sinne? Esim. rintojen poistoon. Translain uudistuksedta on paljon keskustelua, vaikuttaisiko lain uudistus muknsukupuolisiin mitenkään? Poistetaanko muunsukupuolisilta rintoja?

Vastaus

Vastattu

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen sivuilla kerrotaan muunsukupuolisuudesta, että: "Jotkut muunsukupuoliset ovat myös transsukupuolisia. Osalla niistä muunsukupuolisista, jotka ovat myös transsukupuolisia, on tarve sukupuolenkorjaushoidoille, jotta oma keho vastaisi sukupuoli-identiteettiä ja mahdollinen kehodysforia eli kehoristiriita, voimakas vierauden tunne itselle vääristä kehon sukupuolipiirteistä, helpottaisi." Siten myös muunsukupuoliset voivat päästä korjaushoitoihin. Korjausprosessia varten tarvitsee lähetteen sukupuoli-identiteetin tutkimuksiin, minkä jälkeen alkaa tutkimusjakso asuinpaikasta riippuen joko Helsingin tai Tampereen sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikalla.

Lisätietoja muunsukupuolisuudesta
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/sukupuolen-moninaisuus/muu…
Lisätietoja sukupuolen korjaamisesta
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuoli/lait-ohjeet-ja-suositukset…

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.