Olen lähettänyt kyselyn Helmetin nettisivujen kautta kaksi päivää sitten enkä ole saanut vastausta. Kysymys koski sakkomaksujen maksamista. Asun ulkomailla…

Kysytty
7.11.2018

Hei,
Olen lähettänyt kyselyn Helmetin nettisivujen kautta kaksi päivää sitten enkä ole saanut vastausta. Kysymys koski sakkomaksujen maksamista. Asun ulkomailla eikä minulla ole kirjastokorttia tai numeroa mukanani. Aviopuolisoni yritti käydä maksamassa sakkomaksuja puolestani. Ei onnistunut ilman valtakirjaa. Onko tosiaan niin, ainoa vaihtoehto on, että kirjoitan täällä ulkomailla valtakirjan, lähetän sen kirjeitse Suomeen aviopuolisolleni ja sen jälkeen hän voi maksaa maksun?

Vastaus

Vastattu
9.11.2018
Päivitetty
9.11.2018

Kirjastokortti on henkilökohtainen, siksi maksutkin tulee hoitaa henkilökohtaisesti. Ymmärrän, että valtakirjalla asian hoitaminen voi tuntua hankalalta. Jos kirjastokortti on olemassa, voisi olla helpompaa pyytää miestänne etsimään kortin ja ilmoittamaan numeron teille. Silloin maksun voisi hoitaa verkkomaksuna. Jos kirjat ovat jo olleet perinnässä, perintälasku on paperinen ja sen voi maksaa kuka tahansa. Jos asia tuntuu kovin hankalalta, myöhästymismaksut voi tietysti jättää odottamaan seuraavaan Suomen vierailuun asti. Jos maksuja kerryttäneet kirjat on palautettu, maksu ei enää nouse eikä kasva korkoa.

Verkkomaksu https://www.helmet.fi/verkkomaksu/

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.