Olen kirjoittamassa gradua EU:n päätöksentekoprosessista EU:n nuorisopolitiikan näkökulmasta. Löytyykö nuorisotiedon kirjastosta aiheeseen sopivaa…

Kysytty

Hei, Olen kirjoittamassa gradua EU:n päätöksentekoprosessista EU:n nuorisopolitiikan näkökulmasta. Löytyykö nuorisotiedon kirjastosta aiheeseen sopivaa tiedekirjallisuutta sekä tutkimuksia?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kiitos yhteydenotostasi! Nuorisotiedon kirjastosta löytyy kirjallisuutta Euroopan unionista ja nuorisopolitiikasta, mutta julkaisut painottuvat lähinnä 2000-luvun alkupuolelle, vuonna 2001 julkaistuun EU:n nuorisopolitiikan uudet tuulet. Euroopan komission valkoinen kirja -teokseen (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/fi/com/2001/com2001_0681fi01.p…) ja siitä tehtyihin arviointeihin. Lissabonin sopimuksen jälkeistä EU:n nuorisopoliittista materiaalia meillä ei valitettavasti painettuna ole. Eduskunnan kirjaston tietokannasta (https://selma.linneanet.fi/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?LANGUAGE=Finnish&DB=lo…) löytyy kuitenkin hieman uudempaakin aineistoa niin nuorisopolitiikasta kuin EU:n päätöksenteosta. Lisäksi on hyvä muistaa, että EU:n nuorisopoliittisissa asioissa lopullinen lainsäädäntövalta on jäsenmailla.

EU:n nuorisopoliittinen strategia vuodelta 2009 löytyy osoitteesta http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2009:0200:FIN…. Uuden EU 2020 -strategian (http://ec.europa.eu/europe2020) yksi ”lippulaivaprojekteista” on puolestaan Youth on the Move (http://ec.europa.eu/youthonthemove), johon myös kannattaa tutustua. Ajankohtaista tietoa EU:n nuorisopolitiikasta ja nuorisoasioista voi myös lukea Euroopan nuorisoportaalista (http://europa.eu/youth/index.cfm?l_id=fi) ja Euroopan komission nuorisosivuilta http://ec.europa.eu/youth/index_en.htm). Osoitteesta http://ec.europa.eu/youth/pub/doc9999_en.htm löytyy puolestaan Euroopan unionin ja komission nuoria ja nuorisopolitiikkaa käsitteleviä julkaisuja. Lisäksi EU-tietopalveluun (http://europa.eu/europedirect/index_fi.htm) voi ottaa yhteyttä missä tahansa Euroopan unioniin liittyvässä kysymyksessä.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.