Olen innokas lukija ja kirjaston käyttäjä. Kysynkin, miksei Joensuussa ole lukupiiriä, monet ihmiset haluaisivat keskustella kirjoista ja tutustua uudenlaisiin…

Kysytty
24.3.2009

Olen innokas lukija ja kirjaston käyttäjä.
Kysynkin, miksei Joensuussa ole lukupiiriä,
monet ihmiset haluaisivat keskustella kirjoista ja tutustua uudenlaisiin kirjoihin tätä kautta.

Vastaus

Vastattu
24.3.2009
Päivitetty
24.3.2009

Joensuun seutukirjaston henkilökunnan ylläpitämää kirjallisuuspiiriä ei ole, mutta Joensuun pääkirjastossa kokoontuu Joensuun seudun kansalaisopiston kirjallisuuspiiri "Lukemisen lumo", jota vetää Kirsi Komulainen. Piiri on kokoontunut kevätpuolella tammikuusta lähtien kerran viikossa, viimeinen kokoontuminen on 27.4.09. Hukanhaudan koululla kokoontuu Eija Komun vetämä kansalaisopiston Hukanhaudan kirjallisuusryhmä joka toinen viikko.
Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri:n lukupiiri toimii netissä. Siihen voivat osallistua Ukri:n jäsenet: http://www.ukri.net/?page_id=84 .

"Epävirallisia" lukupiirejä on varmaan paljonkin, 4.10.2007 oli Karjalaisessa juttu Outi Juurikaisen kaveripiirin lukupiiristä: http://www.karjalainen.fi/scripts/edoris/edoris.dll?tem=lsearchart&sear… . Niistä on vaikea saada tietoa ja ehkä vaikea myös päästä mukaan.

Vanhan kirjallisuuden päivät -sivuilla on linkki Suomen lukupiireihin, mutta se on vielä hyvin vajavainen. Jos haluaa netin kautta osallistua lukupiireihin, täältä saa joitakin vinkkejä: http://www.lukupiirit.fi/

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.