Muistan lapsuudestani (90-luvun loppua, 00-luvun alkua) yhden kirjan, jonka kirjoittajalla oli joku parantumaton sairaus -ehkä aivokasvain. Itse kirjasta en…

Kysytty

Muistan lapsuudestani (90-luvun loppua, 00-luvun alkua) yhden kirjan, jonka kirjoittajalla oli joku parantumaton sairaus -ehkä aivokasvain.
Itse kirjasta en muista juurikaan mitään, mutta kyseessä oli lasten kuvakirja. Löytäisitteköhän näiden vihjeiden perusteella kirjan? Haluaisin lukea tuon kirjan uudelleen ja ehkä ottaa selvää, mitä tuolle kirjoittajalle tapahtui. ❤️

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kyseessä voisi olla Hannele Norrströmin kirjoittama kuvakirja Kultainen tyttö.  Kirja ilmestyi suomeksi 1996Kirjailija oli vain yhdeksänvuotias tarinan kirjoittaessaan, ja hänellä oli aivokasvain. Tyttö itse toivoi kirjan kuvittajaksi Sven Nordqvistia, ja häneen toiveensa toteutuikin, mutta hän menehtyi, ennen kuin ehti nähdä kirjan painettuna.

Kirja kertoo tytöstä, jonka ystävä putoaa puroon ja muuttuu kultapatsaaksi. Tyttö lähtee pitkälle matkalle hakemaan parantavaa taikakeinoa. Hän hakee apua mm. velholta, kääpiöiltä ja kotkalta. Hän joutuu keräilemään kaikenlaista taikarohtoon, mm. etananlimaa ja lepakonsiipiä. Lopussa ystävä palaa entiselleen, kun tyttö kaataa hänen päälleen taikarohtoa.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.